Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Βραδινή γνωριμία με τις «Πριγκίπισσες της Μεσογείου»

Βραδινή γνωριμία με τις «Πριγκίπισσες της Μεσογείου»

Ένα βραδινό ραντεβού με τις «Πριγκίπισσες της Μεσογείου στην αυγή της ιστορίας» προτείνει το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. Την Πέμπτη 18 Απριλίου η έκθεση του Μουσείου θα παραμείνει ανοιχτή με μειωμένο εισιτήριο. Εκτός από την ξενάγηση στην αρχαιολογική έκθεση, οι επισκέπτες θα απολαύσουν κοκτέιλ, μουσική και δώρα.

Ένα βραδινό ραντεβού με τις «Πριγκίπισσες της Μεσογείου στην αυγή της ιστορίας» προτείνει το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

Την Πέμπτη 18 Απριλίου η έκθεση του Μουσείου θα παραμείνει ανοιχτή με μειωμένο εισιτήριο από τις 21:00 το βράδυ έως τα μεσάνυχτα.

Στην εκδήλωση με τίτλο «Young Late Night Opening, εκτός από την ξενάγηση στην αρχαιολογική έκθεση, οι επισκέπτες θα απολαύσουν κοκτέιλ, μουσική και δώρα.

Λίγα λόγια για την έκθεση

Η έκθεση «ταξιδεύει» τους επισκέπτες στο παρελθόν μέσα από τις μοναδικές ιστορίες 24 γυναικών που γεννήθηκαν, έζησαν και έδρασαν από τον 10ο έως τον 5ο αι. π.Χ. στην Ελλάδα, την Κύπρο, τη Νότια Ιταλία και την Ετρουρία παρουσιάζοντας πάνω από 500 προσωπικά τους αντικείμενα.

Φορούσαν χρυσαφικά κι αρώματα; Πώς έμοιαζαν τα κοσμήματά τους; Είχαν τη δική τους σφραγίδα; Ταξίδευαν; Γνώριζαν γράμματα; Παντρεύονταν μακριά από την πατρίδα τους; Επικοινωνούσαν μεταξύ τους;

Η Αρχόντισσα από το Λευκαντί, η «Εύπορη Αθηναία», οι Πριγκίπισσες της Οινωτρίας, η «Μικρή Πριγκίπισσα» από το Βερούκιο της Ιταλίας, οι Αριστοκράτισσες – Ιέρειες από την Ελεύθερνα, οι Ετρούσκες πριγκίπισσες, η «Ιέρεια της Σίνδου», η «Δέσποινα των Αιγών» και άλλες πρωταγωνίστριες της αρχαιότητας μας αποκαλύπτουν τις προσωπικές τους ιστορίες.

Αρχόντισσες ή πριγκίπισσες, ιέρειες ή θεραπεύτριες και μάγισσες, γυναίκες με κύρος γένους ή γνώσης, ντόπιες που ξεχώρισαν ή άλλες που παρέλαβαν και υιοθέτησαν πολιτισμικά στοιχεία άλλων κοινωνιών, αυτές που για λόγους επιγαμίας ή άλλους, ταξίδεψαν από τη μια περιοχή σε μια άλλη.

Γυναίκες πραγματικές. Γυναίκες που υπήρξαν, με σάρκα και οστά, των οποίων τα συνοδευτικά τους αντικείμενα στον τάφο εξακολουθούν να «μιλούν» ύστερα από χιλιάδες χρόνια.

Επιμέλεια έκθεσης: καθηγητής Νίκος Σταμπολίδης, Διευθυντής ΜΚΤ
συνεργασία Δρ. Μιμίκα Γιαννοπούλου, Αρχαιολόγος ΜΚΤ
Διάρκεια: έως 8 Μαΐου 2013

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Αυτό είναι ξενοφοβία» – Στην αντεπίθεση οι Πολωνοί για την κριτική στον Σιμόν Μαρτσίνιακ

Οι Πολωνοί πέρασαν στην αντεπίθεση για την κριτική των Γερμανών στον διαιτητή του αγώνα Ρεάλ-Μπάγερν, Σιμόν Μαρτσίνιακ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024