Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ενωμένη ενάντια στον φασισμό η ελληνική χιπ χοπ στη μνήμη του Π.Φύσσα

Ενωμένη ενάντια στον φασισμό η ελληνική χιπ χοπ στη μνήμη του Π.Φύσσα

Ήταν ένα από τα μεγάλα όνειρα του Παύλου Φύσσα: να ενωθούν Hip Hop και Low Bap, τα δύο στρατόπεδα της ελληνικής χιπ χοπ μουσικής. Την Τρίτη καλλιτέχνες που είχαν χρόνια να ιδωθούν βρέθηκαν στο κτίριο της ΕΣΗΕΑ και σχημάτισαν ενωμένο μέτωπο κατά του φασισμού, στη μνήμη του 34χρονου καλλιτέχνη.

Ήταν ένα από τα μεγάλα όνειρα του Παύλου Φύσσα: να ενωθούν Hip Hop και Low Bap, τα δύο στρατόπεδα της ελληνικής χιπ χοπ μουσικής.

Την Τρίτη καλλιτέχνες που είχαν χρόνια να ιδωθούν βρέθηκαν στο κτίριο της ΕΣΗΕΑ και σχημάτισαν ενωμένο μέτωπο κατά του φασισμού, στη μνήμη του 34χρονου καλλιτέχνη.

Οι καλλιτέχνες της χιπ χοπ μουσικής μίλησαν για τον Παύλο Φύσσα, γνωστό ως Killah P, λέγοντας ότι δεν προκαλούσε, δεν του άρεσαν οι φασαρίες, μισούσε τη βία και δεν ήταν κομματικοποιημένος.

Ορισμένοι δημιουργοί παραδέχτηκαν ότι φοβούνται να περπατήσουν στο δρόμο, καθώς έχουν δεχθεί και στο παρελθόν επιθέσεις για τους στίχους των τραγουδιών τους. «Αυτό που φοβόμαστε περισσότερο είναι η σιωπή μας» δήλωσαν άλλοι, τραγουδώντας: «Μπορεί κι εγώ να φοβάμαι/ Μπορεί κι εγώ να τρομάζω/ Άλλο φοβάμαι όμως/ Κι άλλο δειλιάζω».

«Το μοναδικό γεγονός που θα μπορούσε να μας φέρει και πάλι όλους κοντά, ήταν να πεθάνει ο Παύλος» δήλωσε ο B.D Foxmoor. «Είναι πάνω από 20 χρόνια που έχω να δω αυτές τις φάτσες και ομολογώ πως νιώθω αμηχανία. Η ζωή μας απέδειξε πως δεν είμαστε πια ξένοι».

«Αυτό που δεν αντέχουν οι φασίστες, οι ναζιστές είναι άνθρωποι όπως ο Παύλος που λένε στους φίλους τους: «φύγετε εσείς και θα πάω εγώ να τους σταματήσω με τα λόγια»» είπε ο Νικήτας Κλιντ.

«Οι φασίστες και οι ναζιστές φοβούνται τον πολιτισμό, φοβούνται την ενότητα. […] Το ότι σήμερα καθόμαστε δίπλα δίπλα περνάει το εξής μήνυμα: κανένας δεν αποκλείεται σε μια τέτοια μέρα ενάντια στον φασισμό» πρόσθεσε.

«(Ο Παύλος) δεν πέταγε Πέτρες. Όταν πηγαίναμε σε συλλαλητήρια μου έλεγε: «Να πάρουμε μαζί μας μαξιλάρια ή νεροπίστολα;» Κι όταν έβλεπε τους άλλους να πετούν πέτρες στα επεισόδια, εκείνος μου φώναζε: «Πάμε ρε να πάρουμε κουλούρια να τους πετάξουμε»» είπε ο Tiny Jackal.

«Έπρεπε να φύγει ένας άνθρωπος για να καταλάβουμε πως είμαστε αδέλφια» δήλωσε ο Δημήτρης Μέντζελος, ενώ το Θηρίο δήλωσε ότι «δεν πρέπει να πάρουμε τον νόμο στα χέρια μας. Πρέπει να απαιτήσουμε ο νόμος να παραμείνει στα χέρια της Δικαιοσύνης».

«Τις τελευταίες ημέρες έβγαινα στον δρόμο και κάποιοι με ρωτούσαν με απορία γιατί δεν είμαι καλά. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν πήραν χαμπάρι τι έγινε. Με τρομάζει η άγνοια και η αδιαφορία» δήλωσε ο 12ος Πίθηκος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Μονόδρομος» το VAR και στο μπάσκετ – Εφαρμογή στο τελευταίο κρίσιμο δίλεπτο και για όλες τις αποφάσεις

Μια είναι η λύση για να μπει τέλος σε «εμετικές» διαιτησίες, όπως αυτή που είδαμε στο Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα το βράδυ της Τρίτης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024