Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Οι ταινίες της εβδομάδας από την Τρίτη, 1η Ιανουαρίου 2013

Οι ταινίες της εβδομάδας από την Τρίτη, 1η Ιανουαρίου 2013

Τέσσερις νέες ταινίες βγαίνουν την Πρωτοχρονιά στις κινηματογραφικές αίθουσες, προσφέροντας πλήθος επιλογών στους θεατές. Ανάμεσά τους το Impossible, ένα σκεπτόμενο μπλοκμπάστερ για το τσουνάμι του 2004 στη νοτιοανατολική Ασία και η Άννα Καρένινα με την Κίρα Νάιτλι.

Τέσσερις νέες ταινίες βγαίνουν την Πρωτοχρονιά στις κινηματογραφικές αίθουσες, προσφέροντας πλήθος επιλογών στους θεατές. Ανάμεσά τους το Impossible, ένα σκεπτόμενο μπλοκμπάστερ για το τσουνάμι του 2004 στη νοτιοανατολική Ασία και η Άννα Καρένινα με την Κίρα Νάιτλι.

  • Διαβάστε περισσότερα για τις ταινίες και τις αίθουσες προβολής στο Σινεμά in.gr

The Impossible

Συγκινητική, αλλά αρκετά κλισέ, η ταινία του Χουάν Αντόνιο Μπαγιόνα (Το Ορφανοτροφείο) παρουσιάζει δυνατές σκηνές από το τσουνάμι που έπληξε τη νοτιοανατολική Ασία το 2004, αλλά δεν καταφέρνει να αποδώσει ολόκληρο το μέγεθος της τραγωδίας. Μπορεί κανείς να το δει ευχάριστα ως μπλοκμπάστερ, καθώς διαθέτει εντυπωσιακά πλάνα και καλές ερμηνείες, το Impossible, είναι, όμως, μια ταινία που γρήγορα γίνεται αναμενόμενη.

Σκηνοθεσία: Χουάν Αντόνιο Μπαγιόνα
Πρωταγωνιστούν: Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, Ναόμι Γουότς

Άννα Καρένινα

Τα φώτα σβήνουν, η οθόνη ανάβει και μπροστά στα μάτια μας ζωντανεύει μια θεατρική παράσταση. Με μεγάλους Χολιγουντιανούς σταρ. Ο σκηνοθέτης Τζο Ράιτ και ο σεναριογράφος Τομ Στόπαρντ δημιούργησαν μια φαντασμαγορία όπου η ρωσική κοινωνία αρέσκεται στην πόζα και το θέαμα. Η πρώτη ώρα της ταινίας μοιάζει με μια χορογραφία, ένα είδος μιούζικαλ, όπου οι ηθοποιοί αντί να τραγουδούν λένε με ρυθμό και τέμπο τα λόγια τους, όπου τα σκηνικά αλλάζουν και οι ίδιοι κινούνται -σχεδόν γλιστρούν- από τη μία σκηνή στην άλλη. Η σεναριακή ιδέα είναι έξυπνη, ωστόσο ο Τζο Ράιτ φαίνεται ότι φοβάται να την φτάσει στα άκρα. Από την άλλη ο σκηνοθέτης μοιάζει να εντυπωσιάζεται ο ίδιος από το εγχείρημά του, με αποτέλεσμα να μη δίνει βάση στην ουσία και στο πνεύμα του Τολστόι, αλλά στα όμορφα πλάνα και την όμορφη πρωταγωνίστριά του. Η Κίρα Νάιτλι είναι καλή, αλλά δεν κάνει κάτι διαφορετικό από αυτά που μας έχει συνηθίσει. Ο Τζουντ Λο ξεχωρίζει, ενώ ο Άαρον Τέιλορ Τζόνσον κάνει αυτό που χρειάζεται (αλλά τίποτα παραπάνω).

Σκηνοθεσία: Τζο Ράιτ
Πρωταγωνιστούν: Κίρα Νάιτλι, Τζουντ Λο, Άαρον Τζόνσον

Ανάμεσα σε δυο κόσμους

Δύο κόσμοι: ένας πάνω και ένας κάτω, κοιτούν ο ένας τον άλλο. Ο Άνταμ είναι ένας φαινομενικά συνηθισμένος άνθρωπος σε ένα ιδιαίτερα ασυνήθιστο σύμπαν. Το μυαλό του παραμένει κολλημένο σε ένα κορίτσι που γνώρισε μια φορά κι έναν καιρό σε έναν άλλο κόσμο, σε έναν ανεστραμμένο πλούσιο κόσμο που είχε τη δική του βαρύτητα, και ο οποίος βρίσκεται ακριβώς από πάνω, αλλά που κανείς δεν μπορεί να τον πλησιάσει… Όταν όμως θα δει την ενήλικη πια Εύα στην τηλεόραση, θα προσπαθήσει να την ξανακερδίσει.

Σκηνοθεσία: Χουάν Ντιέγκο Σολάνας
Πρωταγωνιστούν: Κίρστεν Ντανστ, Τζιμ Στέρτζες

Ο Άνθρωπος που Γελά

Στο Λονδίνο του 18ου αιώνα, ο Γκουίνπλεϊν ένας νεαρός άνδρας με παραμορφωμένο πρόσωπο, το οποίο τον κάνει να φαίνεται ότι χαμογελά συνεχώς, θα ενταχθεί σε έναν περιοδεύοντα θίασο. Το μόνιμα χαραγμένο χαμόγελο, αντικείμενο εκδίκησης από τον βασιλιά, σύντομα θα τον κάνει φίρμα, όμως γι αυτόν το πιο σημαντικό πράγμα είναι ο έρωτας του με την τυφλή Ντία. Σε μια αυστηρά δομημένη κοινωνία με τον λαό εξαθλιωμένο, άβουλο και χωρίς ελπίδα αντίστασης, ο άνθρωπος που γελά, τολμά να παρουσιάσει την τραγικότητα της θέσης του και της τάξης του, να κραυγάσει για την κοινωνική αδικία, αλλά τον καταπίνει το βάραθρο της αναλγησίας των ισχυρών. Βασισμένο στην ομώνυμη νουβέλα του Βίκτωρος Ουγκώ του 1869.

Σκηνοθεσία: Ζαν-Πιέρ Αμερί
Πρωταγωνιστούν: Ζεράρ Ντεπαρντιέ, Μαρκ Αντρέ Γκροντίν, Εμανουέλ Σενιέ, Κρίστα Θέρετ

Ήδη, από τις 27 Δεκεμβρίου προβάλλονται επίσης:

Εντιμότατοι Απατεώνες

Ο Χάρι Ντιν είναι ένας Λονδρέζος, που εργάζεται σε μουσείο και οργανώνει ένα πολύπλοκο σχέδιο, προκειμένου να πείσει έναν πλούσιο συλλέκτη να αγοράσει έναν ψεύτικο πίνακα του Μονέ. Για να ξεγελάσει τον αγοραστή, επινοεί μια ιστορία, με τη βοήθεια μιας κοπέλας από το Τέξας, της οποίας ο παππούς δήθεν διέσωσε τον πίνακα στα τέλη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Όταν το περίπλοκο αυτό σχέδιο δεν πάει και τόσο καλά, θα ξεκινήσει μια μάχη ανάμεσα σε όλους τους εμπλεκόμενους. Ποιος θα πάρει τελικά τα λεφτά, ποιος τον πίνακα και ποιος την κοπέλα; Μια ευχάριστη, αλλά μάλλον αδιάφορη ταινία.

Σκηνοθεσία: Μάικλ Χόφμαν
Πρωταγωνιστούν: Κόλιν Φερθ, Άλαν Ρίκμαν, Κάμερον Ντίαζ

Η Ωραία Κοιμωμένη

Ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους Ιταλούς σκηνοθέτες αποφασίζει να μεταφέρει στην οθόνη μια εξαιρετικά ευαίσθητη ιστορία, που ξεσήκωσε έντονες πολιτικές και συνταγματικές αντιπαραθέσεις στη γείτονα χώρα και δυναμίτισε τη συζήτηση γύρω από τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Πρόκειται για την υπόθεση της Ελουάνα Ενγκλάρο, μιας νεαρής κοπέλας, η οποία μετά από ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα έπεσε σε κώμα το 1992. Ο πατέρας της κοπέλας για περισσότερο από μια δεκαετία ζητούσε την ευθανασία της κόρης του, το δικαίωμα της σε έναν αξιοπρεπή θάνατο. Η τραγωδία της Ελουάνα, η οποία έφυγε από τη ζωή το 2009, μετατράπηκε σε ένα μείζον εθνικό ζήτημα με το δικαστικό σύστημα να βρίσκεται αντιμέτωπο με την πληθωρική παρουσία του Σίλβιο Μπερλουσκόνι και το Βατικανό να εναντιώνεται απέναντι σε μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Σκηνοθεσία: Μάρκο Μπελόκιο
Πρωταγωνιστούν: Τόνι Σερβίλο, Ιζαμπέλ Ιπέρ

Ο Κυνηγός

Σύμφωνα με πολλούς Αυστραλούς, ο τελευταίος τίγρης της Τασμανίας δεν πέθανε το 1936 αλλά εξακολουθεί να ζει. Ο Μάρτιν Ντέιβιντ (Γουίλιαμ Νταφόε) μετά από αρκετά περιστατικά που μαρτυρούν την ύπαρξή του εξαφανισμένου τίγρη της Τασμανίας, ξεκινά ένα κυνήγι για να τον βρει και να πάρει ένα δείγμα από το DNA του ώστε να μπορέσουν να γίνουν κλώνοι και να σωθεί τελικά το είδος. Παράλληλα όμως ξεκινά ένα «κυνήγι» που φέρνει στην επιφάνεια τους δεσμούς των ανθρώπινων σχέσεων αλλά και της σχέσης του ανθρώπου με τη φύση.

Σκηνοθεσία: Ντάνιελ Νετχάιμ
Πρωταγωνιστούν: Γουίλιεμ Νταφόε, Φράνσις Ο’ Κόνορ, Σαμ Νιλ

Προβάλλονται ακόμα οι ταινίες: Η Φόνισσα, Και οι Δήμιοι Πεθαίνουν, Ραλφ, η επόμενη πίστα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ρεάλ – Μπάγερν 2-1: Αδιανόητη ανατροπή και επική πρόκριση στον τελικό για τους Μαδριλένους (vids)

Με δύο γκολ του Χοσέλου στα τελευταία λεπτά (88’ – 90+1’), η Ρεάλ έκανε την ολική ανατροπή απέναντι στην Μπάγερν και προκρίθηκε στον τελικό του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024