Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Έκθεση της ζωγράφου Μαρίας Φιλοπούλου στο Λονδίνο

Έκθεση της ζωγράφου Μαρίας Φιλοπούλου στο Λονδίνο

Λουόμενοι βουτούν σε θάλασσες και σε βάθρες από καταρράκτες, απολαμβάνοντας κάθε στιγμή. Για πρώτη φορά η ζωγράφος παρουσιάζει γυμνά μεγάλων διαστάσεων, εστιάζοντας στην ανθρώπινη φιγούρα ως κεντρικό στοιχείο. Ηλιοβασιλέματα από την Ύδρα, υποθαλάσσιες σπηλιές στη Μήλο, παραλίες στη Σέριφο συνθέτουν την αγαπημένη της «γεωγραφία». Ο λόγος για τη Μαρία Φιλοπούλου, η οποία παρουσιάζει από τις 15 Απριλίου έκθεση στην Belgravia Gallery στο Λονδίνο.

Λουόμενοι βουτούν σε θάλασσες και σε βάθρες από καταρράκτες, απολαμβάνοντας κάθε στιγμή. Για πρώτη φορά η ζωγράφος παρουσιάζει γυμνά μεγάλων διαστάσεων, εστιάζοντας στην ανθρώπινη φιγούρα ως κεντρικό στοιχείο. Ηλιοβασιλέματα από την Ύδρα, υποθαλάσσιες σπηλιές στη Μήλο, παραλίες στη Σέριφο συνθέτουν την αγαπημένη της «γεωγραφία».

Ο λόγος για τη Μαρία Φιλοπούλου, η οποία παρουσιάζει από τις 15 Απριλίου έκθεση στην Belgravia Gallery στο Λονδίνο.

Οι πίνακές της παρουσιάζουν όψεις της Ελλάδας που διατηρούν ακέραιη τη διαχρονική της γοητεία: η ομορφιά του τοπίου, η ηδύτητα του καλοκαιριού, η δύναμη που έχει το νερό να χαλαρώνει το κορμί από όλες τις έγνοιες.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές της έκθεσης, πρόκειται για «εικόνες βιωματικές, που παραμένουν στο «οπλοστάσιο» του μυαλού για τις δύσκολες περιόδους, όπως αυτή που τώρα διανύουμε. Το αιώνιο ελληνικό θέρος ποτέ δεν χάνει την δύναμή του».

Η Φιλοπούλου πραγματοποίησε το 2009 αναδρομική έκθεση (με έργα των 20 τελευταίων χρόνων 1989-2009) και το 2011 την πιο πρόσφατη ατομική της στη γκαλερί Ζουμπουλάκη.

«Είναι σκηνές παραδείσου. Η ευεξία, η χαλάρωση, η ελευθερία, η ένωση με τη φύση, ο ερωτισμός που νιώθουν μέσα στο νερό προηγείται ή έπεται μιας δύσκολης εμπειρίας. Νομίζω ότι όλη η ύπαρξη είναι η λεπτή ισορροπία της επίγνωσης ότι οι ευτυχισμένες στιγμές είναι πολύτιμες και πρέπει να τις αναγνωρίζουμε και να τις εκτιμάμε. Ζωγραφίζω τα σύνορα της ευτυχίας, απομονωμένης από το πριν και το μετά. Δεν υπάρχει χρόνος, μόνο τόπος. Αγαπώ τη ζωή και προσπαθώ να έχω συναίσθηση κάθε μέρας που περνά» λέει η ίδια.

Εγκαίνια: 24 Απριλίου 2013
Διάρκεια Έκθεσης: 15 Απριλίου-17 Μαΐου 2013

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός: «Προστατεύουμε την ομάδα και τη στηρίζουμε με φωνή, πάθος και καρδιά»

Ο Ολυμπιακός με νέα ενημέρωση του καλεί τον κόσμο να είναι ιδιαίτερα προσεχτικός στην αναμέτρηση της Πέμπτης (9/5) με αντίπαλο την Άστον Βίλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024