Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ομιλία του Κώστα Γαβρά για το πολιτικό σινεμά στις 8 Ιανουαρίου

Ομιλία του Κώστα Γαβρά για το πολιτικό σινεμά στις 8 Ιανουαρίου

Ο πολυβραβευμένος Έλληνας σκηνοθέτης, Κώστας Γαβράς, καταφθάνει στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών στις 8 Ιανουαρίου, στις 20:30, όπου θα συνομιλήσει με τη δημοσιογράφο Τίνα Μανδηλαρά για το πολιτικό σινεμά. Αφορμή της επίσκεψής του, η νέα του ταινία «Το Κεφάλαιο» (Le Capital) «ένα ανθρώπινο, δραματικό θρίλερ» βασισμένο στο ομώνυμο σατιρικό βιβλίο του Στεφάν Οσμόν που εκδόθηκε το 2004. Ανθρώπινες τραγωδίες σε ένα καπιταλιστικό κόσμο λαμβάνουν σάρκα και οστά μέσα από το «Κεφάλαιο».

Ο πολυβραβευμένος Έλληνας σκηνοθέτης, Κώστας Γαβράς, καταφθάνει στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών στις 8 Ιανουαρίου, στις 20:30, όπου θα συνομιλήσει με τη δημοσιογράφο Τίνα Μανδηλαρά για το πολιτικό σινεμά.

Αφορμή της επίσκεψής του, η νέα του ταινία «Το Κεφάλαιο» (Le Capital) «ένα ανθρώπινο, δραματικό θρίλερ» βασισμένο στο ομώνυμο σατιρικό βιβλίο του Στεφάν Οσμόν που εκδόθηκε το 2004. Ανθρώπινες τραγωδίες σε ένα καπιταλιστικό κόσμο λαμβάνουν σάρκα και οστά μέσα από το «Κεφάλαιο».

Η εξουσία, το κύρος, το χρήμα έννοιες που χρωματίζουν την ανθρώπινη φιλοδοξία, αλλά παράλληλα ταλανίζουν την ψυχοσύνθεση οδηγώντας την σε αμαρτίες και διλήμματα, διακατέχουν τον κεντρικό ήρωα της ταινίας.

Η υποδούλωση στο κεφάλαιο, η άκρατη φιλαργυρία, η αντίληψη του ατόμου για το χρήμα προβληματίζουν τον Κώστα Γαβρά, που στην ταινία του προβάλλει μια μεθυστική παγίδα ανάμεσα στη μυθοπλασία και το πολιτικό θρίλερ. Μια ιστορία δραματική, αληθινή και σύγχρονη.

Η συζήτηση θα αναμεταδοθεί ζωντανά μέσω της ιστοσελίδας της Στέγης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Κασσελάκης στο TikTok: Η δίαιτα, το «welcome to Leros» και η ερώτηση για τη… Φάρλι

Στο βίντεο, ο Στέφανος Κασσελάκης περιγράφει με χιούμορ τις χαρές αλλά και τα «ζόρια» της «ναυτικής» περιοδείας του, ενώ στέλνει και τα μηνύματά του στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024