Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ναυάγησε η συνεργασία Σαββόπουλου - Θεάτρου Τέχνης για τον «Πλούτο»

Ναυάγησε η συνεργασία Σαββόπουλου – Θεάτρου Τέχνης για τον «Πλούτο»

Σε ναυάγιο κατέληξε η συνεργασία του Διονύση Σαββόπουλου με το Θέατρο Τέχνης για το ανέβασμα του Πλούτου του Αριστοφάνη το καλοκαίρι στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου. Στην παραγωγή συμμετέχει τελικά μόνο το θέατρο Ακροπόλ.

Σε ναυάγιο κατέληξε η συνεργασία του Διονύση Σαββόπουλου με το Θέατρο Τέχνης για το ανέβασμα του Πλούτου του Αριστοφάνη το καλοκαίρι στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου. Στην παραγωγή συμμετέχει τελικά μόνο το θέατρο Ακροπόλ.

Βασικός λόγος διαφωνίας ήταν η σύνθεση του Χορού του Πλούτου. Ύστερα από ακροάσεις, στην αρχή σε νέες που ήξεραν να χορεύουν και να τραγουδούν, στη συνέχεια σε νέους, απ’ όπου και τελικώς αντλήθηκε το έμψυχο υλικό, στήθηκε ένας δεκατετραμελής Χορός, κυρίως από τη δεξαμενή του Θεάτρου Τέχνης. Φαίνεται όμως ότι ο συνθέτης και σκηνοθέτης άλλαξε γνώμη και διαφώνησε με τις επιλογές του.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Θέατρο Τέχνης αναφέρει: «Το Θέατρο Τέχνης, προ τριμήνου, δέχθηκε μια πρόταση από τον Διονύση Σαββόπουλο να ανεβάσει στο Φεστιβάλ Επιδαύρου τον Πλούτο του Αριστοφάνη, σε δική του σκηνοθεσία και σε συμπαραγωγή με το θέατρο Ακροπόλ.

» Αφού συμφωνήθηκαν οι καλλιτεχνικοί και οι οικονομικοί όροι της συνεργασίας, το Θέατρο Τέχνης μαζί με το θέατρο Ακροπόλ κατέθεσαν πρόταση στο Ελληνικό Φεστιβάλ, στις 6 Φεβρουαρίου 2013, για τη συγκεκριμένη παραγωγή.

» Όμως από τότε, και ενώ το θέατρο Ακροπόλ αποδέχθηκε τους οικονομικούς όρους που έθεσε το Θέατρο Τέχνης, ο κ. Σαββόπουλος από την έναρξη της συνεργασίας προχώρησε σε μια σειρά αθετήσεων και συμπεριφορών στις οποίες το Θέατρο Τέχνης δεν μπορεί να συναινέσει. Κατά συνέπεια το Θέατρο Τέχνης αποσύρεται από τη συγκεκριμένη συμπαραγωγή».

Ανακοίνωση εξέδωσε και ο Διονύσης Σαββόπουλος, στην οποία τονίζει: «Είναι αλήθεια ότι από καιρό συζητούμε με το Θέατρο Τέχνης την ιδέα μου για το ανέβασμα του αριστοφανικού Πλούτου.

» Με τον συνήθη ενθουσιασμό του ξεκινήματος, καταθέσαμε σχετική αίτηση στο Φεστιβάλ Αθηνών. Η συνεργασία μας όμως κατά τη διάρκεια των προβών δεν φάνηκε να οδηγεί, δυστυχώς, σε κάποιο ουσιαστικό καλλιτεχνικό αποτέλεσμα και δεν θα ήταν, νομίζω, σωστό να χρησιμοποιήσουμε το όνομα του Θεάτρου Τέχνης για διακοσμητικούς μόνο λόγους.

» Εθεσα αυτόν τον προβληματισμό μου στους ανθρώπους του Θεάτρου Τέχνης και τους άφησα να το σκεφτούν. Αντί άλλης απαντήσεως εκ μέρους τους, διαβάζω τώρα στο Διαδίκτυο τη βαρύγδουπη ανακοίνωση αποχώρησής τους. Είναι η δεύτερη φορά που ναυαγεί συνεργασία μου με το Θέατρο Τέχνης. Ελπίζω την τρίτη φορά να τα καταφέρουμε καλύτερα».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Με Ρεάλ ο Ολυμπιακός, με Φενερμπαχτσέ ο Παναθηναϊκός – Το πρόγραμμα του Final Four

Πότε θα γίνουν οι ημιτελικοί του Final Four, αλλά και πότε είναι προγραμματισμένοι ο μεγάλος και ο μικρός τελικός.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024