Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ταινία για την Γκρέις Κέλι με την Κίντμαν θα ανοίξει το Φεστιβάλ των Καννών

Ταινία για την Γκρέις Κέλι με την Κίντμαν θα ανοίξει το Φεστιβάλ των Καννών

Η ταινία Grace of Monaco του Ολιβιέ Νταχάν με πρωταγωνίστρια τη Νικόλ Κίντμαν θα ανοίξει την αυλαία του Φεστιβάλ των Καννών στις 14 Μαΐου του 2014. Η ταινία, η οποία αφηγείται τη ζωή της Γκρέις Κέλι, θα προβληθεί εκτός συναγωνισμού και θα πραγματοποιήσει την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ. Την Πέμπτη σύγχυση είχε προκληθεί όταν η εταιρεία διανομής, Weinstein Co. απέσυρε την ταινία από την προγραμματισμένη ημερομηνία διανομής που ήταν η 14η Μαρτίου.

Η ταινία Grace of Monaco του Ολιβιέ Νταχάν με πρωταγωνίστρια τη Νικόλ Κίντμαν θα ανοίξει την αυλαία του Φεστιβάλ των Καννών στις 14 Μαΐου του 2014.

Η ταινία, η οποία αφηγείται τη ζωή της Γκρέις Κέλι, θα προβληθεί εκτός συναγωνισμού και θα πραγματοποιήσει την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ.

Την Πέμπτη σύγχυση είχε προκληθεί όταν η εταιρεία διανομής, Weinstein Co. απέσυρε την ταινία από την προγραμματισμένη ημερομηνία διανομής που ήταν η 14η Μαρτίου.

Τελικά αποδείχθηκε ότι αυτό έγινε πιθανότατα για να μπορέσει η ταινία να κάνει πρεμιέρα στις Κάννες και όχι για τις φήμες που υπήρχαν ότι ο Ολιβιέ Νταχάν (υπεύθυνος για το Ζωή σαν Τριαντάφυλλο) βρισκόταν στα μαχαίρια με τον Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν για το τελικό cut της ταινίας.

Ο Νταχάν είχε πει σε συνέντευξή του στη Liberation: «Αυτό που είναι περίπλοκο αυτή τη στιγμή είναι να εξασφαλίσω ότι εσείς, οι κριτικοί θα δείτε τη δική μου εκδοχή της ταινίας και όχι κάποιου άλλου. Δεν έχει τελειώσει ακόμα. Δεν έχω παραιτηθεί».

Τελικά, η αναβολή της ταινίας έγινε για καλό και οι σινεφίλ θα χρειαστεί να περιμένουν δύο μήνες ακόμα, μέχρι την πρεμιέρα της στις Κάννες.

Η ταινία περιστρέφεται γύρω από τη ζωή της Γκρέις Κέλι (την ερμηνεύει η Νικόλ Κίντμαν) που έγινε πριγκίπισσα Γκρέις του Μονακό όταν παντρεύτηκε τον πρίγκιπα Ρενιέ (Τιμ Ροθ) το 1956. Έξι χρόνια μετά τον γάμο της, ο Άλφρεντ Χίτσκοκ την κάλεσε ξανά στο Χόλιγουντ, για να πρωταγωνιστήσει στην ταινία του Marnie. Την ίδια στιγμή, η Γαλλία απειλούσε να φορολογήσει το Μονακό και η Γκρέις Κέλι έπρεπε να βρεθεί αντιμέτωπη με το δίλημμα εάν είναι ηθοποιός ή μόνο πριγκίπισσα.

Επιμέλεια: Αγγελική Στελλάκη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024