Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Βραβεύτηκε στο Ρότερνταμ το νέο σχέδιο ταινίας του Γ.Λάνθιμου

Βραβεύτηκε στο Ρότερνταμ το νέο σχέδιο ταινίας του Γ.Λάνθιμου

Το σχέδιο για τη νέα ταινία με τίτλο «Lobster» του Γιώργου Λάνθιμου, βραβεύτηκε την Τετάρτη στο 42ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Ρότερνταμ. Το βραβείο ARTE, που απέσπασε το νέο «πρότζεκτ» του Έλληνα κινηματογραφιστή στο Ρότερνταμ, συνοδεύεται από ποσό ύψους 7.000 ευρώ.

Το σχέδιο για τη νέα ταινία με τίτλο «Lobster» του Γιώργου Λάνθιμου, βραβεύτηκε την Τετάρτη στο 42ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Ρότερνταμ.

Το βραβείο ARTE, που απέσπασε το νέο «πρότζεκτ» του Έλληνα κινηματογραφιστή στο Ρότερνταμ, συνοδεύεται από ποσό ύψους 7.000 ευρώ.

Πρόκειται για μια αντισυμβατική ιστορία αγάπης, τοποθετημένη σε ένα δυστοπικό, κοντινό μέλλον, όπου όλοι οι μόνοι άνθρωποι, σύμφωνα με τους κανόνες της Πόλης, συλλαμβάνονται και μεταφέρονται στο Ξενοδοχείο. Εκεί είναι υποχρεωμένοι να βρουν έναν ταιριαστό σύντροφο μέσα σε 45 μέρες. Αν αποτύχουν μεταμορφώνονται σε ένα ζώο της επιλογής τους κι απελευθερώνονται στο Δάσος. Ένας απελπισμένος Άντρας το σκάει από το Ξενοδοχείο στο Δάσος εκεί όπου ζουν οι Μοναχικοί κι εκεί ερωτεύεται, ακόμη κι αν αυτό είναι ενάντια στους κανόνες τους.

Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη, αποτελεί «μια ιστορία αγάπης, χωρίς να είναι μια συμβατική ερωτική ιστορία. Παρατηρεί τους τρόπους και τους λόγους που κάποιοι άνθρωποι έρχονται κοντά και γίνονται ζευγάρια, ενώ κάποιοι άλλοι όχι. Είναι μια ιστορία για τα τρομακτικά αποτελέσματα της μοναξιάς, του φόβου να πεθάνεις μόνος, του φόβου ότι θα ζήσεις μόνος και πάνω απ’ όλα, του φόβου ότι θα ζήσεις με κάποιον άλλον. Το να πιέζουμε τον εαυτό μας να αγαπήσει κάποιον είναι ένα είδος βασανιστηρίου. Το να ψάχνουμε να βρούμε κάποιον να αγαπήσουμε είναι ένα διαφορετικό είδος βασανιστηρίου. Το «The Lobster» προσπαθεί να ανακαλύψει συνώνυμα για την αγάπη σε λέξεις όπως φόβος, κανόνες, διορίες, ταίριασμα, συγχρονικότητα, αφέλεια, ευημερία, ψέματα».

Το «Lobster» είναι παραγωγή της Εlement Pictures (Ιρλανδία/Ηνωμένο Βασίλειο/Ελλάδα) και η απονομή έγινε με το σκεπτικό ότι αποτελεί ένα πολύ συναρπαστικό και πρωτότυπο έργο, από έναν από τους πιο ταλαντούχους κινηματογραφιστές, που αναδεικνύονται την τελευταία δεκαετία.

Το βραβείο Eurimages Ανάπτυξης Συμπαραγωγής, ύψους 30.000 ευρώ, απονεμήθηκε στο Jätten (Ο Γίγαντας) του Γιοχάνες Νίχολμ, μια συμπαραγωγή Δανίας και Σουηδίας.

Tο βραβείο WorldView New Genres Fund Development, ύψους 5.000 ευρώ, που προστέθηκε φέτος στις κατηγορίες των βραβείων, δόθηκε στο «Zama» της Λουκρητίας Μαρτέλ, μια συμπαραγωγή Αργεντινής και Ισπανίας.

Στο 42ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Ρότερνταμ, που ολοκληρώνεται στις 3 Φεβρουαρίου, 32 επιλεγμένοι σκηνοθέτες και παραγωγοί είχαν την ευκαιρία να προβάλουν τα σχέδια τους σε περίπου 850 πιθανούς χρηματοδότες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Τι είπε ο προπονητής της Φιορεντίνα για τον Ολυμπιακό και τον τελικό του Conference League

Ο προπονητής της Φιορεντίνα, Βιτσέντσο Ιταλιάνο, μίλησε για τον Ολυμπιακό που είναι ένας από τους πιθανούς αντιπάλους του στον τελικό του Conference League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024