Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ένα ταξίδι στη Λιλιπούπολη ξεκινά από τις κερκίδες του Ηρωδείου

Ένα ταξίδι στη Λιλιπούπολη ξεκινά από τις κερκίδες του Ηρωδείου

Ένα ταξίδι αλλιώτικο από τα άλλα πραγματοποιείται το ερχόμενο Σάββατο στο Ηρώδειο. Την ημέρα εκείνη οι θεατές θα επιστρέψουν στη Λιλιπούπολη. Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να τραγουδήσει το «Χοντρό Μπιζέλι», τη «Ρόζα Ροζαλία», το «Μουσείο» και τα υπόλοιπα αγαπημένα τραγούδια της μαγικής αυτής χώρας. Η προπώληση εισιτηρίων έχει αρχίσει.

Ένα ταξίδι αλλιώτικο από τα άλλα πραγματοποιείται το ερχόμενο Σάββατο στο Ηρώδειο. Την ημέρα εκείνη οι θεατές θα επιστρέψουν στη Λιλιπούπολη. Η προπώληση των εισιτηρίων έχει αρχίσει.

Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να τραγουδήσει το «Χοντρό Μπιζέλι», τη «Ρόζα Ροζαλία», το «Μουσείο» και τα υπόλοιπα αγαπημένα τραγούδια της μαγικής αυτής χώρας.

Οι Λιλιπούπολη είναι ένα μουσικό παραμύθι που φτιάχτηκε πριν από 37 χρόνια από τους στίχους της Μαριανίνας Κριεζή και τις μελωδίες του Δημήτρη Μαραγκόπουλου, του Νίκου Κυπουργού, της Λένας Πλάτωνος και του Νίκου Χριστοδούλου.

«Ξεναγοί» σε αυτό το ταξίδι θα είναι η Άλκηστης Πρωτοψάλτη, ο σολίστ Βασίλης Αγροκώστας, οι σολίστ και το ενόργανο σύνολο του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου κάτω από την μπαγκέτα του Στάθη Σούλη, ο Μουσικός Όμιλος Αρσακείων-Τοσιτσείων Σχολείων Εκάλης με πάνω από 140 παιδιά από όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, κάτω από την διεύθυνση της Χριστίνας Βαρσάμη.

Η ιδέα και ο σχεδιασμός, η σκηνοθεσία και η χορογραφία-κίνηση της μουσικής παράστασης «Ένα ταξίδι στη Λιλιπούπολη» έχουν την υπογραφή της Ρεγγίνας Καπετανάκη.

Η Ρεγγίνα Καπετανάκη με την Ελένη Βλάχου έβαλαν τα θεμέλια της θρυλικής σειράς εκπομπών του Τρίτου Προγράμματος «Εδώ Λιλιπούπολη», που εκατοντάδες χιλιάδες ακροατές, παιδιά, νέοι και λιγότερο νέοι, από το 1976 ως το 1980 είχαν την τύχη να απολαμβάνουν καθημερινά.

Το 1978 ήρθε η Άννα Παναγιωτοπούλου με όλη την συγγραφική της δεινότητα και ταλέντο συμπληρώνοντας την δυναμική ομάδα των τεσσάρων: Μαριανίνα Κριεζή, Ρεγγίνα Καπετανάκη, Άννα Παναγιωτοπούλου, Ελένη Βλάχου.

Το καινούριο στοιχείο στη παράσταση του Ηρωδείου, σε σχέση με τις παραστάσεις που δόθηκαν τον περασμένο χειμώνα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, είναι η προσθήκη απολαυστικών αποσπασμάτων από τις εκπομπές «Εδώ Λιλιπούπολη», ενώ δεν θα λείψουν και πολλές άλλες μικρές εκπλήξεις.

Τα αποσπάσματα που θα παρουσιαστούν ανήκουν στις: Μαριανίνα Κριεζή, Αννα Παναγιωτοπούλου, Ρεγγίνα Καπετανάκη και Ελένη Βλάχου.

Η παράσταση «Ένα ταξίδι στη Λιλιπούλη» διοργανώνεται από την Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία που διοικεί τα Αρσάκεια Σχολεία και στόχος είναι η ενίσχυση του Ταμείου Υποτροφιών των Αρσακείων Σχολείων.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, «για τους δημιουργούς της Λιλιπούπολης που πιστεύουν ότι η εκπαίδευση στις δύσκολες μέρες που ζούμε δέχεται σοβαρό πλήγμα με θύματα τα ίδια τα παιδιά, η συναυλία του Ηρωδείου έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί υπηρετεί ακριβώς αυτό το σκοπό».

«Όταν πέρυσι γνώρισα προσωπικά το κάθε κορίτσι και αγόρι της καταπληκτικής χορωδίας του Αρσακείου και μετά δούλεψα μαζί τους ενθουσιάστηκα και μετά, το πιο σπουδαίο τους αγάπησα. Μας συγκίνησαν με την προσφορά τους, τον ενθουσιασμό τους, το ταλέντο τους, την αστείρευτη ενέργεια και εξυπνάδα τους. Όποιος δεν έχει δει τη χορωδία να ερμηνεύει τραγουδώντας και χορεύοντας το τραγούδι «Ανατολή και Δύση» της Λένας Πλάτωνος, είναι καιρός να έρθει να το απολαύσει. Επίσης, αν θέλει να νιώσει πώς σείεται η γη με το τραγούδι του Δημήτρη Μαραγκόπουλου «Δεν είμαστε Ζουλού», αρκεί να έρθει στο Ηρώδειο. Εκεί θα καταλάβει την δυναμική της υπέροχης νεολαίας μας και σίγουρα θα του φύγει η κατάθλιψη των καιρών» αναφέρει η Ρεγγίνα Καπετανάκη.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η μουσική παράσταση «Ένα ταξίδι στη Λιλιπούπολη» που ανέβηκε τον περασμένο χειμώνα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών θα κυκλοφορήσει σύντομα σε cd.

Η πώληση των εισιτηρίων γίνεται:

  • Από την ticket services (Πανεπιστημίου 39, Στοά Πεσμαζόγλου, τηλέφωνο: 210 7234567
  • Εισιτήρια Online: www.ticketservices.gr
  • Από τα καταστήματα Public

Οι τιμές των εισιτηρίων ξεκινούν από 12 ευρώ και φτάνουν τα 35.

Το in.gr είναι χορηγός επικοινωνίας της παράστασης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024