Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Με μικρή καθυστέρηση η συναυλία του Κ.Βήτα στον Κήπο του Μεγάρου

Με μικρή καθυστέρηση η συναυλία του Κ.Βήτα στον Κήπο του Μεγάρου

Στις 21:15 θα ξεκινήσει η συναυλία του Κωνσταντίνου Βήτα στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής, προκειμένου να διευκολυνθεί η πρόσβαση των θεατών στο κέντρο της Αθήνας, λόγω των έκτακτων μέτρων με αφορμή την επίσκεψη του Σόιμπλε. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Τροχαίας, όλοι οι δρόμοι στο Κέντρο θα είναι προσβάσιμοι μετά τις 7 το απόγευμα. Ο σταθμός του μετρό στο Μέγαρο Μουσικής θα ανοίξει στις 9 το βράδυ. Ο Κωνσταντίνος Βήτα θα παρουσιάσει την «Αντήχηση», την όγδοη προσωπική του δουλειά.

Στις 21:15 θα ξεκινήσει η συναυλία του Κωνσταντίνου Βήτα στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής, προκειμένου να διευκολυνθεί η πρόσβαση των θεατών στο κέντρο της Αθήνας, λόγω των έκτακτων μέτρων που ισχύουν με αφορμή την επίσκεψη του Σόιμπλε.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Τροχαίας, όλοι οι δρόμοι στο Κέντρο θα είναι προσβάσιμοι μετά τις 7 το απόγευμα. Ο σταθμός του μετρό στο Μέγαρο Μουσικής θα ανοίξει στις 9 το βράδυ.

Ο Κωνσταντίνος Βήτα θα παρουσιάσει την «Αντήχηση», την όγδοη προσωπική του δουλειά. Πρόκειται για έναν νέο κύκλο τραγουδιών με έντονα ηλεκτρονικά και χιπ χοπ στοιχεία και στίχους που «διαλογίζονται» πάνω στην αξία και τη μελαγχολία της μοναχικότητας αναφερόμενοι σε διάφορα κοινωνικά θέματα και στα δυσεπίλυτα ζητήματα της αγάπης.

Ένα ολόφρεσκο δισκογραφικό υλικό που «μοιάζει με ένα γράμμα, ένα e-mail που στέλνεις σε ένα φίλο σου προσπαθώντας να του εξηγήσεις πώς περνάς αυτό τον καιρό. Ένα ημερολόγιο με σκόρπιες σκέψεις, φευγαλέες εικόνες που μεταφέρουν τον απόηχο των πραγμάτων σήμερα» όπως προτιμά να το χαρακτηρίζει.

Στην υπαίθρια αυτή συναυλία του, που θα πραγματοποιηθεί καταμεσής του καλοκαιριού στο αναζωογονητικό περιβάλλον του Κήπου, ο συναισθηματικά πάντα επίκαιρος δημιουργός θα ξεδιπλώσει ζωντανά τις εικόνες και τα μουσικά του ηχοχρώματα, προτρέποντάς μας να ακολουθήσουμε και εμείς με τη σειρά μας την εσωτερική μας φωνή και ν’ αφεθούμε σε δρόμους που στην πορεία τους γίνονται αποκαλυπτικοί.

Αποδεικνύοντας πως είναι μια αστείρευτη φλέβα αναζήτησης και σύνθεσης, ικανή να συλλάβει και να μεταδώσει τα πολλαπλά ερεθίσματα της εποχής, ο Κωνσταντίνος Βήτα θα ερμηνεύσει τραγούδια που λειτουργούν ως αντανακλάσεις της κρίσης και του προσωπικού επαναπροσδιορισμού.

Έντεκα νέα κομμάτια που αγγίζουν πολλές και διαφορετικές μελωδίες: ορχηστρικές και ψυχεδελικές («Πρωτέας»), κάποιες στο γνώριμο μουσικό μοτίβο του καλλιτέχνη («Εκεί που χάθηκαν όλα τα αντίο») καθώς και άλλες που μοιάζουν σαν να ξέφυγαν από τον μουσικό κόσμο των Στέρεο Νόβα (την αμιγώς χιπ χοπ «Ένδεια» ή τα «Ατέλειωτα Χρυσάνθεμα»). Έντεκα αντιπροσωπευτικά δείγματα της νέας μουσικής κουλτούρας και στιχουργικής αισθητικής που πλούτισε την ελληνική σκηνή απ’τις αρχές της δεκαετίας του ’90, που αντηχούν συναισθήματα, χαρούμενα ή μελαγχολικά, όλα όσα μπορεί να μας εμπνεύσει ένα βράδυ με την παρέα ή μια μοναχική μας στιγμή.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Αυτό είναι ξενοφοβία» – Στην αντεπίθεση οι Πολωνοί για την κριτική στον Σιμόν Μαρτσίνιακ

Οι Πολωνοί πέρασαν στην αντεπίθεση για την κριτική των Γερμανών στον διαιτητή του αγώνα Ρεάλ-Μπάγερν, Σιμόν Μαρτσίνιακ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024