Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Σε ρυθμούς... Μπρόντγουεϊ χορεύει η Αθήνα

Σε ρυθμούς… Μπρόντγουεϊ χορεύει η Αθήνα

Γεμάτη μουσική και χορό είναι η νέα θεατρική σεζόν, καθώς στην Αθήνα ήδη έχουν αρχίσει να ανεβαίνουν γνωστά μιούζικαλ. Από το Cabaret του Κωνσταντίνου Ρήγου, στο Sugar: Μερικοί το Προτιμούν Καυτό με τη Ζ.Μακρυπούλια σε ρόλο Μέριλιν και από εκεί στο θεατρικό ανέβασμα των Cats του Άντριου Λόιντ Βέμπερ, νέες μουσικοθεατρικές παραγωγές κάνουν σιγά-σιγά την εμφάνισή τους στη νυχτερινή Αθήνα.

Γεμάτη μουσική και χορό είναι η νέα θεατρική σεζόν, καθώς στην Αθήνα ήδη έχουν αρχίσει να ανεβαίνουν γνωστά μιούζικαλ.

Μετά τους περσινούς Δαίμονες, το Chicago και το Θα σε πάρω να φύγουμε (και τα τρία επαναλαμβάνονται ή θα επαναληφθούν και αυτή τη σεζόν), νέες μουσικοθεατρικές παραγωγές κάνουν σιγά-σιγά την εμφάνισή τους στη νυχτερινή Αθήνα.

Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ο Κωνσταντίνος Ρήγος ανεβάζει το Cabaret των Φρεντ Εμπ και Τζον Κάντερ, με τη Μαρία Ναυπλιώτου στον ρόλο της Σάλι Μπόουλς, τον Δημήτρη Λιγνάδη (Κομπέρ) και την Τάνια Τσανακλίδου (φροϊλάιν Σνάιντερ). Το έτος είναι 1931 και την ώρα που ο ναζισμός «δείχνει τα δόντια του», μια νεαρή χορεύτρια και τραγουδίστρια ερωτεύεται έναν αμερικανό συγγραφέα.

Η Ζέτα Μακρυπούλια αναλαμβάνει τον ρόλο που κατείχε η Μέριλιν Μονρόε στο θρυλικό Μερικοί το Προτιμούν Καυτό. Η παράσταση βασίζεται στο Sugar του Μπίλι Ουάιλντερ, στο οποίο βασίστηκε η ταινία με τους Τζακ Λέμον, Τόνι Κέρτις και Μέριλιν Μονρόε. Στο πλευρό της Ζέτας Μακρυπούλια, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Σταμάτη Φασουλή, θα βρεθούν ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο Θοδωρής Αθερίδης και ο Κώστας Βουτσάς. Για όσους δεν γνωρίζουν την υπόθεση, η παράσταση -ανεβαίνει στο Παλλάς από την Ελληνική Θεαμάτων- επικεντρώνεται στις περιπέτειες δύο άνεργων μουσικών που αποφασίζουν να ντυθούν γυναίκες, προκειμένου να βρουν δουλειά. Οι μπελάδες αρχίζουν όταν ο ένας από αυτούς ερωτεύεται την τραγουδίστρια Σούγκαρ Κέιν.

Στο Θέατρον του Ελληνικού Κόσμου θα ανέβει από τις 8 Νοεμβρίου το μιούζικαλ Annie με πρωταγωνιστές τους Άννα Παναγιωτοπούλου, Μίρκα Παπακωνσταντίνου, Μιχάλη Χατζηγιάννη και Κατερίνα Παπουτσάκη. Η μικρή ορφανή Άννι πηγαίνει να ζήσει στη βίλα ενός πολυεκατομμυριούχου, στον οποίο θα διδάξει βασικές αξίες ζωής. Το μιούζικαλ των Τόμας Μίχαν, Τσαρλς Στρόους και Μάρτιν Σαρνίν πρωτοπαρουσιάστηκε το 1977 και αργότερα έγινε και ταινία.

Οι Γάτες κατακτούν το θέατρο Μπάντμιντον. Η θρυλική παράσταση του Άντριου Λόιντ Βέμπερ Cats θα ανέβει στη σκηνή του θεάτρου στην αυθεντική λονδρέζικη εκδοχή του. Η παράσταση διαδραματίζεται σε έναν σκουπιδότοπο, όπου συγκεντρώνονται οι Jellicle Cats. Στον ετήσιο χορό τους ο αρχηγός θα τους ανακοινώσει το όνομα της γάτας που θα ξαναγεννηθεί και θα ζήσει μια νέα ζωή. Οι γάτες αποφασίζουν να διασκεδάσουν την αναμονή τους με παλιές και αγαπημένες ιστορίες. Η παράσταση θα ανέβει από τις 26 Φεβρουαρίου έως τις 15 Μαρτίου.

Τη Σοφία Βέμπο θα ερμηνεύσει η Μαρινέλλα, σε μιούζικαλ-αφιέρωμα που θα πραγματοποιηθεί στο θέατρο Μπάντμιντον (αναμένεται να ανέβει τον Ιανουάριο). Η σκηνοθεσία είναι του Πέτρου Ζούλια και η παράσταση θα αφηγείται τη ζωή και την πορεία της διάσημης τραγουδίστριας.

Αγγελική Στελλάκη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Το «κλειδί» για τον Ολυμπιακό είναι η ενέργεια

Το βασικό ζητούμενο για τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, είναι να βγάλουν οι παίκτες του στο αυριανό παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, την ενέργεια που είχαν και κόντρα στην ΑΕΚ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024