Πέμπτη 16 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Βαριά σκιά ρίχνει ο θάνατος του Χόφμαν στην Μπερλινάλε

Βαριά σκιά ρίχνει ο θάνατος του Χόφμαν στην Μπερλινάλε

Ο θάνατος του Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν έγινε αισθητός στο 64ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, όπου ο ηθοποιός επρόκειτο να παραστεί για την προώθηση της τελευταίας του ταινίας. Ωστόσο, η νέα ταινία του Γουές Άντερσον, The Grand Budapest Hotel, η οποία προβλήθηκε στην έναρξη του Φεστιβάλ, κατάφερε να μοιράσει χαμόγελα στους θεατές.

Ο θάνατος του Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν έγινε αισθητός στο 64ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, όπου ο ηθοποιός επρόκειτο να παραστεί για την προώθηση της τελευταίας του ταινίας.

Ο Χόφμαν επρόκειτο να παραστεί στο Φεστιβάλ Βερολίνου, για να προωθήσει την ταινία του God’s Pocket. Ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής, παραγωγός και σεναριογράφος, Τζέιμς Σέιμους, δήλωσε ότι το πνεύμα του Χόφμαν θα είναι εκεί.

«Τα νέα ήταν σκληρά για όλους μας» είπε ο Σέιμους σε συνέντευξη Τύπου με τα υπόλοιπα μέλη της κριτικής επιτροπής.

«Ο Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν θα είναι εδώ… και ξέρω ότι πολλοί από τους φίλους του θα έρθουν για να τον θυμηθούν. Μέρη σαν το Βερολίνο προσφέρουν έναν τόπο να θυμηθείς, να θρηνήσεις και να γιορτάσεις και σας διαβεβαιώ ότι αυτός θα είναι εδώ» πρόσθεσε.

Ωστόσο, η νέα ταινία του Γουές Άντερσον, The Grand Budapest Hotel, η οποία προβλήθηκε στην έναρξη του Φεστιβάλ, κατάφερε να μοιράσει χαμόγελα στους θεατές.

Οι Ρέιφ Φάινς, Έντουαρτ Νόρτον, Μπιλ Μάρεϊ, Τίλντα Σουίντον και Τζεφ Γκόλντμπλαμ βρέθηκαν στη γερμανική πρωτεύουσα για την πρεμιέρα της ταινίας.

Ο Γουές Άντερσον δήλωσε ότι έμπνευση αποτέλεσαν τα έργα του Αυστριακού λογοτέχνη, Στέφαν Τσβάιγκ.

Ερωτηθείς σε συνέντευξη Τύπου πώς κατάφερε να εξασφαλίσει ένα τόσο εντυπωσιακό καστ, ο Μπιλ Μάρεϊ, έλαβε το λόγο και είπε ότι ο σκηνοθέτης άδραξε την ευκαιρία, καθώς «του υποσχεθήκαμε ότι θα δουλεύουμε πολλές ώρες με πολύ χαμηλούς μισθούς».

Ο Μάρεϊ είπε ότι έχει συμμετάσχει σε πολλές από τις ταινίες του Άντερσον, θέλοντας να αφήσει «τον Γουές να ζήσει αυτή την υπέροχη, μαγική ζωή, όπου ο κόσμος των ονείρων του γίνεται πραγματικότητα».

Η υπόθεση της ταινίας έχει ως εξής: τη δεκαετία του 1930 στο ξενοδοχείο Grand Budapest, στην ανατολική άκρη της Ευρώπης, «βασιλιάς» είναι ο Γκουστάβ, ο υπεύθυνος της οργάνωσης του ξενοδοχείου. Ο Γκουστάβ θα γίνει φίλος με τον νεαρό μετανάστη Ζίρο. Όταν η ηλικιωμένη Μαντάμ Ντ. πεθάνει, αφήνοντας στον Γκουστάβ, ως ανταμοιβή για τις «υπηρεσίες» του, έναν πανάκριβο πίνακα, θα ξεκινήσει ένα ανελέητο κυνηγητό. Το κυνηγητό αυτό θα συμπέσει με την άνοδο μιας νέας στρατιωτικής εξουσίας στην Ευρώπη, με ένα λογότυπο που θυμίζει κεραυνό (και μοιάζει στη σβάστικα) και ακούει στο όνομα Ζιγκ Ζαγκ.

Η ταινία απέσπασε πολύ καλές κριτικές στο Βερολίνο και δεν ήταν λίγοι εκείνοι που τη θεώρησαν ως ιδανική έναρξη του Φεστιβάλ, το οποίο συνεχίζεται μέχρι τις 16 Φεβρουαρίου.

Επιμέλεια: Αγγελική Στελλάκη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Είμαστε σε συζητήσεις με τη διοίκηση για το ρόστερ της νέας σεζόν»

Η πρώτη ατάκα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για τον Ολυμπιακό της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 16 Μαϊου 2024