Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μεγάλη ρετροσπεκτίβα για τον Θόδωρο Αγγελόπουλο

Μεγάλη ρετροσπεκτίβα για τον Θόδωρο Αγγελόπουλο

Ένας χρόνος συμπληρώνεται σε λίγες ημέρες από τον θάνατο του σπουδαίου δημιουργού, Θόδωρου Αγγελόπουλου. Από τις 24 έως τις 30 Ιανουαρίου οι ταινίες του Έλληνα σκηνοθέτη θα συναντήσουν ξανά το κοινό μέσα στις αίθουσες κινηματογράφων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λάρισα. Το ετήσιο μνημόσυνο θα γίνει την Κυριακή 20 Ιανουαρίου ώρα 11:00, στον Άγιο Λάζαρο Κοιμητηρίου Αθηνών. Τα χρήματα θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Ένας χρόνος συμπληρώνεται σε λίγες ημέρες από τον θάνατο του σπουδαίου δημιουργού, Θόδωρου Αγγελόπουλου. Από τις 24 έως τις 30 Ιανουαρίου οι ταινίες του Έλληνα σκηνοθέτη θα συναντήσουν ξανά το κοινό μέσα στις αίθουσες κινηματογράφων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λάρισα.

Οι κόπιες που θα προβληθούν θα είναι σε φιλμ και θα έχουν όλες και αγγλικούς υπότιτλους. Μόνο η ταινία Οι Κυνηγοί θα προβληθεί με γαλλικούς υπότιτλους.

Οι αθηναϊκές αίθουσες που θα φιλοξενήσουν τις ταινίες καλύπτουν είναι οι: Δαναός, Ατλαντίς, Νανά, Μικρόκοσμος, Ταινιοθήκη Λαΐς, Τιτάνια, Cine Παράδεισος, Gazarte, Πτι Παλαί και το auditorium του Γαλλικού Ινστιτούτου που τιμητικά φέρει από πέρσι το ονοματεπώνυμο του σκηνοθέτη.

Προβολές θα γίνουν επίσης στα Ster Cinemas Θεσσαλονίκης και το Χατζηγιάννειο της Λάρισας.

Οι ταινίες που θα προβληθούν είναι οι: Η Εκπομπή (μικρού μήκους), Αναπαράσταση, Μέρες του ’36, Ο Θίασος, Οι Κυνηγοί, Ο Μεγαλέξανδρος, Αθήνα, επιστροφή στην Ακρόπολη (μικρού μήκους), Ταξίδι στα Κύθηρα, Ο Μελισσοκόμος, Τοπίο στην Ομίχλη, Το Μετέωρο βήμα του πελαργού, Το Βλέμμα του Οδυσσέα, Μια Αιωνιότητα και μια μέρα, Το Λιβάδι που δακρύζει, Η Σκόνη του Χρόνου.

Όπως ίσως να έλεγε και ο ίδιος ο σκηνοθέτης -χρησιμοποιώντας τον αγαπημένο του στίχο του Τ.Σ. Έλιοτ- «in my end is my beginning».

Το ετήσιο μνημόσυνο θα γίνει την Κυριακή 20 Ιανουαρίου ώρα 11:00, στον Άγιο Λάζαρο Κοιμητηρίου Αθηνών. Τα χρήματα θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Με Ρεάλ ο Ολυμπιακός, με Φενερμπαχτσέ ο Παναθηναϊκός – Το πρόγραμμα του Final Four

Πότε θα γίνουν οι ημιτελικοί του Final Foul, αλλά και πότε είναι προγραμματισμένοι ο μεγάλος και ο μικρός τελικός.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024