Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Με το Dralion επιστρέφει στην Αθήνα το «Τσίρκο του Ήλιου»

Με το Dralion επιστρέφει στην Αθήνα το «Τσίρκο του Ήλιου»

Μετά το επιτυχημένο Alegria, το Cirque Du Soleil επιστρέφει στην Ελλάδα με την νεότερη -και άκρως εντυπωσιακή- παραγωγή του, Dralion. Η παράσταση έρχεται από 29 Οκτωβρίου στο ΟΑΚΑ. Εμπνεόμενο από την παράδοση 3.000 ετών της κινέζικης ακροβατικής τέχνης, το Dralion αντλεί έμπνευση απ' την ανατολίτικη φιλοσοφία και την ατέρμονη αναζήτηση της για ισορροπία μεταξύ Ανθρώπου και Φύσης.

Μετά το επιτυχημένο Alegria, το Cirque Du Soleil επιστρέφει στην Ελλάδα με την νεότερη -και άκρως εντυπωσιακή- παραγωγή του, Dralion. Η παράσταση έρχεται από 29 Οκτωβρίου στο ΟΑΚΑ.

Την παράσταση έχουν παρακολουθήσει περισσότεροι από 7 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο από την πρεμιέρα της το 1999 στο Μόντρεαλ του Καναδά.

Εμπνεόμενο από την παράδοση 3.000 ετών της κινέζικης ακροβατικής τέχνης, το Dralion αντλεί έμπνευση απ’ την ανατολίτικη φιλοσοφία και την ατέρμονη αναζήτηση της για ισορροπία μεταξύ Ανθρώπου και Φύσης.

Ο τίτλος της παράστασης προέρχεται από δύο εμβληματικά πλάσματα: τον δράκο που συμβολίζει την Ανατολή, και το λιοντάρι που συμβολίζει την Δύση.

Στο Dralion, τα τέσσερα στοιχεία που κυβερνούν τη ροή της φύσης παίρνουν ανθρώπινη μορφή.

Κάθε στοιχείο αντιπροσωπεύεται από το χρώμα του: ο αέρας είναι μπλε, το νερό είναι πράσινο, η φωτιά είναι κόκκινη, η γη είναι ώχρα.

Η παράσταση θα ανέβει στις 29 και 30 Οκτωβρίου και από την 1η έως την 3η Νοεμβρίου.

Τιμές εισιτηρίων

Δ’ ζώνη: 35€, Γ’ ζώνη: 45€, Β’ ζώνη: 55€, Α’ ζώνη: 65€, VIP SILVER: 75€, VIP GOLD: 90€, VIP PLATINUM: 120€. Φοιτητικά και παιδικά εισιτήρια έκπτωση 20% σε όλες τις ζώνες.

Ειδικές τιμές για την έκδοση ομαδικών εισιτηρίων ανάλογα με τον αριθμό – πληροφορίες στο τηλ. 210 72 58 510.

Αγορά εισιτηρίων μέσω Internet στο www.lavris.gr και επίσης στα καταστήματα κινητής τηλεφωνίας ΓΕΡΜΑΝΟΣ και στα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ).

Το Dralion σε αριθμούς

  • Πάνω από 5.000 μέτρα χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία των κοστουμιών.
  • Τα υφάσματα προέρχονται από περιοχές σ’ όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ιταλίας, της Γαλλίας, της Αγγλίας και του Κεμπέκ.
  • Υλικά που θα μπορούσε να θεωρηθούν ασυνήθιστα χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία κοστουμιών και αξεσουάρ: τρίχα αλόγου, raffia, μέταλλο, φτερά Έμου, κρύσταλλα, φελιζόλ, πλαστικά, φαν φουρ, ελατήρια και μια σειρά από είδη κιγκαλερίας.
  • Οι κατασκευαστές κουστουμιών του Cirque du Soleil στο εργαστήριο στο Μόντρεαλ δούλεψαν για πάνω από τρεις μήνες κατασκευάζοντας τα πρωτότυπα κοστούμια, καπέλα, περούκες και τα υποδήματα που απαιτούνται για Dralion. Νέα κουστούμια φτιάχνονται συνεχώς.
  • Τα περισσότερα κοστούμια του Dralion ράβονται για κάθε καλλιτέχνη ξεχωριστά, συμπεριλαμβανομένων των υποδημάτων και των αξεσουάρ.
  • Ο αριθμός των κουστουμιών του Dralion φτάνει περίπου στα 1.500 κομμάτια, συμπεριλαμβανομένων των παπουτσιών, καπέλων και αξεσουάρ.
  • Η ομάδα υπεύθυνη για την γκαρνταρόμπα του Dralion αποτελείται από 4 μόνιμους υπαλλήλους και 3 τοπικούς υπαλλήλους, σε κάθε πόλη. Η ομάδα αυτή είναι υπεύθυνη για τη συντήρηση και την επισκευή όλων των κοστουμιών.
  • Η περιοδεία του Dralion ταξιδεύει με πλυντήρια και στεγνωτήρια.
  • Πάνω από 300 ζευγάρια παπούτσια καθαρίζονται και βάφονται στο χέρι κάθε εβδομάδα.

To in.gr είναι χορηγός επικοινωνίας της παράστασης.

    Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

    Sports in

    Ξανά και ξανά: Η Marca «έντυσε» πάλι τον Μεντιλίμπαρ δαφνοστεφανωμένο έφηβο (pic)

    Όπως με τη Φενέρ. Έτσι και με τη Βίλα. Η Marca επέλεξε τον ίδιο τρόπο για να συγχαρεί Ολυμπιακό και Μεντιλίμπαρ

    Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

    in.gr | Ταυτότητα

    Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

    Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

    Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

    Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

    Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

    ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

    Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

    ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

    Παρασκευή 03 Μαϊου 2024