Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Το μεγάλο βραβείο του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ του Σίδνεϊ κερδίζουν οι «Άλπεις»

Το μεγάλο βραβείο του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ του Σίδνεϊ κερδίζουν οι «Άλπεις»

Η ταινία του Γιώργου Λάνθιμου Άλπεις κέρδισε το πρώτο βραβείο του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ του Σίδνεϊ, καθώς απέσπασε το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας, το οποίο συνοδεύεται από το χρηματικό έπαθλο 60.000 δολαρίων. Όπως σχολίασε η εφημερίδα Sidney Morning Herald, «μπορεί η ελληνική οικονομία να διαλύεται, αλλά οι κινηματογραφιστές και οι αθλητές της χώρας κάνουν ό,τι μπορούν για της φτιάξουν τη διάθεση».

Η ταινία του Γιώργου Λάνθιμου Άλπεις κέρδισε το πρώτο βραβείο του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ του Σίδνεϊ, καθώς απέσπασε το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας, το οποίο συνοδεύεται από το χρηματικό έπαθλο 60.000 δολαρίων.

Το βραβείο Καλύτερης Ταινίας του Φεστιβάλ του Σίδνεϊ απονέμεται σε αναγνώριση «θαρραλέων, τολμηρών και καινοτόμων ταινιών».

Με αυτή τη λογική, η πρόεδρος της φετινής κριτικής επιτροπής, η Ρέιτσελ Γουορντ (του Against All Odds και του Τα Πουλιά Πεθαίνουν Τραγουδώντας), δήλωσε: Οι Άλπεις συνδυάζουν το πάθος, το μαύρο χιούμορ και την αίσθηση της απειλής, σε μια ταινία που όσο απαιτητική είναι, τόσο ανταμείβει το θεατή. Μια λεπτά ισορροπημένη μελέτη της εξουσίας και της ταυτότητας, με άξονα τον παραλογισμό, οι Άλπεις αποτελούν οξυδερκές, μοναδικά συγκινητικό σινεμά από μια σημαντική νέα φωνή του ελληνικού κινηματογράφου».

Όπως σχολίασε η εφημερίδα Sidney Morning Herald, «μπορεί η ελληνική οικονομία να διαλύεται, αλλά οι κινηματογραφιστές και οι αθλητές της χώρας κάνουν ό,τι μπορούν για της φτιάξουν τη διάθεση».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

LIVE: Αρσεναλ – Έβερτον

LIVE: Αρσεναλ - Έβερτον. Παρακολουθήστε live στις 18:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αρσεναλ - Έβερτον για την 38η αγωνιστική της Premier League. Τηλεοπτικά από Novasports 3HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024