Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μέλη του ΚΕΘΕΑ ζωγραφίζουν σε καμένους τοίχους των φυλακών Κορυδαλλού

Μέλη του ΚΕΘΕΑ ζωγραφίζουν σε καμένους τοίχους των φυλακών Κορυδαλλού

Η φωτιά που κατέστρεψε ολοσχερώς τη θεραπευτική κοινότητα του ΚΕΘΕΑ στις ανδρικές φυλακές Κορυδαλλού τον περασμένο Σεπτέμβριο ήταν η έμπνευση για τις εικαστικές δημιουργίες των μελών του ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ που θα παρουσιαστεί σε έκθεση στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Με την καλλιτεχνική καθοδήγηση του εικαστικού Μανώλη Χάρου ζωγραφίστηκαν στους καμένους τοίχους θέματα που σχετίζονται με την αναπαράσταση των συναισθημάτων και των σκέψεων των θεραπευόμενων μελών αφότου βίωσαν την καταστροφή.

Η φωτιά που κατέστρεψε ολοσχερώς τη θεραπευτική κοινότητα του ΚΕΘΕΑ στις ανδρικές φυλακές Κορυδαλλού τον περασμένο Σεπτέμβριο ήταν η έμπνευση για τις εικαστικές δημιουργίες των μελών του ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ που θα παρουσιαστεί σε έκθεση στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

Με την καλλιτεχνική καθοδήγηση του εικαστικού Μανώλη Χάρου ζωγραφίστηκαν στους καμένους τοίχους θέματα που σχετίζονται με την αναπαράσταση των συναισθημάτων και των σκέψεων των θεραπευόμενων μελών αφότου βίωσαν την καταστροφή.

Η κοινότητα ξαναστήθηκε από την αρχή και οι δημιουργίες των μελών της αποκτούν έναν συμβολικό χαρακτήρα εκφράζοντας την αναγέννηση της ελπίδας.

Μαζί με αυτά εκτίθενται και έργα κεραμικής του ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ και του ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ, δυο θεραπευτικών κοινοτήτων του ΚΕΘΕΑ σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα αντίστοιχα, αναδεικνύοντας τη σημασία της καλλιτεχνικής δημιουργίας ως μέσου προσωπικής έκφρασης και ισχυρού συμμάχου στην προσπάθεια για απεξάρτηση, αλλαγή και επαφή με την κοινωνία.

Η έκθεση εγκαινιάστηκε στις 2 Μαρτίου από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη και θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Απριλίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Γεμάτη από νωρίς η Θυρα 7 στο «Γ. Καραϊσκάκης» (vid)

Σχεδόν 1 ώρα πριν από την έναρξη του μεγάλου ημιτελικού μεταξύ Ολυμπιακού και Άστον Βίλα, η Θύρα 7 έχει γεμίσει από τους φίλους των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024