Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πυραμίδα που ανήκε σε αξιωματούχο του Ραμσή ΙΙ βρέθηκε στο Λούξορ

Πυραμίδα που ανήκε σε αξιωματούχο του Ραμσή ΙΙ βρέθηκε στο Λούξορ

Πυραμίδα ηλικίας μεγαλύτερης των 3.000 χρόνων, που ανήκε σε αξιωματούχο του φαραώ Ραμσή ΙΙ, ανακαλύφθηκε στο Λούξορ στη νότια Αίγυπτο, σύμφωνα με ανακοίνωση του αιγύπτιου υπουργού Αρχαιοτήτων Μοχάμεντ Ιμπραχίμ. Τα ερείπια της πυραμίδας, ύψους 15 μέτρων και πλάτους 12 μέτρων, ανακαλύφθηκαν στη διάρκεια των ανασκαφών της κοινής αρχαιολογικής αποστολής του Ελεύθερου Πανεπιστημίου των Βρυξελλών και του Πανεπιστημίου της Λιέγης.

Πυραμίδα ηλικίας μεγαλύτερης των 3.000 χρόνων που ανήκε σεαξιωματούχο του φαραώ Ραμσή ΙΙ ανακαλύφθηκε στο Λούξορ στη νότια Αίγυπτο, σύμφωνα με ανακοίνωση του αιγύπτιου υπουργού Αρχαιοτήτων Μοχάμεντ Ιμπραχίμ.

Τα ερείπια της πυραμίδας, ύψους 15 μέτρων και πλάτους 12 μέτρων, ανακαλύφθηκαν στη διάρκεια των ανασκαφών της κοινής αρχαιολογικής αποστολής του Ελεύθερου Πανεπιστημίου των Βρυξελλών και του Πανεπιστημίου της Λιέγης.

Η πυραμίδα «ανήκε σε έναν αξιωματούχο της Άνω και της Κάτω Αιγύπτου που ονομαζόταν Κάι και εκτελούσε καθήκοντα, αντίστοιχα με αυτά του πρωθυπουργού, για 15 χρόνια επί της βασιλείας του φαραώ Ραμσή ΙΙ» αναφέρεται σε ανακοίνωση της αποστολής.

«Το μνημείο υπέστη μεγάλες καταστροφές από τον 7ο ώς τον 8ο αιώνα όταν μετατράπηκε σε θρησκευτικό κέντρο Κοπτών» προστίθεται στην ανακοίνωση, η οποία καταλήγει τονίζοντας: «Η ανακάλυψη αυτή έχει μεγάλη σημασία για τους αιγυπτιολόγους διότι ο Κάι αναφέρεται σε πολλά έγγραφα».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Το κλάμα του αρχηγού της Εθνικής πόλο Γιάννη Φουντούλη, οι συμπαίκτες του και το Παρίσι (pics)

«Δεν είμαι πολύ συναισθηματικός τύπος, αλλά ήταν πραγματικά μια μαγική στιγμή. Μόνο μια φορά στο παρελθόν, όταν είδα για πρώτη φορά τη νεογέννητη κόρη μου, ένιωσα τόσο έντονα που έβαλα τα κλάματα.»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024