Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ο Μπερνάρντο Μπερτολούτσι πρόεδρος της φετινής επιτροπής Φεστιβάλ Βενετίας

Ο Μπερνάρντο Μπερτολούτσι πρόεδρος της φετινής επιτροπής Φεστιβάλ Βενετίας

Ο ιταλός πολυβραβευμένος σκηνοθέτης Μπερνάρντο Μπερτολούτσι θα είναι για δεύτερη φορά ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής στην 70ή διοργάνωση του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ της Βενετίας, που θα διεξαχθεί από τις 28 Αυγούστου έως τις 7 Σεπτεμβρίου.

Ο ιταλός πολυβραβευμένος σκηνοθέτης Μπερνάρντο Μπερτολούτσι θα είναι για δεύτερη φορά ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής στην 70ή διοργάνωση του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ της Βενετίας, που θα διεξαχθεί από τις 28 Αυγούστου έως τις 7 Σεπτεμβρίου, όπως ανακοινώθηκε την Πέμπτη από την οργανωτική επιτροπή της Μπιενάλε.

Ο Μπερνάρντο Μπερτολούτσι μπορεί να θεωρηθεί ως ο πιο διάσημος εν ενεργεία Ιταλός σκηνοθέτης στον κόσμο. Βρισκόταν ανέκαθεν πολύ κοντά στο παλαιότερο κινηματογραφικό Φεστιβάλ, το οποίο έχει ιδρυθεί από το 1932.

Ο ταλαντούχος σκηνοθέτης των διάσημων ταινιών Τελευταίο τανγκό στο Παρίσι και Ο τελευταίος αυτοκράτορας, από την πλευρά του ανακοίνωσε πως αποδέχεται «με μεγάλη χαρά την πρόταση να προεδρεύσει στην κριτική επιτροπή της 70ής κινηματογραφικής Μόστρα’.

Την πρώτη φορά που προήδρευσε ο Μπρερτολούτσι ήταν στην επιτροπή που είχε απονείμει τον Χρυσό Λέοντα στον Ζαν Λικ Γκοντάρ για το Όνομα Κάρμεν.

«Εκείνους τους καιρούς αξίωνα από τις ταινίες έκπληξη και ευχαρίστηση. Δεν έχω αλλάξει πολύ έκτοτε» δήλωσε ο διάσημος σκηνοθέτης.

Ο 73χρονος Μπερτολούτσι έχει βραβευθεί στην πορεία της μακράς σταδιοδρομίας του με μία μεγάλη σειρά διακρίσεων, μεταξύ των οποίων τα εννέα Όσκαρ για τον «Τελευταίο Αυτοκράτορα» το 1987, και τον Χρυσό Φοίνικα που του απονεμήθηκε το 2011 για το σύνολο της έργου του.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Τι είπε ο προπονητής της Φιορεντίνα για τον Ολυμπιακό και τον τελικό του Conference League

Ο προπονητής της Φιορεντίνα, Βιτσέντσο Ιταλιάνο, μίλησε για τον Ολυμπιακό που είναι ένας από τους πιθανούς αντιπάλους του στον τελικό του Conference League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024