Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ο ηθοποιός Τζέρεμι Ρένερ μιλά για τον Χάνσελ, τους φόβους του και τη φήμη

Ο ηθοποιός Τζέρεμι Ρένερ μιλά για τον Χάνσελ, τους φόβους του και τη φήμη

Όταν ήταν παιδιά, ο Χάνσελ και η Γκρέτελ έζησαν μια τραυματική εμπειρία στο πλευρό μιας μάγισσας. Μεγαλώνοντας, αποφάσισαν να γίνουν κυνηγοί μαγισσών για να αντιμετωπίσουν το κακό. Αυτή είναι η ιστορία που αφηγείται η ταινία Χάνσελ & Γκρέτελ: Κυνηγοί Μαγισσών, η οποία κυκλοφόρησε πρόσφατα κατευθείαν σε Blu Ray και DVD. Ο πρωταγωνιστής Τζέρεμι Ρένερ σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται αποκλειστικά στο in.gr μιλά για την εμπειρία των γυρισμάτων, τους φόβους του και τις ημέρες που δεν είχε να φάει (αλλά επέμενε να λέγεται ηθοποιός).

Όταν ήταν παιδιά, ο Χάνσελ και η Γκρέτελ έζησαν μια τραυματική εμπειρία στο πλευρό μιας μάγισσας. Μεγαλώνοντας, αποφάσισαν να γίνουν κυνηγοί μαγισσών για να αντιμετωπίσουν το κακό. Αυτή είναι η ιστορία που αφηγείται η ταινία Χάνσελ & Γκρέτελ: Κυνηγοί Μαγισσών, η οποία κυκλοφόρησε πρόσφατα κατευθείαν σε Blu Ray και DVD.

Ο πρωταγωνιστής Τζέρεμι Ρένερ σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται αποκλειστικά στο in.gr μιλά για την εμπειρία των γυρισμάτων, τους φόβους του και τις ημέρες που δεν είχε να φάει (αλλά επέμενε να λέγεται ηθοποιός).

  • Ποσο κοντά είναι το «Hansel & Gretel: Witch Hunters» στο παραμύθι των αδελφών Γκριμ;

Τα γεγονότα της ταινίας εκτυλίσσονται 15 χρόνια μετά από τα γεγονότα στο παραμύθι. Κανονικά τα παραμύθια έχουν καλό τέλος. Αλλά σε αυτή την περίπτωση ο Χάνσελ και η Γκρέτελ είναι ακόμα πολύ θυμωμένοι, επειδή η μάγισσα ήθελε να τους σκοτώσει. Γι’ αυτό το λόγο έγιναν κυνηγοί επικηρυγμένων και κυνηγούν μάγισσες. Πρόκειται για μία αστεία συνέχεια του παραμυθιού.

  • Στα γυρίσματα της ταινίας αισθανόσουν ότι αυτό που έκανες ήταν πραγματικό ή ήταν γυρισμένο μπροστά σε μια πράσινη οθόνη;

Όχι, ήταν πολύ πραγματικό, πολύ πρακτικό. Υπήρχαν αστείες στιγμές στα γυρίσματα. Είχαμε μάγισσες να πετούν παντού, δεμένες από καλώδια. Είχε πολύ πλάκα.

  • Πώς σου φαίνεται ο κόσμος του Χάνσελ και της Γκρέτελ;

Tον αγαπώ. Όλη την ώρα αισθανόμουν ότι ζούσα σε αυτόν τον μυστηριώδη κόσμο. Και δεν ήθελα να φύγω. Μου αρέσει αυτού του είδους η ζωή. Είναι κάπως πρωτόγονη και αυτό ταιριάζει με το γούστο μου.

  • Πες μας λίγα πράγματα για τον Χάνσελ και τη Γκρέτελ. Είναι αδέλφια, αλλά δεν έχουν γονείς, σωστά;

Ακριβώς. Έχουν μόνο ο ένας τον άλλο. Αυτό ήταν άλλο ένα στοιχείο που μου άρεσε για αυτή την ταινία. Είναι μόνοι τους και αισθάνονται πολύ πόνο. Αλλά χρησιμοποιούν αυτόν τον πόνο για να κάνουν κάτι καλό.

  • Εσύ και η Τζέμα μοιάζετε σαν αδέλφια.

Συμφωνώ. Είχε πολύ πλάκα όταν πρωτοειδωθήκαμε γιατί και οι δύο συνειδητοποιήσαμε ότι μοιάζουμε. Και η Τζέμα είναι τρομερή ανακάλυψη. Απλά ταίριαξε απόλυτα με τον ρόλο. Ήμασταν πολύ τυχεροί που την είχαμε.

  • Τι σε έκανε να πεις «ναι» σε αυτή την ταινία;

Είδα ότι υπήρχε πολύς χώρος να αναπτυχθεί ο χαρακτήρας μου, να πειραματιστεί. Όπως είπα, μου άρεσε αυτός ο κόσμος. Και σκέφτηκα ότι θα ήταν ωραία μια σύγχρονη ματιά σε ένα παλιό παραμύθι.

  • Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να σκοτώσει κανείς μια μάγισσα;

Είναι καλό να στοχεύει κανείς στο κεφάλι –όπως φαίνεται αρκετές φορές στην ταινία. Αυτό μοιάζει να πετυχαίνει (γελά).

  • Στην οθόνη μοιάζεις πάντα πολύ σκληρός. Πόσο θαρραλέος είσαι στην πραγματικότητα;

Δεν ξέρω. Μπορώ να τρέξω πολύ γρήγορα και προτιμώ να τρέξω από το να παλέψω.

  • Μετανιώνεις για κάτι που δεν έκανες από φόβο;

Προσπαθώ να αντιμετωπίζω τους φόβους μου και να μην τρέχω μακριά τους. Φοβόμουν πραγματικά πολύ τους καρχαρίας και έτσι πήρα δίπλωμα καταδύσεων και έκανα κατάδυση κοντά σε καρχαρίες. Τους φοβάμαι ακόμα, αλλά κατανοώ πλέον αυτόν τον φόβο. Είτε πρόκειται για κάτι σωματικό, είτε για κάτι πνευματικό που μας φοβίζει, είναι πάντα το άγνωστο. Όταν το συνειδητοποίησα αυτό, αισθάνθηκα ότι δεν υπήρχε πλέον φόβος μέσα μου και ήξερα ότι τίποτα δεν θα μπορούσε να με σταματήσει σε αυτή τη ζωή.

  • Αλλά και στην καριέρα σου ως ηθοποιού, δεν το έβαλες κάτω. Τι σε έκανε να συνεχίζεις ακόμα και όταν δεν μπορούσες να πληρώσεις τους λογαριασμούς σου;

Για μένα δεν υπήρχε άλλο σχέδιο. Η υποκριτική με έκανε ευτυχισμένο ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές. Υπήρχαν φορές που δεν μπορούσα να πληρώσω ένα γεύμα. Αναρωτιόμουν αν ήμουν ευτυχισμένος και η απάντηση ήταν ναι. Φυσικά και δεν μου άρεσε που πεινούσα, αλλά η δουλειά μου με έκανε χαρούμενο. Μου έδινε δύναμη σε δύσκολες στιγμές. Δεν επιλέγεις την υποκριτική για τα χρήματα, αλλά επειδή σε κάνει χαρούμενο.

  • Δουλεύεις τόσο σκληρά τώρα επειδή υπήρχαν εποχές που δεν είχες καθόλου δουλειά;

Όχι, απλά έτυχε. Δεν θα επέλεγα ποτέ συνειδητά να γυρίσω πέντε ταινίες τη μία μετά την άλλη. Θα ήθελα να έχω περισσότερο χρόνο προετοιμασίας ή περισσότερο χρόνο για μένα. Αλλά έτσι έγινε και θεωρώ ότι είναι πρόκληση. Θέλω να δουλεύω; Ναι, θέλω. Αλλά δεν χρειάζεται να κάνω ταυτόχρονα τόσες πολλές ταινίες (γέλια).

  • Πόσο άλλαξε η ζωή σου μετά την υποψηφιότητα για Όσκαρ (σ.σ. ο Ρένερ έχει υπάρξει δύο φορές υποψήφιος μία για το The Hurt Locker και μία για το The Town) και τη φήμη που απέκτησες;

Άλλαξε το επίπεδο της προσοχής και της αναγνώρισης. Μου προσφέρουν περισσότερους ρόλους. Επίσης μου προσφέρουν ρόλους καλύτερης ποιότητας και μεγαλύτερους. Εκτός από αυτό, τα υπόλοιπα είναι όπως ήταν πάντα. Σηκώνομαι κάθε μέρα και αντιμετωπίζω τις προκλήσεις που με περιμένουν.

  • Πώς διαλέγεις πλέον τους ρόλους σου;

Ανεξαρτήτως της ταινίας, ο χαρακτήρας είναι σημαντικός για μένα. Αυτό είναι το κομμάτι που μπορώ να συνεισφέρω ως καλλιτέχνης. Επομένως, είναι σημαντικό για μένα να φέρει κάτι ο χαρακτήρας στην ιστορία και να αποτελεί μια περίπλοκη φιγούρα. Πρέπει να με προκαλεί σωματικά ή συναισθηματικά. Θέλω να μάθω κάτι και όχι να κάνω πράγματα που έχω ήδη κάνει χιλιάδες φορές.

  • Φαίνεται ότι σου αρέσει να παίζεις χαρακτήρες που είναι δύσκολο να τους κατατάξεις αρχικά.

Μου αρέσει να παίζω χαρακτήρες και το κοινό να μην ξέρει εάν είναι ο καλός ή ο κακός. Είναι υπέροχο όταν μία ταινία έχει τέτοιους χαρακτήρες. Λατρεύω τους αντι-ήρωες και θεωρώ ότι είναι περίπλοκοι και έχουν ανθρώπινες αδυναμίες.

  • Είναι αλήθεια ότι θέλεις να αναλάβεις ρόλο παραγωγού σε μια ταινία για τον Στιβ ΜακΚουίν;

Ναι, σωστά. Ο Στιβ ΜακΚουίν είναι ένα είδωλο του Χόλιγουντ. Πρόκειται για έναν πολυεπίπεδο χαρακτήρα, με αυτοπεποίθηση, αλλά την ίδια στιγμή ανασφαλή. Για κάθε καλό στοιχείο που έχει , θα βρει κανείς ένα κακό να αντιπαραβάλει. Πρόκειται για έναν χαρακτήρα με μεγάλο ενδιαφέρον. Είναι πολύ δύσκολο να γράψει κανείς ένα καλό σενάριο για την περίπλοκη ζωή του.

  • Θα σου άρεσε να τον ερμηνεύσεις;

Ναι, θα ήταν τιμή για μένα.

  • Κάθε χρόνο γράφεις τις εμπειρίες σου για να δεις τι μπορείς να κάνεις καλύτερα την επόμενη χρονιά. Τι έχεις μάθει για τον εαυτό σου μέσα από αυτή τη διαδικασία;

Αλλάζει χρόνο με τον χρόνο. Αυτό που θέλω πάρα πολύ κάθε φορά είναι να περνάω περισσότερο χρόνο με την οικογένειά μου, αλλά δουλεύω πολύ. Όταν ξεκίνησα να γράφω δέκα-έντεκα χρόνια πριν, συνειδητοποίησα ότι έπρεπε να αλλάξω πολλά πράγματα. Αλλά αυτά που έχω μάθει τώρα τελευταία για τον εαυτό μου δεν είναι το ίδιο ουσιαστικά…

* Η ταινία Hansel & Gretel: Κυνηγοί Μαγισσών κυκλοφορεί σε Blu Ray από την Odeon και τον Ιούλιο σε DVD προς πώληση

Επιμέλεια: Αγγελική Στελλάκη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Αποδοκιμασίες και γιούχα στο στάδιο κατά την πρόβα του Ισραήλ

H εκπρόσωπος του Ισραήλ, Eden Golan ερμήνευσε το «Hurricane» στην Eurovision και οι κερκίδες αποδοκίμασαν έντονα την εμφάνιση, φωνάζοντας «Free Palestine».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024