Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Σενάριο εμπνευσμένο από τον κόσμο του Χάρι Πότερ γράφει η Ρόουλινγκ

Σενάριο εμπνευσμένο από τον κόσμο του Χάρι Πότερ γράφει η Ρόουλινγκ

Το «ντεμπούτο» της ως σεναριογράφος θα κάνει η Τζόαν Ρόουλινγκ. Η συγγραφέας του Χάρι Πότερ θα γράψει το σενάριο μιας ταινίας που θα εμπνέεται από το σύμπαν του μικρού μάγου που η ίδια δημιούργησε, ανακοίνωσε η Warner Bros. Η πρώτη ταινία της σειράς θα λέγεται «Φανταστικά Τέρατα και Πού να τα Βρείτε» και θα έχει ως ήρωά της τον Νιουτ Σκάμαντερ, φανταστικό συγγραφέα του βιβλίου «Φανταστικά Τέρατα και Πού να τα Βρείτε».

Το «ντεμπούτο» της ως σεναριογράφος θα κάνει η Τζόαν Ρόουλινγκ. Η συγγραφέας του Χάρι Πότερ θα γράψει το σενάριο μιας ταινίας που θα εμπνέεται από το σύμπαν του μικρού μάγου που η ίδια δημιούργησε, ανακοίνωσε η Warner Bros.

Η πρώτη ταινία της σειράς θα λέγεται «Φανταστικά Τέρατα και Πού να τα Βρείτε» και θα έχει ως ήρωά της τον Νιουτ Σκάμαντερ, φανταστικό συγγραφέα του βιβλίου «Φανταστικά Τέρατα και Πού να τα Βρείτε», το οποίο αποτελεί μέρος της διδακτέας ύλης του Χάρι Πότερ στο Χόγκουαρτς.

Σύμφωνα με τη Warner Bros η σειρά ταινιών αποτελεί τμήμα μιας «εκτεταμμένης δημιουργικής συνεργασίας» του στούντιο με τη συγγραφέα.

«Όλα άρχισαν όταν η Warner Bros ήρθε και με βρήκε και μου πρότεινε να μετατρέψουμε το «Φανταστικά Τέρατα και Πού να τα Βρείτε» σε ταινία» είπε η Ρόουλινγκ.

«Σκέφτηκα ότι θα είχε πλάκα, αλλά η ιδέα ένας συγγραφέας να «ζωντανεύει» έναν άλλο συγγραφέα, τον φανταστικό συγγραφέα του Fantastic Beasts Νιούτ Σκάμαντερ, ήταν δύσκολο» δηλώνει η συγγραφέας.

«Έχοντας ζήσει τόσο καιρό στο φανταστικό μου σύμπαν, αισθανόμουν πολύ προστατευτική με αυτόν και ήδη γνώριζα πολλά για τον Νιουτ. Όπως ξέρουν οι σκληροπυρηνικοί φαν του Χάρι Πότερ, τον συμπαθώ τόσο πολύ που έβαλα τον εγγονό του, Ρολφ, να παντρευτεί μία από τις αγαπημένες μου ηρωίδες της σειράς Χάρι Πότερ, τη Λούνα Λοβγκούντ» είπε η Ρόουλινγκ.

«Καθώς συλλογιζόμουν την πρόταση της Warner, μία ιδέα μου καρφώθηκε στο μυαλό, την οποία δεν μπορούσα να τη βγάλω. Κάπως έτσι, πρότεινα τη δική μου ιδέα για ταινία στη Warner Bros» λέει η συγγραφέας.

«Αν και θα λαμβάνει χώρα στη διεθνή κοινότητα μάγων και μαγισσών, όπου έβρισκα καταφύγιο ευτυχίας εδώ και 17 χρόνια, το Φανταστικά Τέρατα και Πού να τα Βρείτε δεν είναι ούτε πρίκουελ, ούτε σίκουελ στη σειρά του Χάρι Πότερ, αλλά επέκταση του κόσμου των μάγων» προσθέτει η Ρόουλινγκ.

«Η ιστορία του Νιουτ θα ξεκινήσει στη Νέα Υόρκη, 70 χρόνια πριν από την ιστορία του Χάρι Πότερ» συμπληρώνει η επιτυχημένη συγγραφέας.

Οι οκτώ ταινίες με ήρωα τον μαθητευόμενο μάγο αποτελούν την πιο επιτυχημένη εισπρακτικά σειρά ταινιών στην ιστορία του σινεμά.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η Ευρωλίγκα απαξιώνει το προϊόν της

Δεν νοείται ιδιαίτερα σήμερα, να υπάρχουν παραβάσεις σε θέματα που έχουν να κάνουν με το χρόνο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024