Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
25 + 1 άγνωστες πληροφορίες για τη Μέριλιν

25 + 1 άγνωστες πληροφορίες για τη Μέριλιν

άγνωστες πληροφορίες για τη Μέριλιν Μονρόε

  1. Η πρώτη της δουλειά ως μοντέλο της απέφερε πέντε ολόκληρα δολάρια.
  2. Ο μασέρ της τής ετοίμαζε συχνά μπάνιο με παγάκια όπου πρόσθετε μερικές σταγόνες Chanel No5.
  3. Φοβόταν τόσο πολύ τον ιδρώτα και τις κηλίδες που έπλενε το πρόσωπό της 15 φορές τη μέρα.
  4. Η Μέριλιν χρειάστηκε 60 λήψεις για να πει τη φράση «It’s me, Sugar» στην ταινία Μερικοί Το Προτιμούν Καυτό. Επειδή μπέρδευε συνέχεια τη σειρά των λέξεων, ο σκηνοθέτης Μπίλι Ουάιλντερ έγραψε τελικά τη φράση πάνω σε μαυροπίνακα για να τη δει η διάσημη σταρ.
  5. Στην τελετή απονομής των Όσκαρ το 1950 ξέσπασε σε κλάματα όταν συνειδητοποίησε ότι το φόρεμά της είχε σκιστεί.
  6. Ο Φρανκ Σινάτρα χάρισε στη Μέριλιν ένα κανίς, το οποίο εκείνη φώναζε Μαφ, πιθανώς ως αστείο για τις φημολογούμενες επαφές του Σινάτρα με την Μαφία.
  7. Στη συλλογή της υπήρχαν 200 βιβλία, ανάμεσά τους Τολστόι και Γουίτμαν. Δήλωνε ότι το αγαπημένο της βιβλίο ήταν ο Οδυσσέας του Τζέιμς Τζόις το οποίο της άρεσε να διαβάζει φωναχτά, άκουγε Μπετόβεν, ενώ είχε παρακολουθήσει και μαθήματα λογοτεχνίας στο UCLA.
  8. Αγαπημένος της ζωγράφος ήταν ο Γκόγια: «Ξέρω αυτόν τον άνδρα πολύ καλά, έχουμε τα ίδια όνειρα, βλέπω τα ίδια όνειρα από τότε που ήμουν παιδί» είχε δηλώσει η διάσημη σταρ.
  9. Περισσότερα από 2.000 άτομα σχημάτισαν ουρές τον Σεπτέμβριο του 1954 για να δουν την Μέριλιν να γυρίζει την περίφημη σκηνή με το λευκό φόρεμά που σηκώνεται στο Επτά Χρόνια Φαγούρα. Δείτε το βίντεο
  10. Σπάνια δεν είχε δίπλα της σύμβουλο υποκριτικής. Στην αρχή ήταν η Νατάσα Λάιτες που δεν δίσταζε να τσακωθεί με σκηνοθέτες και στελέχη στούντιο του Χόλιγουντ. Αργότερα, η Πόλα Στράσμπεργκ ανέλαβε αυτόν τον ρόλο, αλλά η Μέριλιν την συμβουλευόταν ανάμεσα στα γυρίσματα και όχι σε κάθε στιγμή όπως τη Λάιτες.
  11. Λέγεται συχνά ότι η Μέριλιν έπαιξε στην καριέρα της 30 κινηματογραφικούς ρόλους. Στην πραγματικότητα δεν ολοκλήρωσε ποτέ τον 30ό της ρόλο στην ταινία Something’s Got to Give που γυρίστηκε το καλοκαίρι που πέθανε. Απολύθηκε επειδή δεν πήγαινε στα γυρίσματα, αν και επανεπροσελήφθη μερικές μόλις μέρες πριν από τον θάνατό της.
  12. Όταν ο πρίγκιπας Ρενιέ του Μονακό έψαχνε για νύφη, η Μέριλιν ήταν μία από τις υποψήφιες. Τελικά επέλεξε την Γκρέις Κέλι.
  13. Ζήτησε από τον δεύτερο σύζυγό της, τον παίκτη του μπέιζμπολ, Τζο Ντι Μάτζιο, να της αφήνει λουλούδια στον τάφο της, εάν πεθάνει πριν από αυτόν. Εκείνος κράτησε την υπόσχεσή του και επί 20 χρόνια έστελνε στην κρύπτη της λουλούδια τρεις φορές την εβδομάδα. Τα τελευταία λόγια του πριν πεθάνει ήταν: «Επιτέλους θα δω την Μέριλιν».
  14. Το FBI την κατηγορούσε σε έγγραφα του ότι συμμετείχε σε όργια με τον Τζον Κένεντι, τα αδέλφια του Ρόμπερτ και Έντουαρντ, καθώς και μέλη του Rat Pack (του οποίου «αρχηγός» ήταν ο Φρανκ Σινάτρα).
  15. Ο Χιού Χέφνερ πλήρωσε περισσότερα από 64.000 ευρώ για να αποκτήσει έναν τάφο, δίπλα σε εκείνον της Μέριλιν.
  16. Μπορεί να μην ήταν υποψήφια για Όσκαρ, είχε όμως στεφθεί βασίλισσα Αγκινάρας στο Κάστροβιλ και Miss Cheesecake για το περιοδικό Stars and Stripes.
  17. Η Μέριλιν θεωρείτο κακοπληρωμένη. Ο μισθός της για την τελευταία ανολοκλήρωτη ταινία (το Something’s Gotta Give) ήταν 100.000 δολάρια. Αν τα συγκρίνει κανείς με το ένα εκατομμύριο δολάρια που έλαβε η Ελίζαμπεθ Τέιλορ για την Κλεοπάτρα, ή ακόμα και με τα 500.000 δολάρια που έλαβε ο συμπρωταγωνιστής της στο Something’s Gotta Give, Ντιν Μάρτιν, καταλαβαίνει αν και η Μέριλιν ήταν από τις μεγαλύτερες σταρ της εποχής της, δεν έπαιρνε τα χρήματα που της αναλογούσαν. Πάντως, την 1η Αυγούστου, τέσσερις ημέρες πριν τον θάνατό της, υπέγραψε με τη Fox συμφωνία να λάβει ένα εκατομμύριο δολάρια για δύο ταινίες.
  18. Στα ξενοδοχεία έκλεινε δωμάτια με το όνομα Ζέλντα Ζονκ, ενώ όταν εισήχθη σε ψυχιατρική κλινική χρησιμοποίησε το ψευδώνυμο Φέι Μίλερ.
  19. Η Μέριλιν άφησε το 75% της περιουσίας της στην οικογένεια Στράσμπεργκ. Σήμερα τα δικαιώματα ανήκουν στην Άννα Στράσμπεργκ, τρίτη σύζυγο του Λι Στράσμπεργκ.
  20. Της άρεσε να κυκλοφορεί γυμνή. Πολλοί συντελεστές ταινιών την έβλεπαν να περπατά στα γυρίσματα χωρίς να φορά τίποτα. Είχε δώσει ακόμα και συνεντεύξεις γυμνή, ενώ συχνά δεν φορούσε τίποτα κάτω από τη μινκ που της είχε χαρίσει ο Τζο Ντι Μάτζιο.
  21. Η παρέμβαση της Μέριλιν έκανε πραγματικότητα την πρώτη εμφάνιση της Έλα Φιτζέραλντ σε κλαμπ του Λος Άντζελες. Το 1955, σε μία εποχή που υπήρχαν ακόμα οι φυλετικοί διαχωρισμοί στα μπαρ, η Μονρόε έπεισε τον ιδιοκτήτη του κλαμπ να επιτρέψει την εμφάνιση της Φιτζέραλντ, υποσχόμενη να κάθεται για μία εβδομάδα στην πρώτη σειρά.
  22. Η Μονρόε ήταν η δεύτερη γυναίκα που είχε δική της εταιρεία παραγωγής (η πρώτη ήταν η Μερί Πίκφορντ).
  23. Οι συγγραφείς τη λάτρευαν. Ο Ζαν Πολ Σαρτρ ήθελε να της δώσει τον ρόλο μιας υστερικής ασθενούς στην ταινία Φρόιντ, για την οποία είχε γράψει το σενάριο. Ήταν η πρώτη επιλογή του Τρούμαν Καπότε για τον ρόλο της Χόλι Γκολάιτλι στο Πρόγευμα στου Τίφανις.
  24. Η ηθοποιός Βερόνικα Χάμελ αγόρασε το σπίτι της Μέριλιν το 1972. Υποστήριξε ότι στη διάρκεια εργασιών ανακαίνισης, ανακάλυψε ένα εκτεταμένο δίκτυο με κοριούς.
  25. Ήταν εξαιρετική μαγείρισσα και διάσημη για τη μπουγιαμπέσα της.
  26. Το έργο του Άρθουρ Μίλερ After the Fall πιστεύεται ότι έχει βασιστεί στον γάμο του συγγραφέα με τη Μέριλιν. Ο συγγραφέας Τζέιμς Μπάλντουιν εγκατέλειψε το θεατρικό επειδή θεώρησε ότι η Μάγκι (ο χαρακτήρας της Μέριλιν) ήταν τόσο σκληρά γραμμένος.

Αγγελική Στελλάκη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Μονόδρομος» το VAR και στο μπάσκετ – Εφαρμογή στο τελευταίο κρίσιμο δίλεπτο και για όλες τις αποφάσεις

Μια είναι η λύση για να μπει τέλος σε «εμετικές» διαιτησίες, όπως αυτή που είδαμε στο Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα το βράδυ της Τρίτης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024