Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Το in.gr στο πάρτι της Πάτι Σμιθ στο Ηρώδειο

Το in.gr στο πάρτι της Πάτι Σμιθ στο Ηρώδειο

Είχαν περάσει μόλις δέκα λεπτά από την ώρα που επρόκειτο να ξεκινήσει η συναυλία, όταν η Πάτι Σμιθ ανέβηκε στη σκηνή του Ηρωδείου. Αυτό που ακολούθησε ήταν ένας... πανκ ύμνος στο φεγγάρι, τα αρχαία μνημεία, ένα πάρτι με την σπουδαία καλλιτέχνιδα να χορεύει με τους παρευρισκόμενους -αλλά και μόνη της-, να τους καλεί να πλησιάσουν και να μη διστάζει να κάνει αναφορά στα αδέσποτα της Αθήνας.

Είχαν περάσει μόλις δέκα λεπτά από την ώρα που επρόκειτο να ξεκινήσει η συναυλία, όταν η Πάτι Σμιθ ανέβηκε στη σκηνή του Ηρωδείου. Αυτό που ακολούθησε ήταν ένας… πανκ ύμνος στο φεγγάρι, τα αρχαία μνημεία, ένα πάρτι με την σπουδαία καλλιτέχνιδα να χορεύει με τους παρευρισκόμενους -αλλά και μόνη της-, να τους καλεί να πλησιάσουν και να μη διστάζει να κάνει αναφορά στα αδέσποτα της Αθήνας.

Αγέραστη -τουλάχιστον- είναι ο όρος που τη χαρακτηρίζει. Στιγμές-στιγμές η Πάτι Σμιθ φαινόταν να διαθέτει τη σοφία των 67 χρόνων της, ενώ άλλες στιγμές -τις περισσότερες- έμοιαζε με νεαρό κορίτσι, θυμίζοντας εκείνο που ζούσε τις άγριες νύχτες της Νέας Υόρκης.

Βγήκε στη σκηνή και αφού έβγαλε φωτογραφία το κοινό, τραγούδησε όλα τα γνωστά της τραγούδια (Gloria, Because the Night, People have the power, Horses, Dancing Barefoot), καθώς και κάποια από τον τελευταίο της δίσκο, Banga -ανάμεσά τους και ένα τραγούδι-φόρο τιμής στην Έιμι Γουαϊνχάουζ. Ενθουσίασε, επίσης, το κοινό με την ερμηνεία της στο Summertime Blues.

Συχνά έκανε αναφορά στην Ακρόπολη και δήλωσε περήφανη που τραγουδά στην ίδια σκηνή που κάποτε τραγούδησαν ο Παβαρότι και η Μαρία Κάλας, ενώ δεν δίστασε να εντάξει την Αθήνα στους στίχους του τραγουδιού της, Horses.

Σε κάποια στιγμή κατέβηκε από τη σκηνή και πλησιάζοντας προς τις κερκίδες, κάλεσε τον κόσμο να σηκωθεί και να χορέψει μαζί της.

Αυτό που ακολούθησε ήταν αρχικά ένα αυτοσχέδιο πάρτι και στη συνέχεια μια ροκ συναυλία, με το κοινό να συνωστίζεται μπροστά στη σκηνή και να τραγουδά μαζί της.

Η Πάτι Σμιθ δεν δίστασε να αναφερθεί και στα… σκυλιά της Αθήνας, λέγοντας ότι εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας εξαφανίστηκαν από τους δρόμους τα αδέσποτα.

Λίγο πριν το τέλος, τραγούδησε το It’s a dream του Νιλ Γιανγκ, το οποίο αφιέρωσε σε όλους τους ποιητές και φυσικά το People have the power.

Αφιέρωσε τραγούδι ακόμα και στο γιαούρτι που δοκίμασε στη Μυτιλήνη, ενώ κάλεσε τον κόσμο σε καιρούς κρίσης να προσπαθεί να είναι χαρούμενος, να κάνει τη διαφορά και να μάχεται για την ελευθερία.

«Μπορεί να μην κερδίζουμε πάντα τις μάχες, αλλά πρέπει να συνεχίζουμε τον αγώνα. Υπάρχουν δυσκολίες στη χώρα σας, αλλά βοηθώντας ο ένας τον άλλον, ανταλλάσσετε ενέργεια, που σας κάνει δυνατούς. Τα πράγματα δεν αλλάζουν από τη μία μέρα στην άλλη. Φροντίστε τον εαυτό σας, πίνετε νερό, τρώτε ψωμί και λαχανικά, πλένετε τα δόντια σας, γίνετε δημιουργοί, να είστε ελεύθεροι» είπε, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα του κοινού.

Αγγελική Στελλάκη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Αυτή είναι η τελική βαθμολογία των πλέι οφ της Superleague (pic)

Δείτε πως διαμορφώθηκε η τελική βαθμολογία της Superleague μετά την ολοκλήρωση των πλέι οφ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024