Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πέθανε η συγγραφέας και πολιτικός Ρούλα Κακλαμανάκη

Πέθανε η συγγραφέας και πολιτικός Ρούλα Κακλαμανάκη

Απεβίωσε η συγγραφέας, πολιτικός και νομικός Ρούλα Κακλαμανάκη, σε ηλικία 77 ετών, το απόγευμα του Σαββάτου, στο Νοσοκομείο Αλεξάνδρα. Η Ρούλα Κακλαμανάκη κηδεύτηκε τη Δευτέρα από το Α' Νεκροταφείο Αθηνών με τιμές εν ενεργεία υπουργού και δημοσία δαπάνη.

Απεβίωσε η συγγραφέας, πολιτικός και νομικός Ρούλα Κακλαμανάκη, σε ηλικία 77 ετών, το απόγευμα του Σαββάτου, στο Νοσοκομείο Αλεξάνδρα. Η Ρούλα Κακλαμανάκη κηδεύτηκε τη Δευτέρα από το Α’ Νεκροταφείο Αθηνών με τιμές εν ενεργεία υπουργού και δημοσία δαπάνη.

Τη Ρούλα Κακλαμανάκη αποχαιρέτισαν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής, Απόστολος Κακλαμάνης, οι βουλευτές, Νάντια Βαλαβάνη, Αλέξης Μητρόπουλος και Σπύρος Χαλβατζής, οι πρώην υφυπουργοί, Παντελής Οικονόμου και Μανώλης Μπετενιώτης, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Ρένα Ασημακοπούλου, οι συγγραφείς, Βασίλης Βασιλικός, Θανάσης Βαλτινός, Ζυράννα Ζατέλη, Αναστάσης Βιστωνίτης και Κώστας Κατσουλάρης, αλλά και ο ολυμπιονίκης και ανιψιός της εκλιπούσας, Νίκος Κακλαμανάκης.

Στεφάνια απέστειλαν η Βουλή των Ελλήνων, η Εταιρεία Συγγραφέων, η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ και η Ένωση Τέως Βουλευτών και Ευρωβουλευτών.

Η Ρούλα Κακλαμανάκη γεννήθηκε στον Πειραιά από Μονεμβασίτες γονείς. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εργάστηκε ως δικαστικός υπάλληλος από το 1959 ως το 1967 και από το 1967 μέχρι το 1977 ως δικαστής. Την περίοδο 1978-1981 άσκησε τη δικηγορία.

Από το 1981 ως το 1989 η Ρούλα Κακλαμανάκη εξελέγη δύο φορές βουλευτής Α’ Αθηνών. Χρημάτισε υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων (1981-1986) και υφυπουργός Παιδείας (1988).

Έχει γράψει ποίηση, πεζογραφία (δοκίμιο, αφήγημα, μυθιστόρημα), έχει μεταφράσει ξένους ποιητές και έχει αρθρογραφήσει σε ημερήσιες εφημερίδες της Αθήνας και σε περιοδικά. Επίσης, διετέλεσε αντιπρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Συγγραφέων.

Η κηδεία της Ρούλας Κακλαμανάκη θα τελεστεί τη Δευτέρα στις 16:30 από το Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Συλλυπητήριο τηλεγράφημα για την απώλεια της Ρούλας Κακλαμανάκη έστειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

Στους οικείους της εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια, αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τονίζοντας πως υπήρξε ένας πνευματικός άνθρωπος με πλούσιο συγγραφικό έργο, άριστη νομικός και έντιμη πολιτικός.

«Η Ρούλα Κακλαμανάκη υπήρξε μια μεγάλη κυρία, μία αγωνίστρια της Δημοκρατίας, μία εξαίρετη νομικός, μια ακέραιη πολιτικός. Πάνω από όλα, όμως, ήταν ένας πνευματικός άνθρωπος από αυτούς που τόσο έχουμε ανάγκη στις δύσκολες αυτές μέρες. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά της» τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης δήλωσς: «Εκφράζω τη θλίψη μου για την απώλεια της καλής φίλης και συναδέλφου νομικού, Ρούλας Κακλαμανάκη. Άνθρωπος με ήθος, έντιμη πολιτικός,
υπηρέτησε με συνέπεια και αφοσίωση την πολιτική, την επιστήμη, την ποίηση και τα γράμματα. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους της.»

Βαθιά θλίψη για την απώλεια της Ρούλας Κακλαμανάκη εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Σε ανακοίνωση του χαρακτηρίζει την εκλιπούσα, θαρραλέα και αξιοπρεπή, υπερασπιζόμενη τις αξίες της Δημοκρατίας και σκεπτόμενο άνθρωπο με πλούσια συγγραφική δράση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Γεμάτη από νωρίς η Θυρα 7 στο «Γ. Καραϊσκάκης» (vid)

Σχεδόν 1 ώρα πριν από την έναρξη του μεγάλου ημιτελικού μεταξύ Ολυμπιακού και Άστον Βίλα, η Θύρα 7 έχει γεμίσει από τους φίλους των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024