Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Για οκτώ ημέρες η Αθήνα μετατρέπεται σε «μικρό Παρίσι»

Για οκτώ ημέρες η Αθήνα μετατρέπεται σε «μικρό Παρίσι»

Σε «μικρό Παρίσι» μετατρέπεται η Αθήνα από τις 9 έως τις 16 Οκτωβρίου, μέσω ενός Φεστιβάλ καλλιτεχνικής έκφρασης που θα πλημμυρίσει Μουσεία, κτίρια και πλατείες της πρωτεύουσας. Η αρχή θα γίνει σήμερα, Τετάρτη, στις 17:00 το απόγευμα με ένα καλλιτεχνικό δρώμενο στην πλατεία Βάθης. Για οκτώ ημέρες περισσότεροι από 300 εθελοντές καλλιτέχνες, δημιουργοί και άνθρωποι του πνεύματος θα φωτίσουν περιοχές της Αθήνας με θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, βαριετέ, εκθέσεις, διαλέξεις και ανοιχτές συζητήσεις.

Σε «μικρό Παρίσι» μετατρέπεται η Αθήνα από τις 9 έως τις 16 Οκτωβρίου, μέσω ενός Φεστιβάλ καλλιτεχνικής έκφρασης που θα πλημμυρίσει Μουσεία, κτίρια και πλατείες της πρωτεύουσας. Η αρχή θα γίνει σήμερα, Τετάρτη, στις 17:00 το απόγευμα με ένα καλλιτεχνικό δρώμενο στην πλατεία Βάθης.

Για οκτώ ημέρες περισσότεροι από 300 εθελοντές καλλιτέχνες, δημιουργοί και άνθρωποι του πνεύματος θα φωτίσουν περιοχές της Αθήνας με θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, βαριετέ, εκθέσεις, διαλέξεις και ανοιχτές συζητήσεις.

Το «μικρό Παρίσι των Αθηνών» ή αλλιώς «Petit Paris d’ Athenes» αποτελεί ένα πολυ-φεστιβάλ καλλιτεχνικής έκφρασης, εντοπισμένο στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου των Αθηνών όπου υπάρχουν πολλοί δρόμοι με γαλλικά ονόματα.

Πρόκειται για την περιοχή που εκτείνεται κάτω από την Ομόνοια στις πλατείες Βάθη, Καραϊσκάκη, Αγίου Παύλου μέχρι το σταθμό Λαρίσης.

Στόχος είναι να μετατραπεί ο «κακόφημος» -όπως τον χαρακτηρίζουν οι διοργανωτές- πεζόδρομος Μαιζώνος σε Μονμάρτη για ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο, με τη βοήθεια μίμων, ζογκλέρ, ακροβατών, μουσικών και ζωγράφων δρόμου.

Το έναυσμα των εκδηλώσεων θα δώσει ο Νίκος Τουλιάτος μαζί με την ομάδα «ηχόδραση». Οι παρευρισκόμενοι θα κληθούν και εκείνοι να συμμετάσχουν σε αυτή τη γιορτή και καλούνται να φέρουν ένα μικρό κρουστό όργανο ή κάτι που μπορεί να το υποκαταστήσει.

Στις 19:00 η γιορτή θα μεταφερθεί στην οδό Μάρνη (avenue Marne, κατά τους διοργανωτές), η οποία οδηγεί στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και η βραδιά θα τελειώσει με μια συναυλία για Αθηναίους και επισκέπτες.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από το αθηναϊκό καλλιτεχνικό δίκτυο σε συνεργασία με τον ΟΠΑΝΔΑ (οργανισμός πολιτισμού, αθλητισμού και νεολαίας του Δήμου Αθηναίων), τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών, την «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων και την 1η διαμερισματική κοινότητα του Δήμου Αθηναίων.

Επιμέλεια: Αγγελική Στελλάκη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Αναποφάσιστος ο Λεμπρόν – Οι σκέψεις για το μέλλον του (vid)

Ο Λεμπρόν Τζέιμς μετά την ήττα-αποκλεισμό από τους Νάγκετς εμφανίστηκε αναποφάσιστος για το μέλλον του στους Λέικερς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024