Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πρεμιέρα για τον «Έμπορο της Βενετίας» στο Ακροπόλ

Πρεμιέρα για τον «Έμπορο της Βενετίας» στο Ακροπόλ

Ένα από τα πιο γνωστά και πολυπαιγμένα έργα του Ουίλιαμ Σαίξπηρ παρουσιάζεται τη χειμερινή σεζόν 2013-2014 στην Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου «Ακροπόλ» σε σκηνοθεσία του Σπύρου Α. Ευαγγελάτου. Πρόκειται για τον «Έμπορο της Βενετίας» με πρωταγωνιστή τον Νικήτα Τσακίρογλου, παράσταση η οποία ανεβαίνει από την Παρασκευή.

Ένα από τα πιο γνωστά και πολυπαιγμένα έργα του Ουίλιαμ Σαίξπηρ παρουσιάζεται τη χειμερινή σεζόν 2013-2014 στην Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου «Ακροπόλ» σε σκηνοθεσία του Σπύρου Α. Ευαγγελάτου.

Ένας έμπορος από τη Βενετία, ο Αντόνιο, θέλοντας να βοηθήσει τον ερωτευμένο φίλο του Μπασάνιο να κερδίσει την καρδιά μιας πλούσιας αρχόντισσας, της Πόρσιας, δανείζεται ένα μεγάλο χρηματικό ποσό από τον Εβραίο τοκογλύφο, τον Σάυλοκ. Υπογράφει λοιπόν επιπόλαια ένα συμβόλαιο με έναν φοβερό όρο: αν δεν εξοφλήσει εμπρόθεσμα το χρέος του, να έχει ο Σάυλοκ το δικαίωμα να κόψει ένα κομμάτι από τη σάρκα του.

Ο «Έμπορος της Βενετίας» τοποθετείται στη Βενετία του 16ου που υπήρξε μια από τις οικονομικές υπερδυνάμεις της εποχής, και σχολιάζει τις επιπτώσεις του χρήματος στις ανθρώπινες σχέσεις. Αν και ανήκει στις κωμωδίες του Σαίξπηρ, το έργο που μιλάει για τη φιλία, τον έρωτα, την εκμετάλλευση και το ρατσισμό, έγινε πιο γνωστό για τις δραματικές του σκηνές.

«»Γλυκόπικρη κωμωδία» έχει χαρακτηριστεί «Ο Έμπορος της Βενετίας» και τέτοιας υφής έργο είναι. Το κωμικό και το δραματικό διαδέχονται το ένα το άλλο ή συνυπάρχουν» σημειώνει για το έργο ο σκηνοθέτης.

Τον ρόλο του Σάυλοκ θα ερμηνεύσει ο Νικήτας Τσακίρογλου. Την Πόρσια θα ενσαρκώσει η Μαρία Σκουλά και τον Αντόνιο ο Λάζαρος Γεωργακόπουλος.

Η παράσταση θα ανέβει στη σκηνή του Ακροπόλ από τις 25 Οκτωβρίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Κοντά στο sold out η Φιορεντίνα για τον τελικό – Πόσα εισιτήρια απομένουν

Πολύ κοντά στο να εξαντλήσουν τα διαθέσιμα εισιτήρια για τον τελικό του Europa Conference League είναι οι οπαδοί της Φιορεντίνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024