Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Έκθεση έργων του Μάρτιν Κιπενμπέργκερ στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Έκθεση έργων του Μάρτιν Κιπενμπέργκερ στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Τον γερμανό ζωγράφο, Μάρτιν Κιπενμπέργκερ, συστήνει στο αθηναϊκό κοινό, ο πολιτιστικός οργανισμός «Νέον» με μία έκθεση 36 έργων του, στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, από την Πέμπτη έως τις 26 Ιανουαρίου. Κάθε δωμάτιο της έκθεσης διαδέχεται μία κραυγή ελευθερίας του καλλιτέχνη, όπως μαρτυρά και ο τίτλος «A Cry For Freedom».

Τον γερμανό ζωγράφο, Μάρτιν Κιπενμπέργκερ, συστήνει στο αθηναϊκό κοινό, ο πολιτιστικός οργανισμός «Νέον» με μία έκθεση 36 έργων του, στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, από την Πέμπτη έως τις 26 Ιανουαρίου.

Κάθε δωμάτιο της έκθεσης διαδέχεται μία κραυγή ελευθερίας του καλλιτέχνη, όπως μαρτυρά και ο τίτλος «A Cry For Freedom».Ο θεατής ακολουθεί τη διαδρομή, ξεκινώντας από το αρχειακό υλικό του ζωγράφου, με αφίσες και προσκλήσεις που ο ίδιος είχε σχεδιάσει για τις εκθέσεις του και τη μακέτα από το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Σύρου ΜΟΜΑS.

Ο καλλιτέχνης αγάπησε την Ελλάδα και έζησε για μεγάλα διαστήματα στη Σύρο, στο σπίτι του φίλου του, Μίχαελ Βίρτλε. Εκεί, σε ένα εγκαταλελειμμένο και μισοκτισμένο κτίριο ενός σφαγείου, ο Κιπενμπέργκερ δημιούργησε συμβολικά το MOMAS, με διευθυντή τον ίδιο, να αναλαμβάνει την καθιέρωση καλλιτεχνών.

Ο Κιπενμπέργκερ έχοντας ζήσει μία ζωή στην κόψη του ξυραφιού, και με απίστευτες καταδύσεις στο ποτό, πέθανε το 1997, χτυπημένος από καρκίνο του ήπατος, σε ηλικία μόλις 44 ετών. Ο προσωπικός «μύθος» του καλλιτέχνη διατηρήθηκε ισχυρός, ενώ η φήμη της τέχνης του, όπως και οι τιμές των έργων του, εκτινάχτηκαν μετά τον θάνατό του.

Η κίνηση και τα ταξίδια ήταν μέρος της ζωής του Κιπενμπέργκερ και στην έκθεση παρουσιάζονται και αρκετά σχέδιά του πάνω σε χαρτί αλληλογραφίας ξενοδοχείων, που έφτιαχνε ο καλλιτέχνης σε όλη τη σταδιοδρομία του και τα οποία μαρτυρούν τον αυθορμητισμό του και τη δημιουργική δυνατότητα έκφρασης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Κοντά στο sold out η Φιορεντίνα για τον τελικό – Πόσα εισιτήρια απομένουν

Πολύ κοντά στο να εξαντλήσουν τα διαθέσιμα εισιτήρια για τον τελικό του Europa Conference League είναι οι οπαδοί της Φιορεντίνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024