Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συγκροτήθηκε η γνωμοδοτική επιτροπή για την ελληνική συμμετοχή στην Μπιενάλε της Βενετίας

Συγκροτήθηκε η γνωμοδοτική επιτροπή για την ελληνική συμμετοχή στην Μπιενάλε της Βενετίας

Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού αρμόδιου για θέματα Πολιτισμού Κώστα Τζαβάρα συγκροτήθηκε η πενταμελής γνωμοδοτική επιτροπή που θα αξιολογήσει τις καλλιτεχνικές προτάσεις που έχουν κατατεθεί για τη συμμετοχή της Ελλάδας στην 55η Μπιενάλε της Βενετίας (1η Ιουνίου – 24 Νοεμβρίου 2013).

Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού αρμόδιου για θέματα Πολιτισμού Κώστα Τζαβάρα συγκροτήθηκε η πενταμελής Γνωμοδοτική Επιτροπή που θα αξιολογήσει τις καλλιτεχνικές προτάσεις που έχουν κατατεθεί για τη συμμετοχή της Ελλάδας στην 55η Μπιενάλε της Βενετίας (1η Ιουνίου – 24 Νοεμβρίου 2013).

Η γνωμοδοτική επιτροπή έχει ως αντικείμενο την εξέταση και αξιολόγηση των καλλιτεχνικών προτάσεων για την ελληνική εκπροσώπηση στη Μπιενάλε της Βενετίας, οι οποίες υποβλήθηκαν μετά από ανοικτή πρόσκληση του ΥΠΑΙΘΠΑ προς ιστορικούς και θεωρητικούς τέχνης με διεθνή εμπειρία στην οργάνωση και επιμέλεια εκθέσεων.

Η Επιτροπή αποτελείται από τους:

  • Χρήστος Ιωακειμίδης, κριτικός τέχνης
  • Πάνος Χαραλάμπους, καθηγητής ζωγραφικής, Αντιπρύτανης της ΑΣΚΤ
  • Άννα Καφέτση, Διευθύντρια Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης
  • Μαρία Μαραγκού, καλλιτεχνική διευθύντρια Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης
  • Ξένια Καλπακτσόγλου, ιστορικός-κριτικός τέχνης

Στις συνεδριάσεις της επιτροπής θα παρίσταται χωρίς δικαίωμα ψήφου ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Εικαστικών Τεχνών της Γενικής Γραμματείας Πολιτισμού του ΥΠΑΙΘΠΑ Γιώργος Καλαμαντής.

Επισημαίνεται ότι η Μπιενάλε της Βενετίας είναι η παλαιότερη και μια από τις σπουδαιότερες περιοδικές εκθέσεις σύγχρονης τέχνης στον κόσμο, καθώς και η μοναδική που μέχρι σήμερα διατηρεί το καθεστώς των εθνικών εκπροσωπήσεων.

Στην ιστορία των 118 χρόνων λειτουργίας της, η Μπιενάλε έχει ασκήσει μεγάλη καλλιτεχνική επιρροή, έχει γίνει όχημα διάδοσης πολιτικών ιδεών, και αντιμετώπισε, άλλοτε με άμεσο και άλλοτε με έμμεσο τρόπο, ποικίλες θεματικές προκλήσεις που αφορούσαν τις διεθνείς κοινωνικοπολιτικές εξελίξεις.

Το θέμα της φετινής Διοργάνωσης, όπως αυτό ορίστηκε από τον καλλιτεχνικό διευθυντή της Μασιμιλιάνο Τζιόνι, είναι «The Encyclopedic Palace» και πραγματεύεται τους τρόπους με τους οποίους οι εικόνες χρησιμοποιούνται για την οργάνωση της γνώσης και τη διαμόρφωση της εμπειρίας μας από τον κόσμο.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ιστορικό της Μπιενάλε της Βενετίας, τις ελληνικές συμμετοχές καθώς και το ελληνικό Περίπτερο που αποτελεί ένα κτίριο ιδιαίτερης σημασίας από τη δεκαετία του 1930, περιλαμβάνονται στην ειδική ιστοσελίδα του ΥΠΑΙΘΠΑ http://greeceatvenice.culture.gr/, η οποία συνεχώς εμπλουτίζεται και ενημερώνεται με τις εξελίξεις για τη διεθνή έκθεση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 95-79: Ξέσπασε και ισοφάρισε σε 1-1

Ο Παναθηναϊκός πάτησε… γκάζι μετά το πρώτο δεκάλεπτο και επικράτησε με 95-79 της Μακάμπι, με τους Πράσινους να ισοφαρίζουν σε 1-1 τη σειρά των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024