Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ταξίδι στην ανθρώπινη περιέργεια την Παρασκευή από τη Στέγη Γραμμάτων

Ταξίδι στην ανθρώπινη περιέργεια την Παρασκευή από τη Στέγη Γραμμάτων

Ένα μυστηριώδες ταξίδι στην ανθρώπινη ιστορία με βασικούς συντελεστές το άγνωστο και τα δύσβατα μονοπάτια της επιβίωσης θα είναι μερικά από τα βασικά θέματα της ημερίδας με τίτλο «Η περιπέτεια της ανθρώπινης περιέργειας: το ταξίδι από τον περιηγητισμό στην αναψυχή», που διοργανώνει η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών σε σύμπραξη με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου.

Ένα μυστηριώδες ταξίδι στην ανθρώπινη ιστορία με βασικούς συντελεστές το άγνωστο και τα δύσβατα μονοπάτια της επιβίωσης θα είναι μερικά από τα βασικά θέματα της ημερίδας με τίτλο «Η περιπέτεια της ανθρώπινης περιέργειας: το ταξίδι από τον περιηγητισμό στην αναψυχή», που διοργανώνει η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών σε σύμπραξη με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου από τις 10:00 – 19:00 στην Κεντρική Σκηνή.

Σκοπός της ημερίδας είναι να αναλύσει την ανάγκη του ανθρώπου για την περιπέτεια μέσα από τις διαφορετικές μορφές ταξιδιού από την αρχαιότητα και τα πρώτα περιηγητικά κείμενα του Παυσανία, στα προσκυνηματικά ταξίδια του Μεσαίωνα, στους περιηγητές των πρόσφατων αιώνων μέχρι τη σύγχρονη μορφή αναψυχής.

Η ημερίδα είναι ένα εκπαιδευτικό εργαστήριο και αποτελεί συνέχεια των Διαλόγων των Αθηνών, που οργανώθηκαν με πρωτοβουλία του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης και πραγματοποιήθηκαν στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, τον Νοέμβριο του 2010.

Η είσοδος είναι δωρεάν και η διανομή των δελτίων εισόδου θα ξεκινήσει μία ώρα πριν από την εκδήλωση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ο άθλος του Ολυμπιακού και το απίστευτο 10/11 της Άστον Βίλα! (pic)

Η πιο ακριβή ενδεκάδα των ημιτελικών του Europa Conference League αποδεικνύει γιατί το «διπλό» που πέτυχε ο Ολυμπιακός στο Μπέρμιγχαμ είναι ένας πραγματικός ποδοσφαιρικός άθλος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024