Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Οι ταινίες της εβδομάδας από την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου

Οι ταινίες της εβδομάδας από την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου

Τέσσερις ταινίες αυτή την εβδομάδα, οι τρεις οσκαρικές. Πολυαναμενόμενο το Zero Dark Thirty, το οποίο -πάντως- απογοητεύει, ενώ υποτιμημένα (και στα Όσκαρ) τα Μαθήματα Ενηλικίωσης.

Τέσσερις ταινίες αυτή την εβδομάδα, οι τρεις οσκαρικές. Πολυαναμενόμενο το Zero Dark Thirty, το οποίο -πάντως- απογοητεύει, ενώ υποτιμημένα (και στα Όσκαρ) τα Μαθήματα Ενηλικίωσης.

Zero Dark Thirty

Πολύ συζήτηση έγινε για την νέα ταινία της Κάθριν Μπιγκελόου με θέμα το κυνήγι του Οσάμα Μπιν Λάντεν. Δυστυχώς, παρά την ενδιαφέρουσα σκηνοθεσία, η Μπίγκελοου προσπαθεί υπερβολικά να παραμείνει ουδέτερη (χωρίς να το καταφέρνει) και φτιάχνει μια ταινία που καταντά βαρετή και δεν διαφέρει ουσιαστικά από ένα επεισόδιο της τηλεοπτικής σειράς «24» (μοιάζουν και στη θεματολογία). Η Τζέσικα Τσαστέιν που έχει προωθηθεί ως ένα από τα φαβορί για Όσκαρ δίνει απλά μια συμπαθητική ερμηνεία.

Σκηνοθεσία: Κάθριν Μπιγκελόου
Πρωταγωνιστούν: Τζέσικα Τσαστέιν, Τζέισον Κλαρκ, Κάιλ Τσάντλερ

Ο Έρωτας της Βασίλισσας

Χωρίς να σφύζει από πρωτοτυπία, η ταινία του Δανού Νικολάι Αρσέλ (ελληνικής καταγωγής από τη Μυτιλήνη), θα ικανοποιήσει τους φαν των ταινιών εποχής. Η ταινία περιγράφει μια ιστορία γνωστή στη Δανία, αλλά όχι και στον υπόλοιπο κόσμο. Πρόκειται για τον έρωτα της βασίλισσας (συζύγου του βασιλιά Κρίστιαν, ο οποίος έπασχε από ψυχολογικά προβλήματα) με τον γιατρό του παλατιού, γνωστό υπέρμαχο του Διαφωτισμού. Ωραία πλάνα, εντυπωσιακές εικόνες και υπέροχα σκηνικά και κοστούμια, κάνουν την ταινία να μην υπολείπεται σε τίποτα από άλλες αντίστοιχες βρετανικές ή χολιγουντιανές παραγωγές. Εξαιρετική η ερμηνεία του βασανισμένου βασιλιά, Μίκελ Μπόε Φόλσγκαρντ.

Σκηνοθεσία: Νικολάι Αρσέλ
Πρωταγωνιστούν: Μαντς Μίκελσεν, Μίκελ Μπόε Φόλσγκαρντ, Αλίσια Βικάντερ

Μαθήματα Ενηλικίωσης

Μία από τις μεγάλες αδικίες των φετινών Όσκαρ θεωρήθηκε η απουσία του Τζον Χοκς από την πεντάδα καλύτερης ανδρικής ερμηνείας. Ο Χοκς ερμηνεύει τον τετραπληγικό ποιητή, Μαρκ Ο΄Μπράιαν και τα μαθήματα του τίτλου αναφέρονται στην σεξουαλική του ζωή από τη στιγμή που μένει καθηλωμένος στο αναπηρικό καροτσάκι. Η Έλεν Χαντ κέρδισε μία υποψηφιότητα για την ερμηνεία της ως πρακτικό του σεξ, μια γυναίκα με παιδί, σύζυγο και υποθήκη.

Σκηνοθεσία: Μπεν Λιούιν
Πρωταγωνιστούν: Τζον Χοκς, Έλεν Χαντ, Ουίλιαμ Μέισι

Λόρενς για πάντα

Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες της γενιάς του. Ο -πάντα προκλητικός- Ξαβιέ Ντολάν, μόλις 23 ετών, επιστρέφει με την τρίτη και πιο φιλόδοξη ταινία της καριέρας του. Το σχεδόν τρίωρο σε διάρκεια δράμα του, περιγράφει την ιστορία ενός ανθρώπου που αποφασίζει να ζήσει απόλυτα ελεύθερος. Αν και έχει ερωτική σχέση με γυναίκα, αποφασίζει να της αποκαλύψει την επιθυμία του να ντύνεται με γυναικεία ρουχα.

Σκηνοθεσία: Ξαβιέ Ντολάν
Πρωταγωνιστούν: Μελβίλ Πουπό, Σουζάν Κλεμέντ

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Με Ρεάλ ο Ολυμπιακός, με Φενερμπαχτσέ ο Παναθηναϊκός – Το πρόγραμμα του Final Four

Πότε θα γίνουν οι ημιτελικοί του Final Four, αλλά και πότε είναι προγραμματισμένοι ο μεγάλος και ο μικρός τελικός.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024