Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Πουλτσινέλλα» και «Αρχοντοχωριάτης» από το Kyklos Ensemble στο Μέγαρο

«Πουλτσινέλλα» και «Αρχοντοχωριάτης» από το Kyklos Ensemble στο Μέγαρο

Την πρώτη του εμφάνιση στο Μέγαρο Μουσικής θα κάνει το νεοσύστατο ορχηστρικό σχήμα Kyklos Ensemble που έχει εμπλουτίσει το ελληνικό τοπίο της μουσικής δωματίου. Έλληνες σολίστ που έχουν διακριθεί τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό θα δώσουν δύο συναυλίες την Τετάρτη 9 και την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου στην αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος με δύο αριστουργήματα του νεοκλασικισμού, τις ορχηστρικές σουίτες  "Πουλτσινέλλα" του Στραβίνσκυ και "Ο αρχοντοχωριάτης" του Στράους.

Την πρώτη του εμφάνιση στο Μέγαρο Μουσικής θα κάνει το νεοσύστατο ορχηστρικό σχήμα Kyklos Ensemble που έχει εμπλουτίσει το ελληνικό τοπίο της μουσικής δωματίου.

Έλληνες σολίστ που έχουν διακριθεί τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό θα δώσουν δύο συναυλίες την Τετάρτη 9 και την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου στην αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος με δύο αριστουργήματα του νεοκλασικισμού, ειδικά διασκευασμένα για μικρό σύνολο που φέρουν την υπογραφή των Ιγκόρ Στραβίνσκυ και Ρίχαρντ Στράους.

Τους μουσικούς θα καθοδηγήσει από το πόντιουμ ο διεθνούς φήμης αρχιμουσικός Γιώργος Πέτρου. Τις συναυλίες θα προλογίσει μουσικά ο νεαρός κλαρινετίστας Ηλίας Σκορδίλης, που θα ερμηνεύσει την πρώτη ραψωδία για κλαρινέτο και πιάνο του Κλωντ Ντμπυσσύ. Στο πιάνο η Ελένη Νικολαΐδη.

Η γέννηση του Kyklos προέκυψε από την ανάγκη των μελών του για περαιτέρω έρευνα και διερεύνηση των ορίων της τέχνης τους.

«Το Kyklos Ensemble ύστερα από την επιτυχημένη πορεία του, τους πρώτους μήνες της μουσικής ζωής του, επανέρχεται με εξωστρέφεια στο προσκήνιο, μέσα από μία αναδρομική ματιά τεσσάρων αιώνων, συνδυάζοντας την τέχνη του Μπαρόκ με τη μεγάλη συνθετική δημιουργία του 20ού αιώνα» τονίζει ο γενικός διευθυντής του σχήματος, Δημήτρης Δεσύλλας.

«Το σύνολο, σε πλήρη σύνθεση, προβάλλει δύο σπουδαία δείγματα του νεοκλασικού ιδιώματος δύο κορυφαίων δημιουργών, του Ιγκόρ Στραβίνσκυ και του Ρίχαρντ Στράους: τις ορχηστρικές σουίτες «Πουλτσινέλλα» και «Ο αρχοντοχωριάτης» αντίστοιχα» συνεχίζει ο κ. Δεσύλλας.

Οι τιμές των εισιτηρίων για τις συναυλίες είναι 10 ευρώ (ζώνη Β) και 20 ευρώ (ζώνη Α). Ειδικές τιμές: 5 ευρώ (φοιτητές, νέοι, άνεργοι και ΑΜΕΑ) και 8 ευρώ (65+ και πολύτεκνοι).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Κοντά στο sold out η Φιορεντίνα για τον τελικό – Πόσα εισιτήρια απομένουν

Πολύ κοντά στο να εξαντλήσουν τα διαθέσιμα εισιτήρια για τον τελικό του Europa Conference League είναι οι οπαδοί της Φιορεντίνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024