Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Οι ταινίες της εβδομάδας από την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου

Οι ταινίες της εβδομάδας από την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου

Η τάση που θέλει πολλές ταινίες να βγαίνουν ταυτόχρονα στις αίθουσες (με τις περισσότερες από αυτές να γεμίζουν ελάχιστα ή καθόλου τις αίθουσες συνεχίζεται). Μία σειρά από μάλλον αδιάφορες επιλογές χαρακτηρίζει αυτή την κινηματογραφική εβδομάδα, όπου με ευκολία ξεχωρίζει η νέα ταινία του Παντελή Βούλγαρη, Μικρά Αγγλία.

Η τάση που θέλει πολλές ταινίες να βγαίνουν ταυτόχρονα στις αίθουσες (με τις περισσότερες από αυτές να γεμίζουν ελάχιστα ή καθόλου τις αίθουσες συνεχίζεται). Μία σειρά από μάλλον αδιάφορες επιλογές χαρακτηρίζει αυτή την κινηματογραφική εβδομάδα, όπου με ευκολία ξεχωρίζει η νέα ταινία του Παντελή Βούλγαρη, Μικρά Αγγλία.

Μικρά Αγγλία

Η Όρσα αγαπά τον Σπύρο. Αλλά η μητέρα της, η Μίνα, δεν την αφήνει να τον παντρευτεί. Έτσι, παντρεύεται τον Νίκο. Και η αδελφή της, Μόσχα, τον Σπύρο. Πώς μπορεί, όμως, το πάθος για τον ίδιο άνδρα να χωρέσει σε ένα δίπατο σπίτι; Ο Παντελής Βούλγαρης κάνει ταινία το βιβλίο της Ιωάννας Καρυστιάνη, Μικρά Αγγλία και δημιουργεί μια ταινία με σεβασμό προς τον θεατή. Η ταινία αποπνέει την αίσθηση της εποχής, διαθέτει εντυπωσιακή σκηνοθεσία και πολύ καλές ερμηνείες (ξεχωρίζει η σχεδόν αιθέρια Πηνελόπη Τσιλίκα). Θα μπορούσε, πάντως, να είναι μικρότερη σε διάρκεια.

Σκηνοθεσία: Παντελής Βούλγαρης
Πρωταγωνιστούν: Πηνελόπη Τσιλίκα, Σοφία Κόκκαλη, Ανδρέας Κωνσταντίνου

Behind the Candelabra

Η τηλεοπτική παραγωγή σε σκηνοθεσία Στίβεν Σόντερμπεργκ που «εκδικήθηκε» τα στούντιο που θεώρησαν ότι απευθύνεται αποκλειστικά σε ομοφυλόφιλους. Η ιστορία του πιανίστα Λιμπεράτσε και η σχέση του με έναν κατά πολύ νεότερό του άνδρα. Η ταινία μπορεί να υπάρχουν στιγμές που γίνεται βαρετή ή υπερβολικά εξωφρενική, ωστόσο διαθέτει ενδιαφέρουσες ερμηνείες, με τον Μάικλ Ντάγκλας να δίνει μία από τις καλύτερες ερμηνείες της καριέρας του.

Σκηνοθεσία: Στίβεν Σόντερμπεργκ
Πρωταγωνιστούν: Μάικλ Ντάγκλας, Ματ Ντέιμον, Ρομπ Λόου

Carrie

Η ιστορία του Στίβεν Κινγκ για το κοινό της νέας χιλιετίας. Μεταφέρει την ιστορία της Κάρι, ενός κοριτσιού που εκφοβίζουν οι συμμαθήτριές της και η υπερβολικά θρησκευόμενη μητέρα της. Το κορίτσι είναι τηλεκινητικό. Μετά από μία πολύ σκληρή φάρσα, η οργή της θα ξεσπάσει προς πάσα κατεύθυνση. Η Κίμπερλι Πιρς (Boys Don’t Cry) έχει τη δυνατότητα να αφηγείται κοινωνικές ιστορίες και το πράττει ικανοποιητικά στο μεγαλύτερο μέρος της ταινίας (που κακώς διαφημίζεται ως θρίλερ). Το πρόβλημα είναι η Κλόε Γκρέις Μόρετζ, η νεαρή πρωταγωνίστρια που σε αντίθεση με τη Σίσι Σπέισεκ (την Κάρι στην ταινία του Μπράιαν Ντε Πάλμα) δεν διαθέτει την ικανότητα να ερμηνεύσει αυτόν τον ρόλο. Από την άλλη, απολαυστική είναι η ερμηνεία της Τζούλιαν Μουρ. Σαφώς κατώτερη από την ταινία του 1976.

Σκηνοθεσία: Κίμπερλι Πιρς
Πρωταγωνιστούν: Κλόε Γκρέις Μόρετζ, Τζούλιαν Μουρ

Απρόσκλητος Επισκέπτης

Ένας αστυνομικός μετακομίζει σε μια ήσυχη πόλη με την οικογένειά του. Εκεί, όμως, καλείται να αντιμετωπίσει την τοπική μαφία. Έχει κανείς καμία αμφιβολία ότι ο Τζέισον Στέιθαμ δεν θα καταφέρει να εκδικηθεί εκείνους που στράφηκαν εναντίον του;

Σκηνοθεσία: Γκάρι Φλέντερ
Πρωταγωνιστούν: Τζέισον Στέιθαμ, Τζέιμς Φράνκο, Κέιτ Μπόσγουορθ, Γουινόνα Ράιντερ

Εκεί που δεν το περιμένεις

Η Εύα, μια χωρισμένη γυναίκα συναντά τον Άλμπερτ, έναν χωρισμένο άνδρα και ξεκινούν μια σχέση. Η Εύα είναι μασέζ της πρώην συζύγου του (χωρίς να το γνωρίζει), η οποία αρέσκεται να κακολογεί τον πρώην της και νυν της Εύας. Σταδιακά εκείνη θα αρχίσει να επηρεάζεται. Μπορεί σαν θεματική να έχει μια φρεσκάδα σε σχέση με άλλες αισθηματικές κομεντί του Χόλιγουντ, ωστόσο δεν στέκεται στο βασικό θέμα: ότι κάθε σχέση είναι διαφορετική, ότι κανείς δεν είναι ίδιος με τον άλλο. Η Τζούλια Λούις-Ντρέιφους επαναλαμβάνει τον τηλεοπτικό ρόλο της Κριστίν (μόνο που εδώ δείχνει μεγαλύτερη υστερία), αλλά ο προσφάτως χαμένος Τζέιμς Γκαντολφίνι αποδεικνύεται εύθραυστος και δίνει μία τρυφερή ερμηνεία.

Σκηνοθεσία: Νικόλ Χολοφσένερ
Πρωταγωνιστούν: Τζέιμς Γκαντολφίνι, Κάθριν Κίνερ, Τόνι Κολέτ, Τζούλια Λούις – Ντρέιφους

Runaway Day

Η Μαρία είναι μια γυναίκα παντρεμένη με δυο παιδιά. Ο Λουκάς είναι ένας άνεργος 35άρης που ζει με τη μητέρα του. Και οι δύο το σκάνε ένα πρωί -χωρίς προφανή λόγο. Οι οικογένειές τους προσπαθούν να τους εντοπίσουν. Την ίδια στιγμή, όλο και περισσότεροι Αθηναίοι εγκαταλείπουν ανεξήγητα την πόλη.

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μπαβέλλας
Πρωταγωνιστούν: Μαρία Σκουλά, Μάκη Παπαδημητρίου, Ερρίκο Λίτση, Υβόννη Μαλτέζου

Επίσης προβάλλονται οι ταινίες: Ο Δρόμος του Ορφέα και το γαλλικό animation Άι Βασίλης Τζούνιορ.

Αγγελική Στελλάκη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Live η «μάχη» της Άστον Βίλα με την Μπράιτον λίγες μέρες πριν τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό

Παρακολουθήστε live στις 16:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Μπράιτον – Άστον Βίλα για την 36η αγωνιστική της Premier League, λίγες μέρες πριν τη ρεβάνς της Βίλα με τον Ολυμπιακό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024