Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μία ακόμα διάκριση για τους αδελφούς Κοέν με το «Inside Llewyn Davis»

Μία ακόμα διάκριση για τους αδελφούς Κοέν με το «Inside Llewyn Davis»

Η ταινία Inside Llewyn Davis των αδελφών Κοέν ανακηρύχθηκε ως η καλύτερη ταινία της χρονιάς από την Εθνική Εταιρεία των Κριτικών Κινηματογράφου, με τον σταρ Όσκαρ Άιζακ να διακρίνεται ως ο καλύτερος ηθοποιός και τους αδελφούς Κοέν να μοιράζονται το βραβείο του καλύτερου σκηνοθέτη. Η Κέιτ Μπλάνσετ βραβεύτηκε για το Blue Jasmine του Γούντι Αλεν. 

Η ταινία Inside Llewyn Davis των αδελφών Κοέν ανακηρύχθηκε ως η καλύτερη ταινία της χρονιάς από την Εθνική Εταιρεία των Κριτικών Κινηματογράφου, με τον σταρ Όσκαρ Άιζακ να διακρίνεται ως ο καλύτερος ηθοποιός και τους αδελφούς Κοέν να μοιράζονται τη διάκριση του καλύτερου σκηνοθέτη. Η Κέιτ Μπλάνσετ βραβεύτηκε για το Blue Jasmine του Γούντι Αλεν.

Η διάκριση του β’ γυναικείου ρόλου απονεμήθηκε στην Τζένιφερ Λόρενς για το American Hustle που διαδραματίζεται τη δεκαετία του 1970, ενώ ο Τζέιμς Φράνκο κέρδισε στην κατηγορία του β΄ανδρικού ρόλου για την ταινία Spring Breakers.

Επιλέγοντας το Inside Llewyn Davis, οι κριτικοί διαχώρισαν τη θέση τους από επιλογές άλλων ομάδων όπως το Εθνικό Συμβούλιο Κριτικών και ο Κύκλος Κριτικών Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης που επέλεξαν αντίστοιχα το Her και το American Hustle ως καλύτερες ταινίες.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Ένωση Παραγωγών είχε αφήσει αυτή την ταινία, που έχει λάβει πολύ καλές κριτικές, εκτός του καταλόγου της των υποψηφίων για την καλύτερη ταινία της χρονιάς.

Στην ταινία, που κέρδισε ακόμη το βραβείο των κριτικών για την καλύτερη κινηματογράφηση και στο οποίο παίζει επίσης ο Κάρεϊ Μούλιγκαν, ο Άιζακ υποδύεται τον ήρωα του τίτλου Λιούιν Ντέιβις, έναν μουσικό της φολκ σε ένα σαββατοκύριακο-οδύσσεια με μουσική υπόκρουση του T-Bone Burnett.

Η ταινία είχε επιλεγεί ως η καλύτερη ταινία της χρονιάς από την Εταιρία Κριτικών Κινηματογράφου της Βοστόνης και είναι υποψήφια για πολλές Χρυσές Σφαίρες, περιλαμβανομένων εκείνων για το καλύτερο μιούζικαλ ή κωμωδία.

Τα βραβεία των κριτικών κινηματογράφου είναι από τα τελευταία που ανακοινώνονται πριν από τις υποψηφιότητες για τα Όσκαρ που θα ανακοινωθούν στις 16 Ιανουαρίου στο Λος Άντζελες.

Η τελετή της απονομής των βραβείων της Ακαδημίας Κινηματογράφου θα γίνει στις 2 Μαρτίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Αυτός έκανε άνω – κάτω την Άστον Βίλα

Ο Αλβανός επιθετικός, Έρνεστ Μούτσι προκάλεσε πολλά προβλήματα στην άμυνα της αγγλικής ομάδας και η Μπεσίκτας πλήρωσε δέκα εκατ. ευρώ στην Λέγκια για να τον αποκτήσει

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024