Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
To in.gr βρέθηκε στις πρόβες του «...Or Not to Love»

To in.gr βρέθηκε στις πρόβες του «…Or Not to Love»

Τέσσερα θρυλικά σαιξπηρικά ζευγάρια. Ρωμαίος και Ιουλιέτα. Βενέδικτος και Βεατρίκη, Πετρούκιος και Κατερίνα, Οθέλος και Δυσδαιμόνα. Στη μέση η Αφροδίτη ερωτεύεται τον Άδωνη που την περιφρονεί. Με αυτά τα «4+1» ζευγάρια ασχολείται η παράσταση «...Or Not To Love», σε σκηνοθεσία Κατερίνας Παπαναστασάτου. Το in.gr βρέθηκε στις τελικές πρόβες στο Beton 7 και μίλησε με τους συντελεστές για τον έρωτα και για άλλα παθήματα.

Τέσσερα θρυλικά σαιξπηρικά ζευγάρια. Ρωμαίος και Ιουλιέτα. Βενέδικτος και Βεατρίκη, Πετρούκιος και Κατερίνα, Οθέλος και Δυσδαιμόνα. Στη μέση η Αφροδίτη ερωτεύεται τον Άδωνη που την περιφρονεί. Με αυτά τα «4+1» ζευγάρια ασχολείται η παράσταση «…Or Not To Love», σε σκηνοθεσία Κατερίνας Παπαναστασάτου.

Το in.gr βρέθηκε στις τελικές πρόβες στο Beton 7 και μίλησε με τους συντελεστές για τον έρωτα και για άλλα παθήματα.

Στη σκηνή του Beton 7 όλα είναι σχεδόν έτοιμα. Μερικές μικρολεπτομέρειες μένουν πριν ανέβει η παράσταση που θέτει το φιλοσοφικό (και απόλυτα σαιξπηρικό) ερώτημα «Να ερωτεύεσαι ή να μην ερωτεύεσαι;»

«Η παράστασή μας δεν δίνει απαντήσεις. Θέτει άπλετα ερωτήματα, αλλά δεν δίνει σαφή απάντηση» λέει η σκηνοθέτης, Κατερίνα Παπαναστασάτου.

«Αν και στο τέλος αφήνει ίσως να εννοηθεί ότι καλό είναι να το παίρνεις το ρίσκο και να ερωτεύεσαι. Ο έρωτας είναι μεγάλος λόγος για να ανοίγεις τα μάτια σου το πρωί. Είναι και ένας πολύ καλός λόγος να κλείνεις τα μάτια σου μια και καλή» λέει, αναφερόμενη στα τραγικά ζευγάρια της, τον Οθέλο και τη Δυσδαιμόνα και τον Ρωμαίο και την Ιουλιέτα.

«Το σκηνικό είναι άχρονο. Είναι κάποιοι άνθρωποι που κάπως, κάποτε θα μπορούσαν να έχουν πάθει αυτά που παθαίνουν. Έτσι κι αλλιώς και οι ανθρώπινες σχέσεις είναι ούτως ή άλλως διαχρονικές» προσθέτει.

«Ενώ πρόκειται για κείμενα πασίγνωστα, είδα ότι όταν κάποια πράγματα έχουν τέτοιο μέγεθος, το να ανάβεις από κάτω καινούριες φωτιές, είναι κάτι που αφορά» λέει.

Κεντρικό σημείο της παράστασης η κατάρα της Αφροδίτης στο ποίημα του Σαίξπηρ «Άδωνης και Αφροδίτη».

«Η Αφροδίτη ρίχνει την κατάρα και βλέπουμε τα τέσσερα ευτυχισμένα ζευγάρια του πρώτου μέρους, να επηρεάζονται από αυτή την κατάρα» λέει η Κ.Παπαναστασάτου.

Πρόκειται για την πρώτη σκηνοθετική δουλειά της. Πώς είδε η ίδια την εμπειρία; «Το θέμα με τον έρωτα προέκυψε από το γεγονός πως εγώ διατείνομαι πως δεν πιστεύω στα θετικά του έρωτα. Μέχρι να τελειώσει η παράσταση, βρέθηκα ερωτευμένη με τους ηθοποιούς μου και την ίδια τη διαδικασία της σκηνοθεσίας» λέει.

Και κάπου εκεί μάς αφήνει για να επιστρέψει στις πρόβες. Οι οκτώ σαιξπηρικοί ήρωές της την περιμένουν να επιστρέψει, μήπως καταφέρει να τους δώσει απάντηση σε φλεγόμενα ερωτικά διλήμματα.

Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές
Σκηνοθεσία:
Κατερίνα Παπαναστασάτου
Παίζουν:
Χάρης Τζωρτζάκης, Αριάδνη Καβαλιέρου, Γιώργος Παράσχος, Ρωξάννη Βλάσση, Φλάβιος Νεάγκου, Σοφία Σαπρίκη, Μάνθος Καλαντζής, Ιφιγένεια Κοσκινά
Σκηνικά:
Γκέντση Ρούτσης
Κοστούμια: Σοφία Σαρακασίδου
Κίνηση: Μαρίζα Τσίγκα
Μουσική: Σταύρος Διαμαντόπουλος
Βίντεο: Πάρις Πατσουρίδης
Φωτισμοί: Χριστίνα Θανάσουλα
Φωτογραφίες: Αλεξάνδρα Μασμανίδη

Που παίζεται
BETON 7 Πύδνας 7, 210-7512625

Πότε
Από 6 Φεβρουαρίου έως 28 Φεβρουαρίου
Τι ώρα
Τετάρτη στις 20:00 και Πέμπτη στις 22:00
Διάρκεια
70 λεπτά χωρίς διάλειμμα
Εισιτήρια

Γενική είσοδος 10 ευρώ

Αγγελική Στελλάκη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Θα κάνουμε τα πάντα για να δώσουμε χαρά στον κόσμο μας – Με μυαλό και ψυχή για να γράψουμε ιστορία»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μίλησε για τη μεγάλη αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Άστον Βίλα - Ιμπόρα: «Πρέπει να έχουμε δίψα, όρεξη, φιλοδοξία. Αυτά είναι τα όπλα μας».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024