Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ο Στ.Τσιβόπουλος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Μπιενάλε της Βενετίας

Ο Στ.Τσιβόπουλος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Μπιενάλε της Βενετίας

Ο εικαστικός Στέφανος Τσιβόπουλος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην 55η Μπιενάλε της Βενετίας. Το έργο «Ιστορία Μηδέν» του 40χρονου Στέφανου Τσιβόπουλου (επιμέλεια Συραγώ Τσιάρα) αποτελεί, σύμφωνα με τη Γνωμοδοτική Επιτροπή, μια πρωτότυπη εικαστική πρόταση, η οποία κινείται ανάμεσα στις περιοχές του βίντεο και του φιλμ, της τεκμηρίωσης και της αλληγορίας.

Ο εικαστικός Στέφανος Τσιβόπουλος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην 55η Μπιενάλε της Βενετίας (1η Ιουνίου-24 Νοεμβρίου 2013), ανακοινώθηκε την Παρασκευή από το υπουργείο Πολιτισμού.

Το έργο «Ιστορία Μηδέν» του 40χρονου Στέφανου Τσιβόπουλου (επιμέλεια Συραγώ Τσιάρα) αποτελεί, σύμφωνα με τη Γνωμοδοτική Επιτροπή, μια πρωτότυπη εικαστική πρόταση, η οποία κινείται ανάμεσα στις περιοχές του βίντεο και του φιλμ, της τεκμηρίωσης και της αλληγορίας.

«Μέσα από έναν σύγχρονο εικαστικό λόγο, πραγματεύεται τον ρόλο και τη λειτουργία του χρήματος στη διαμόρφωση των ανθρώπινων σχέσεων και των οικονομικών συστημάτων, σε συνάρτηση με τις ρεαλιστικές, αλλά και συμβολικές διαστάσεις της κατοχής, ή της έλλειψής του» αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα της φετινής διοργάνωσης, όπως αυτό ορίστηκε από τον καλλιτεχνικό διευθυντή της Μπιενάλε, Μασιμιλιάνο Γκιόνι, είναι «The Encyclopedic Palace» και πραγματεύεται τους τρόπους με τους οποίους οι εικόνες χρησιμοποιούνται για την οργάνωση της γνώσης και τη διαμόρφωση της ανθρώπινης εμπειρίας από τον κόσμο.

Ο Στέφανος Τσιβόπουλος, τον οποίο το ελληνικό κοινό γνώρισε διπλά τον Σεπτέμβριο, στα Αισχύλεια 2012, με την εγκατάσταση «Το μέλλον ξεκινά εδώ», τον περασμένο Σεπτέμβριο στο Ελαιουργείο της Ελευσίνας και από τις πειραματικές μικρές μήκους ταινίες του, που προβλήθηκαν στις Νύχτες Πρεμιέρες, κινείται ανάμεσα σε Άμστερνταμ και Νέα Υόρκη.

Γεννήθηκε στην Πράγα το 1973. Σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Sandberg Institute του Άμστερνταμ. Μεταξύ του 2005-6 διεξήγαγε έρευνα στο Rijksakademie van beeldende kunsten, στο Άμστερνταμ.

Έχει συμμετάσχει σε διεθνώς αναγνωρισμένα art residencies, όπως Platform Garanti Istanbul (2009), IASPIS Stockholm (2010) και ISCP New York (2011). Έχει λάβει διεθνείς διακρίσεις, όπως το Golden Cube Award στο 25ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ στο Κάσελ της Γερμανίας για το έργο του Untitled (The Remake).

Η επιμελήτρια του έργου «Ιστορία Μηδεν», Συραγώ Τσιάρα, εργάζεται την τελευταία δεκαετία ως επιμελήτρια στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, διοργανώνοντας εκθέσεις, συνέδρια και διαθεματικές δράσεις.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Με Ρεάλ ο Ολυμπιακός, με Φενερμπαχτσέ ο Παναθηναϊκός – Το πρόγραμμα του Final Four

Πότε θα γίνουν οι ημιτελικοί του Final Four, αλλά και πότε είναι προγραμματισμένοι ο μεγάλος και ο μικρός τελικός.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024