Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Οι ταινίες της εβδομάδας από την Πέμπτη 18 Απριλίου

Οι ταινίες της εβδομάδας από την Πέμπτη 18 Απριλίου

Οκτώ ταινίες στις αίθουσες αυτή την εβδομάδα, ανάμεσά τους το μπλοκμπαστερικό Oblivion, το αργεντίνικο Με Λένε Ερνέστο και τα animation Μπουτίκ για Αυτόχειρες και Οι Κρουντς (το πρώτο πιο ενήλικο).

Οκτώ ταινίες στις αίθουσες αυτή την εβδομάδα, ανάμεσά τους το μπλοκμπαστερικό Oblivion, το αργεντίνικο Με Λένε Ερνέστο και τα animation Μπουτίκ για Αυτόχειρες και Οι Κρουντς (το πρώτο πιο ενήλικο).

Με Λένε Ερνέστο
Αργεντινή, 1979. Έπειτα από χρόνια εξορίας από τη Χούντα ως μέλη της Αντίστασης, ο δωδεκάχρονος Χουάν και η οικογένειά του επιστρέφουν στο Μπουένος Άιρες με καινούργιες, πλαστές ταυτότητες. Έξω από το σπίτι και στο σχολείο, ο ανήλικος μαθητής έχει άλλο όνομα… Εκεί όλοι τον ξέρουν ως Ερνέστο – ένα όνομα που δεν πρέπει ποτέ να ξεχάσει, καθώς διακυβεύεται η ασφάλεια της οικογένειάς του. Η γνωριμία του με την συμμαθήτριά του Μαρία θα αποτελέσει την αρχή για μια ιδιότυπη, δυνατή σχέση μεταξύ τους.

Σκηνοθεσία Μπενχαμίν Αβίλα
Πρωταγωνιστούν: Τέο Γκουτιέρες Μορένο, Νατάλια Ορέιρο, Σέζαρ Τρονκόσο

Μπουτίκ για Αυτόχειρες
Ένα τιμ-μπαρτονικής διάθεσης animation από τον σκηνοθέτη Πατρίς Λεκόντ (Το κορίτσι στη γέφυρα). Σε μία κοινωνία δυστυχισμένη, ένα κατάστημα που πωλεί είδη αυτοκτονίας ανθεί. Όλα μοιάζουν μαύρα, μέχρι τη στιγμή που η ιδιοκτήτρια της μπουτίκ γεννά ένα παιδί που είναι η χαρά της ζωής. Εντυπωσιακό animation, ενήλικο, με ωραίες εικόνες, ζοφερό χιούμορ και αισιόδοξο μήνυμα. Τα τραγούδια που είναι μπόλικα μάλλον κουράζουν από κάποια στιγμή και μετά, ενώ το δεύτερο μέρος μοιάζει βεβιασμένο.
Σκηνοθεσία: Πατρίς Λεκόντ

Oblivion
Σε ένα κοντινό μέλλον, ο Τζακ Χάρπερ καλείται να προστατεύσει μηχανήματα που μεταφέρουν θαλασσινό νερό στον Τετ, ένα μεγάλο σκάφος που κατοικεί η ανθρωπότητα που επέζησε από την επίθεση εξωγήινων και την πυρηνική καταστροφή που ακολούθησε. Η συνάντησή του με τα όντα που κατοικούν στη γη, καθώς και με μία γυναίκα από το παρελθόν του θα ξυπνήσουν ερωτήματα για την αλήθεια και τον ίδιο του τον εαυτό.

Σκηνοθεσία: Τζόζεφ Κοζίνσκι
Πρωταγωνιστούν οι: Τομ Κρουζ, Όλγα Κουριλένκο, Μόργκαν Φρίμαν, Αντρέα Ραϊσμπορόου

Σαν Πέτρινα Λιοντάρια στη Μπασιά της Νύχτας
Από το 1947 ως και το 1951, περισσότεροι από 80.000 άνδρες, γυναίκες και παιδιά ελληνικής καταγωγής εκτοπίστηκαν στη Μακρόνησο, σε στρατόπεδα αναμόρφωσης που δημιουργήθηκαν για να «καταπολεμήσουν την επέκταση του Κομμουνισμού». Ανάμεσα στους εξόριστους αυτούς βρίσκονταν πολλοί συγγραφείς και ποιητές, όπως ο Γιάννης Ρίτσος και ο Τάσος Λειβαδίτης. Μνήμες από το στρατόπεδο ζωντανεύουν σε αυτό το ντοκιμαντέρ.

Σκηνοθεσία: Ολιβιέ Ζισουά

Ταξισυνειδησία
Το ντοκιμαντέρ ασχολείται ασχολείται με μία ξεχασμένη σελίδα της ελληνικής μεταναστευτικής εμπειρίας στην Αμερική: την παρουσία των μεταναστών στο ριζοσπαστικό εργατικό κίνημα των Ηνωμένων Πολιτειών και τη διαδρομή της ελληνοαμερικανικής αριστεράς από τις αρχές του 20ου αιώνα έως τα χρόνια των Μακαρθικών διώξεων.

Σκηνοθεσία: Κώστας Βάκκας

Οι Γυναίκες του Λεωφορείου 678
Ενώ η Φάιζα, μια συντηρητική μητέρα δύο παιδιών, προσπαθεί να βρει το δίκιο της, στην άλλη πλευρά του Καΐρου η Σέμπα, πλούσια σχεδιάστρια κοσμημάτων, θύμα άγριας επίθεσης ομάδας νέων ανδρών, δίνει διαλέξεις σε γυναίκες για το θέμα της σεξουαλικής παρενόχλησης, προσπαθώντας να τις πείσει να μιλήσουν για το πρόβλημά τους. Παράλληλα, η Νέλλη, ερασιτέχνης κωμικός, γίνεται η πρώτη γυναίκα στην Αίγυπτο, που θα κινηθεί δικαστικά για την βίαιη σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκε.

Σκηνοθεσία: Μοχάμεντ Ντιάμπ
Πρωταγωνιστούν: Νέλι Καρίμ, Μπούρσα, Ναέντ Ελ Σεμπάι

Οι Κρουντς
Οι Κρουντς αφηγούνται την ιστορία της πρώτης μοντέρνας οικογένειας του κόσμου, που εκτυλίσσεται σε μιαν άγνωστη μέχρι σήμερα εποχή, την Κρουντάκιο Περίοδο – μια εποχή που η Μητέρα Φύση έκανε διάφορα πειράματα, με αποτέλεσμα ο πλανήτης μας να είναι γεμάτος από μια απίστευτα αλλόκοτη χλωρίδα και πανίδα. Η οικογένεια Κρουντς αναζητά ένα νέο σπίτι, όταν η σπηλιά της καταστρέφεται. Σαν να μην είναι αρκετά δύσκολη η επιβίωση για κάποιον που έχει χάσει τη φόρμα του, ο πατριάρχης Γκρουγκ (Νίκολας Κέιτζ) σύντομα έρχεται αντιμέτωπος με έναν νεαρό και γυμνασμένο νομάδα, τον Γκάι (Ράιαν Ρέινολντς), που ερωτεύεται την έφηβη κόρη του Γκρουγκ, την Έεπ (Έμα Στόουν).

Σκηνοθεσία: Κερκ Ντε Μίκο, Κρις Σάντερς

Μεγάλες Προσδοκίες

Το κλασικό μυθιστόρημα του Τσαρλς Ντίκενς μεταφέρεται ξανά στο σινεμά. Αυτή τη φορά με μεγάλη πιστότητα στο βιβλίο και με μία ακαδημαϊκή προσέγγιση, η οποία, όμως, οδηγεί σε μια ιδιαίτερα βαρετή ταινία. Οι ερμηνείες είναι αδιάφορες και μόνο ο Ρέιφ Φάινς καταφέρνει να ξεχωρίσει.

Σκηνοθεσία: Μάικ Νιούελ
Πρωταγωνιστούν: Τζέρεμι Ιρβάιν, Ρόμπι Κολτρέιν, Ρέιφ Φάινς, Έλενα Μπόναμ Κάρτερ, Χόλιντεϊ Γκρέιντζερ

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Αυτό είναι ξενοφοβία» – Στην αντεπίθεση οι Πολωνοί για την κριτική στον Σιμόν Μαρτσίνιακ

Οι Πολωνοί πέρασαν στην αντεπίθεση για την κριτική των Γερμανών στον διαιτητή του αγώνα Ρεάλ-Μπάγερν, Σιμόν Μαρτσίνιακ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024