Παρασκευή 17 Μαϊου 2024
weather-icon 21o

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Βιέννης επιστρέφει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Μια από τις καλύτερες και παλιότερες ορχήστρες του κόσμου, η Φιλαρμονική της Βιέννης, επιστρέφει στο Μέγαρο Μουσικής, σχεδόν δυο χρόνια μετά την εμφάνισή της με τον Ρικάρντο Μούτι, σε ένα μεγάλο μουσικό γεγονός που απόλαυσαν χιλιάδες κόσμου, μέσω της ζωντανής αναμετάδοσης στον κήπο του Μεγάρου. Οι φετινές συναυλίες, με δύο κορυφαίους μαέστρους, θα πραγματοποιηθούν στις 29 και 30 Απριλίου, στις 20:30 στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, και είναι ενταγμένες στη Σειρά Μεγάλες Ορχήστρες - Μεγάλοι Μαέστροι.

Μια από τις καλύτερες και παλιότερες ορχήστρες του κόσμου, η Φιλαρμονική της Βιέννης, επιστρέφει στο Μέγαρο Μουσικής, σχεδόν δυο χρόνια μετά την εμφάνισή της με τον Ρικάρντο Μούτι, σε ένα μεγάλο μουσικό γεγονός που απόλαυσαν χιλιάδες κόσμου, μέσω της ζωντανής αναμετάδοσης στον κήπο του Μεγάρου.

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Βιέννης προτείνει αυτή τη φορά δύο συναυλίες, με δυο κορυφαίους μαέστρους, διαφορετικού ύφους και ιδιοσυγκρασίας: τον Αντόνιο Παπάνο και τον Κρίστιαν Τίλεμαν και ένα πρόγραμμα με έμφαση στον ρομαντισμό και τον κλασικισμό, αλλά και με ένα ενδιαφέρον άνοιγμα στη σύγχρονη συνθετική δημιουργία.

Οι συναυλίες που θα πραγματοποιηθούν στις 29 και 30 Απριλίου, στις 20:30 στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης είναι ενταγμένες στη Σειρά Μεγάλες Ορχήστρες – Μεγάλοι Μαέστροι.

Το πρόγραμμα της Κυριακής (29/4) υπό τη διεύθυνση του Βρετανο-Ιταλού Αντόνιο Παπάνο περιλαμβάνει τη Συμφωνία αρ. 22, τη γνωστή και ως Ο Φιλόσοφος του Γιόζεφ Χάιντν, το Teufel Amor του Γεργκ Βίντμαν, έργο-παραγγελία της Ορχήστρας και την Συμφωνία αρ. 4 του Γιοχάνες Μπραμς.

Την επομένη, (30/4) υπό τη διεύθυνση του Γερμανού Κρίστιαν Τήλεμαν η Ορχήστρα θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στον Ρόμπερτ Σούμαν.

Με την επιλογή των δύο διάσημων μαέστρων η ορχήστρα δηλώνει τη σημερινή της ταυτότητα: διάθεση για αλλαγές και συνέπεια στην παράδοση και την ιστορία της.

Επιπλέον, ένα μοναδικό κυριακάτικο πρωινό για τους μικρούς φίλους της μουσικής -υπό τη διεύθυνση του Αντόνιο Παπάνο- θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Απριλίου, στις 11.30 π.μ.

Πάνω από 1.000 μαθητές από 24 σχολεία της Αττικής αλλά και της περιφέρειας θα έχουν την σπάνια ευκαιρία να παρακολουθήσουν την πιο διάσημη Ορχήστρα στον κόσμο, σε μια συναυλία-προσφορά των μουσικών της Φιλαρμονικής της Βιέννης και του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Με ιδιαίτερα φθηνό εισιτήριο (γενική είσοδος 8 ευρώ) τα παιδιά, οι νέοι και οι συνοδοί τους, θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τη μαγεία της μουσικής από μια Ορχήστρα-μύθο. Σημαντικός αριθμός από τους μαθητές που θα έλθουν από την περιφέρεια, θα παρακολουθήσουν τη συναυλία, δωρεάν, φιλοξενούμενοι του Μεγάρου.

Με πρωτοβουλία της Φιλαρμονικής της Βιέννης και του κορυφαίου μαέστρου, Αντόνιο Παπάνο, η εκδήλωση «Πρωί στο Μέγαρο», μετατρέπεται σε έναν γοητευτικό περίπατο στον κλασικό κόσμο του Χάιντν και στον ρομαντικό του Μπραμς. Πρόκειται για μια δήλωση φιλίας των Βιεννέζων μουσικών προς το αθηναϊκό κοινό και μια πρόταση στενής επαφής με τον κόσμο της μουσικής.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Είμαστε σε συζητήσεις με τη διοίκηση για το ρόστερ της νέας σεζόν»

Η πρώτη ατάκα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για τον Ολυμπιακό της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 17 Μαϊου 2024