Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Με πενιές τα... προεόρτια του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας

Με πενιές τα… προεόρτια του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας

Με μια πενιά ξεκινά το απόγευμα της Δευτέρας η πρώτη, προφεστιβαλική, εκδήλωση του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, το οποίο διοργανώνεται φέτος για 36η χρονιά. Το Φεστιβάλ ξεκινά στις 16 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει έως τις 21 του μήνα. Στη διάρκειά του θα προβληθούν περισσότερες από 200 ταινίες από 47 χώρες.

Με μια πενιά ξεκινά το απόγευμα της Δευτέρας η πρώτη, προφεστιβαλική, εκδήλωση του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, το οποίο διοργανώνεται φέτος για 36η χρονιά. Το Φεστιβάλ ξεκινά στις 16 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει έως τις 21 του μήνα. Στη διάρκειά του θα προβληθούν περισσότερες από 200 ταινίες από 47 χώρες.

Ο τίτλος της σημερινής εκδήλωσης είναι «Έλα να ακούσεις μια πενιά» και θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Αγίας Σοφίας.

Την εκδήλωση διοργανώνουν οι: Κοινωνική Υπηρεσία Δήμου Δράμας και Νομικό Πρόσωπο Δήμου Δράμας, με τη συμμετοχή του μουσικού συγκροτήματος Δραμάδοντες.

Θα ακολουθήσει την εβδομάδα που ξεκινά, σειρά μουσικών εκδηλώσεων στην πλατεία Αγίας Σοφίας, αλλά και στην αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου, στον θερινό κινηματογράφο Αλέξανδρος κ.α., προβολές ταινιών και μουσικά αφιερώματα ως την επόμενη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, που θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης του Φεστιβάλ.

Στη φετινή διοργάνωση (16-21 Σεπτεμβρίου) θα προβληθούν συνολικά 213 ταινίες από 47 χώρες του κόσμου.

Η οικονομική κρίση και οι πολιτικο-κοινωνικές επιπτώσεις της (ανεργία, μετανάστευση, διαδηλώσεις, διαπροσωπικές εντάσεις κ.ά) είναι τα θέματα που κυριαρχούν στο ελληνικό τμήμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε εποχή κρίσης υποβλήθηκαν 184 ταινίες, από τις οποίες επελέγησαν οι 39 για να συμμετάσχουν στο διαγωνιστικό τμήμα.

Φέτος είναι η χρονιά των γυναικών, αφού υπογράφουν (ή συνυπογράφουν) ταινίες 19 σκηνοθέτριες -ανάμεσά τους και παλιές γνώριμοι του φεστιβάλ.

H φετινή Κριτική Επιτροπή απαρτίζεται από τους Τάσο Ψαρρά (σκηνοθέτη), πρόεδρο της επιτροπής, Γιώργο Κρασσακόπουλο, κριτικό κινηματογράφου, Φωτεινή Κοτρώτση, σκηνοθέτιδα, Τάκη Σπυριδάκη, ηθοποιό, Δημήτρη Σπύρου, καλλιτεχνικό διευθυντή Διεθνούς Φεστιβάλ Ολυμπίας, ενώ κριτικός-σχολιαστής του φετινού ελληνικού προγράμματος θα είναι η κριτικός κινηματογράφου, Βένια Βέργου.

Στο διεθνές τμήμα του 36ου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας (συμπληρώνει φέτος 19 χρόνια από τη διεθνοποίηση του) συμμετέχουν 55 ταινίες από 47 χώρες και πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του θα είναι ο σκηνοθέτης Ηλίας Δημητρίου.

Στα τέλη Οκτωβρίου (31 Οκτωβρίου έως 6 Νοεμβρίου 2013), το ελληνικό πρόγραμμα του φετινού Φεστιβάλ, οι βραβευμένες ταινίες του διεθνούς και επιλεγμένα αφιερώματα θα μεταφερθούν στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Κοντά στο sold out η Φιορεντίνα για τον τελικό – Πόσα εισιτήρια απομένουν

Πολύ κοντά στο να εξαντλήσουν τα διαθέσιμα εισιτήρια για τον τελικό του Europa Conference League είναι οι οπαδοί της Φιορεντίνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024