Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Η διάσωση του κέντρου επαφίεται στον πατριωτισμό των Αθηναίων»

«Η διάσωση του κέντρου επαφίεται στον πατριωτισμό των Αθηναίων»

Μια νέα Αθήνα, που θα ταιριάζει στο σύγχρονο τρόπο ζωής οραματίζεται  ο κ. Αντώνης Παπαδημητρίου, πρόεδρος του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Ωνάσης.

Μια νέα Αθήνα, που θα ταιριάζει στο σύγχρονο τρόπο ζωής οραματίζεται ο κ. Αντώνης Παπαδημητρίου, πρόεδρος του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Ωνάσης.

Λίγο πριν την ανακοίνωση του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού Rethink Athens, για την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου με άξονα την οδό Πανεπιστημίου, που θα γίνει την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου και χρηματοδοτεί το Ίδρυμα ο κ. Παπαδημητρίου, μιλά στην κάμερα του in.gr για το μέλλον του εγχειρήματος, αλλά και για το όραμά του για την πόλη.

«Η ανακοίνωση του νικητή σηματοδοτεί το τέλος της αρχής και την αρχή της πιο ουσιαστικής φάσης» αναφέρει χαρακτηριστικά, χαρακτηρίζοντας την 27η Φεβρουαρίου «κρίσιμη στιγμή» αλλά όχι και το τέλος του project.

Μάλιστα, σε αντίθεση με διάφορες άλλες προσπάθειες που είχαν γίνει στο παρελθόν, υπάρχουν τα εχέγγυα ότι δεν θα μείνει «στα χαρτιά» καθώς ο κόσμος στηρίζει το εγχείρημα ενώ υπάρχει και η στήριξη των πολιτικών.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδημητρίου, ο ρόλος του Ιδρύματος Ωνάση δεν είναι μόνο ρόλος χρηματοδότη, αλλά αντίθετα «θέλουμε να βοηθήσουμε το project να σταθεί στα πόδια του και να βοηθήσουμε το δημόσιο τομέα». Εντούτοις, ο ίδιος παραδέχεται ότι θα ήταν ιδανικό να ήταν ένα καθαρά ιδιωτικό project γιατί σε αυτή την περίπτωση θα μπορούσε να είχε γίνει σε 1 ½ χρόνο.

Ως προς την επιλογή της Πανεπιστημίου ως άξονα ανάπτυξης της οικιστικής παρέμβασης, ο λόγος είναι ότι σηματοδοτεί την πόλη, από τα πρώτα πολεοδομικά σχέδια των Βαβαυρών. «Είναι ίσως ο πιο σημαντικός δρόμος της Αθήνας από την ιστορική πλευρά, προσφέρεται για να γίνει η διαδικασία αστικής ανάπλασης ενώ αποτελεί τοπόσημο για την πόλη μας» υποστηρίζει ο κ. Παπαδημητρίου,

Το όραμά του για την πόλη δεν είναι η επιστροφή της Αθήνα σε ένα ιδανικό παρελθόν που δεν υπήρχε ποτέ. «Βλέπω την Αθήνα ως Αθήνα του Μέλλοντος και θέλω να δω μια σύγχρονη Ομόνοια που να ταιριάζει σε ένα σύγχρονο τρόπο ζωής».

Παραδέχεται όμως ότι η διάσωση του κέντρου επαφίεται στον πατριωτισμό των Αθηναίων. «Κάνουμε ό,τι μπορούμε γι’ αυτό το σκοπό. Για να σωθεί η Αθήνα πρέπει να βοηθήσουν και οι ίδιοι οι Αθηναίοι. Βλέπουμε το project σας ένα αναπτυξιακό project που θα λειτουργήσει ως καταλύτης και θα βοηθήσει την πόλη» καταλήγει.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Η απόδραση των… 12» του Μπαρτζώκα, ο Ναν και οι… Ντιφαλάδες του Μποντιρόγκα

Το απόλυτο του Game 5 που επιβεβαιώθηκε με… τρομακτικό τρόπο στο ΟΑΚΑ και ο Ολυμπιακός που πρέπει να μιμηθεί τον Πελέ και τον Αρντίλες

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024