Τρίτη 14 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μόδα και όπερα για τα 25 χρόνια του ελληνικού Marie Claire

Μόδα και όπερα για τα 25 χρόνια του ελληνικού Marie Claire

Γυναίκες ασυνήθιστα παθιασμένες. Ήταν το χαρακτηριστικό μήνυμα που το περιοδικό «Marie Claire» έστειλε στις ελληνίδες αναγνώστριες τον Νοέμβριο του 1988, πριν από 25 χρόνια. Ήταν το πρώτο τεύχος του που κυκλοφόρησε από τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη. Και το βράδυ της Τετάρτης ανανέωσε με τις αναγνώστριές του τη συμφωνία που έχει μαζί τους να αποφεύγει τις συνηθισμένες περιστάσεις, διοργανώνοντας, σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή, μία ξεχωριστή εκδήλωση. Δείτε το βίντεο...

Γυναίκες ασυνήθιστα παθιασμένες. Ήταν το χαρακτηριστικό μήνυμα που το περιοδικό «Marie Claire» έστειλε στις ελληνίδες αναγνώστριες τον Νοέμβριο του 1988, πριν από 25 χρόνια. Ήταν το πρώτο τεύχος του που κυκλοφόρησε από τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη. Και το βράδυ της Τετάρτης ανανέωσε με τις αναγνώστριές του τη συμφωνία που έχει μαζί τους να αποφεύγει τις συνηθισμένες περιστάσεις, διοργανώνοντας, σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή, μία ξεχωριστή εκδήλωση.

Τα έντονα συναισθήματα διακατέχουν και τις ηρωίδες του λυρικού θεάτρου. Γι’ αυτό και η συνάντηση του περιοδικού για γυναίκες με πάθος οδήγησε στο «La Passione», στη βραδιά όπερας και μόδας στο Μέγαρο Μουσικής για την επέτειο των 25 χρόνων της ελληνικής έκδοσης του «Marie Claire».

Η θεματική «Όπερα και Μόδα» εγκαινιάστηκε στην Εθνική Λυρική Σκηνή τον περασμένο Απρίλιο, βασισμένη σε μια ιδέα της δημοσιογράφου της εφημερίδας «Το Βήμα» Ισμας Τουλάτου, η οποία είχε και τη γενική επιμέλεια της χθεσινής παράστασης.

Η Ελληνίδα «Marie Claire» έκανε την εμφάνισή της πριν ο χώρος των εντύπων δημιουργήσει στρατόπεδα ανδρικών και γυναικείων προτύπων. «Τότε που κριτήριο έκδοσης ήταν η υψηλή αισθητική», υπογράμμισε η πρώτη εκδότρια και «ψυχή» του ελληνικού «Marie Claire» Ρούλα Μητροπούλου, ανοίγοντας τη χθεσινή εκδήλωση. Για να συμπληρώσει ότι τα χρόνια της θητείας της στον κόσμo του «Marie Claire» ήταν τα πιο δημιουργικά της δημοσιογραφικής της καριέρας.

Στη νέα παραγωγή όπερας και μόδας πέντε έλληνες σχεδιαστές, ο Konstantinos Melis by Laskos, η Ορσαλία Παρθένη, ο Βασίλης Ζούλιας, οι Mi-Ro και η Ιωάννα Κουρμπέλα, εμπνεύστηκαν από ηρωίδες της όπερας. Και ερμήνευσαν ενδυματολογικά το στοιχείο του πάθους. Όπως ξετυλίγεται από τις άριες αγάπης, απόγνωσης, λύπης και συναισθηματικού φορτίου στα λυρικά έργα «Υπνοβάτιδα» του Μπελίνι, «Αΐντα» και «Τραβιάτα» του Βέρντι, «Σαμψών και Δαλιδά» του Σεν Σανς, «Κάρμεν» του Μπιζέ.

Η παράσταση «La Passione» ξεκίνησε ως μία παρέλαση μουσών με τις πέντε λυρικές τραγουδίστριες Βασιλική Καραγιάννη, Αννα Στυλιανάκη, Ελενα Κελεσίδη, Ελένη Βουδουράκη και Ινές Ζήκου να ερμηνεύουν τις άριες από τις δημοφιλείς όπερες «χρωματίζοντας» το πάθος σε όλες τις εκφάνσεις του με τη φωνή τους και με τα κοστούμια των ελλήνων σχεδιαστών. Ενώ οι μουσικές γέφυρες του Δημήτρη Γιάκα συνδύαζαν μεταξύ τους τα διαφορετικά αποσπάσματα του «La Passione».

Η κολορατούρα σοπράνο Βασιλική Καραγιάννη, μαυροντυμένη, σε ύφος σύγχρονου μπαρόκ, από τον Konstantinos Melis by Laskos, ήταν η Αμίνα της «Υπνοβάτιδας» με την οποία ξεκίνησε η ιδιαίτερα αισθητική αφήγηση του «La Passione».

Ακολούθησε το ντουέτο του ακραίου συναισθήματος ανάμεσα στην Αΐντα και την Αμνέριδα, με τη σοπράνο Αννα Στυλιανάκη και τη μέτζο σοπράνο Ελένη Βουδουράκη. Ενα ντουέτο αντιθέσεων το οποίο η Ορσαλία Παρθένη τόνισε με χυτά ζέρσεϊ μεταξωτά φορέματα στις αποχρώσεις του μπεζ χρυσού και μαύρου.

Το συγκινητικό «αντίο» της Βιολέτας στην «Τραβιάτα» ερμήνευσε η Ελενα Κελεσίδη, ντυμένη με τις κομψές θηλυκές γραμμές του Βασίλη Ζούλια. Τα θέλγητρα της Δαλιδάς παρουσίασε η μέτζο σοπράνο Ελένη Βουδουράκη και στο φινάλε του πάθους της Κάρμεν έφτασε η μέτζο σοπράνο Ινές Ζήκου.

Στη βραδιά του γυναικείου λυρικού πάθους συνέπραξαν ο τενόρος Δημήτρης Πακσόγλου, οι μαθήτριες και οι μαθητές της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, καθώς και οι μουσικοί Κώστας Αναστασόπουλος, Νίκος Καραγιάννης, Ηλίας Σδούκος, Χρήστος Κομισόπουλος και Δημήτρης Γιάκας.

Στην κατάμεστη αίθουσα Μπανκέ, οι καλεσμένοι του «Marie Claire» παρακολούθησαν τη σύμπραξη μουσικών και ενδυματολογικών ερμηνειών του «La Passione». Ανάμεσά τους, ο πρόεδρος του ΔΣ του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη Σταύρος Ψυχάρης, η εκδότρια του περιοδικού Χριστίνα Τσούτσουρα – Ψυχάρη, προσωπικότητες της τέχνης και του πολιτισμού, μεταξύ άλλων η διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης Μαρίνα Λαμπράκη – Πλάκα, ο ενδυματολόγος Γιάννης Μετζικώφ, ο σκηνοθέτης Θόδωρος Τερζόπουλος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ήττα για τη Σάκκαρη από την Αζαρένκα (0-2)

Η Μαρία Σάκκαρη έχασε με 4-6, 1-6 από την Βικτόρια Αζαρένκα και αποχαιρέτησε τη Ρώμη.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 14 Μαϊου 2024