Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Οι ταινίες της εβδομάδας από την Πέμπτη 11 Απριλίου

Οι ταινίες της εβδομάδας από την Πέμπτη 11 Απριλίου

Επτά ταινίες προβάλλονται αυτή την εβδομάδα στις κινηματογραφικές αίθουσες. Διχασμένοι οι ξένοι κριτικοί για την ταινία Στο Τέλος του Δρόμου με τους Ράιαν Γκόσλινγκ και Μπράντλεϊ Κούπερ, ενώ ξεχωρίζει το ντοκιμαντέρ Ένα βήμα μπροστά που παρακολουθεί την προεκλογική εκστρατεία του Γιάννη Μπουτάρη. Η Όλγα Μαλέα αφήνει την κωμωδία για χάρη του ψυχολογικού θρίλερ και της... Ματζουράνας.

Επτά ταινίες προβάλλονται αυτή την εβδομάδα στις κινηματογραφικές αίθουσες. Διχασμένοι οι ξένοι κριτικοί για την ταινία Στο Τέλος του Δρόμου με τους Ράιαν Γκόσλινγκ και Μπράντλεϊ Κούπερ, ενώ ξεχωρίζει το ντοκιμαντέρ Ένα βήμα μπροστά που παρακολουθεί την προεκλογική εκστρατεία του Γιάννη Μπουτάρη. Η Όλγα Μαλέα αφήνει την κωμωδία για χάρη του ψυχολογικού θρίλερ και της… Ματζουράνας.

Ένα βήμα μπροστά

Ο Δημήτρης Αθυρίδης αποφασίζει στο ντοκιμαντέρ του να ακολουθήσει τον Γιάννη Μπουτάρη λίγο πριν την εκλογική αναμέτρηση για τη δημαρχεία Θεσσαλονίκης το 2010. Τα πολιτικά παιχνίδια, τα σκάνδαλα, η δυναμική προσωπικότητα του Γ.Μπουτάρη. Το ντοκιμαντέρ δεν είναι μόνο μία ταινία για τα παιχνίδια εξουσίας, αλλά και μια δυνατή προσωπογραφία -;όχι αγιογραφία- του υποψήφιου (και στη συνέχεια εκλεγμένου) δημάρχου της Θεσσαλονίκης.

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Αθυρίδης

Στο τέλος του δρόμου
(The Place beyond the Pines)

Ο σκηνοθέτης του Blue Valentine συνεργάζεται ξανά με τον Ράιαν Γκόσλινγκ. Αυτή τη φορά στο πλευρό τους είναι ο Μπράντλεϊ Κούπερ και η Εύα Μέντες. Ο Γκόσλινγκ ερμηνεύει έναν μοτοσικλετιστή κασκαντέρ που γίνεται ληστής τραπεζών, σε μια προσπάθεια να φτιάξει ένα καλύτερο μέλλον για τον γιο του, την ώρα που ο αστυνομικός Μπράντλεϊ Κούπερ, νεαρός πατέρας και ο ίδιος ξεκινά να τον καταδιώκει. Η ταινία καταπιάνεται με θέματα όπως η κληρονομιά, οι σχέσεις πατέρα και γιου και το πως αυτές καθόρισαν το αμερικανικό όνειρο (ή τη διαστρέβλωσή του). Οι ξένοι κριτικοί το χαρακτήρισαν μάλλον υπερβολικά θλιβερό, ωστόσο αναγνώρισαν τη δύναμη των θεμάτων του.

Σκηνοθεσία: Ντέρεκ Σιανφράνς
Πρωταγωνιστούν: Ράιαν Γκόσλινγκ, Μπράντλεϊ Κούπερ, Εύα Μέντες

Ματζουράνα

Η Όλγα Μαλέα εγκαταλείπει για λίγο την κωμωδία και καταπιάνεται με ένα μάλλον παραμελημένο είδος στην Ελλάδα. Ο λόγος για το ψυχολογικό θρίλερ, που εδώ συνδυάζεται με τη μαγειρική. Η ταινία αφηγείται την ιστορία της 11χρονης Άννας, η οποία συμμετέχει σε έναν μαγειρικό διαγωνισμό. Καθώς η μητέρα της την πιέζει να γίνεται καλύτερη, η Άννα υφίσταται μια σειρά τραυματισμών που δείχνουν ότι ένα βαθύτερο μυστικό μπορεί να κρύβεται πίσω από τη συμπεριφορά της.

Σκηνοθεσία: Όλγα Μαλέα
Πρωταγωνιστούν: Ναταλία Δραγούμη, Γιούλικα Σκαφιδά, Μαρία Ρισκάκη

Κουαρτέτο

Εδώ και πολλά χρόνια ήθελε να καταπιαστεί ο Ντάστιν Χόφμαν με τη σκηνοθεσία. Το κατάφερε με το «Κουαρτέτο» μία ταινία για τα μικρά βρώμικα μυστικά που φέρνουν τα πάνω-κάτω σε ένα παγκοσμίου φήμης κουαρτέτο, που συγκεντρώνεται για ένα τελευταίο κονσέρτο. Μια εκκεντρική ντίβα, ο πρώτος πρώην άντρας της, ένας λάγνος βαρύτονος και το κοκορόμυαλο αντικείμενο του πόθου του, πρωταγωνιστούν στην κωμωδία αυτή που χαρακτηρίστηκε «χαριτωμένη» από τους ξένους κριτικούς.

Σκηνοθεσία: Ντάστιν Χόφμαν
Πρωταγωνιστούν: Μάγκι Σμιθ, Τομ Κόρτνεϊ, Πολίν Κόλινς

Το Σώμα

Βασισμένη σε άλλο ένα μυθιστόρημα της Στέφανι Μέγιερ, συγγραφέως του Twilight, το Σώμα είναι μία εφηβικού προσανατολισμού ταινία. Σε αυτήν ο πλανήτης Γη έχει αποικηθεί από εξωγήινα όντα, τις Ψυχές, οι οποίες καταλαμβάνουν τα ανθρώπινα σώματα και οικειοποιούνται σκέψεις και αναμνήσεις. Η Μέλανι Στράιντερ είναι αυτή που θα αντισταθεί και θα πείσει την Ψυχή της να σώσουν το ανθρώπινο είδος.

Σκηνοθεσία: Άντριου Νίκολ
Πρωταγωνιστούν: Ουίλιαμ Χαρτ, Ντάιαν Κρούγκερ, Σαοίρζ Ρόναν

Scary Movie 5

Άλλη μία παρωδία ταινιών τρόμου και μάλιστα η πέμπτη της σειράς. Εάν έχετε δει τις προηγούμενες τέσσερις, τότε ξέρετε τι να περιμένετε. Αυτή τη φορά οι ταινίες που διακωμωδούνται είναι το Paranormal Activity, το Black Swan και το Inception.

Σκηνοθεσία: Μάλκομ Λι
Πρωταγωνιστούν: Τσάρλι Σιν, Λίντσεϊ Λόχαν, Τζέρι Ο’ Κόνελ, Χέδρερ Λοκλίαρ

Μεταξά, ακούγοντας το χρόνο

Γιατροί και νοσηλευτές του αντικαρκινικού νοσοκομείου Μεταξά που πάσχουν από καρκίνο αφηγούνται την μάχη τους με τη νόσο.

Σκηνοθεσία: Σταύρος Ψυλλάκης

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Τι είπε ο προπονητής της Φιορεντίνα για τον Ολυμπιακό και τον τελικό του Conference League

Ο προπονητής της Φιορεντίνα, Βιτσέντσο Ιταλιάνο, μίλησε για τον Ολυμπιακό που είναι ένας από τους πιθανούς αντιπάλους του στον τελικό του Conference League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024