Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Οι ταινίες της εβδομάδας από την Πέμπτη 19 Απριλίου

Οι ταινίες της εβδομάδας από την Πέμπτη 19 Απριλίου

Σχετικά αδιάφορη αυτή η κινηματογραφική εβδομάδα. Τρεις ελληνικές ταινίες προβάλλονται από την Πέμπτη στις αίθουσες: πρόκειται για τα Magic Hour, Σούπερ Δημήτριος και Ανοιχτά Μικρόφωνα. Σε Ιντεάλ και Έλλη πραγματοποιείται το Φεστιβάλ Ιταλικού Κινηματογράφου Tutto Italia.

Σχετικά αδιάφορη αυτή η κινηματογραφική εβδομάδα. Τρεις ελληνικές ταινίες προβάλλονται από την Πέμπτη στις αίθουσες: πρόκειται για τα Magic Hour, Σούπερ Δημήτριος και Ανοιχτά Μικρόφωνα. Σε Ιντεάλ και Έλλη πραγματοποιείται το Φεστιβάλ Ιταλικού Κινηματογράφου Tutto Italia.

  • Διαβάστε περισσότερα για τις ταινίες και τις αίθουσες προβολής στο Ψυχαγωγία in.gr

Battleship

Στο Battleship του σκηνοθέτη (και παραγωγού) Πίτερ Μπεργκ (Hancock) μία επικών διαστάσεων ναυμαχία με… εξωγήινους (!) έρχεται στους κινηματογράφους με πρωταγωνιστές τους Τέιλορ Κιτς (X-Men Origins: Wolverine), Λίαμ Νίσον (στον ρόλο του ναυάρχου Σέιν), Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ (του τηλεοπτικού True Blood), Μπρούκλιν Ντέκερ (Σύζυγος Για Ενοικίαση) και την R&B τραγουδίστρια Ριάνα, η οποία κάνει το κινηματογραφικό της ντεμπούτο.

Οίκος Ανοχής

Στην ταινία του Μπερτράν Μπονελό που προβλήθηκε και στο πρόσφατο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου παρακολουθούμε τις ιστορίες ορισμένων ιερόδουλων σε έναν οίκο ανοχής στο ξεκίνημα του 20ού αιώνα, στο Παρίσι. Οι ξένοι κριτικοί έκαναν λόγο για εντυπωσιακές εικόνες, αλλά λίγη ουσία. Ήταν υποψήφιο για οκτώ Σεζάρ. Με τους: Χαφσιά Χερζί, Αλίς Μπαρνόλ, Σελίν Σαλέτ.

Magic Hour

Ένα road movie προσωπικής κρίσης σε καιρό οικονομικής κρίσης κινηματογραφεί ο Κώστας Καπάκας (Peppermint, Uranya). Δύο φαινομενικά ασύνδετοι χαρακτήρες -ένας απολυμένος και απατημένος άνδρας και ένας ονειροπόλος σκηνοθέτης- ταξιδεύουν στην ελληνική επαρχία. Με τον Ρένο Χαραλαμπίδη και τον Τάσο Αντωνίου.

Σούπερ Δημήτριος

Η ταινία του Γιώργου Παπαϊωάννου συζητήθηκε αρκετά στο 52ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Ο Σούπερ Δημήτριος είναι μια κωμική περιπέτεια φαντασίας που «κανιβαλίζει» στοιχεία της Θεσσαλονίκης: τον Λευκό Πύργο, τη μπουγάτσα, τον γύρο, τον ΠΑΟΚ και τον Άρη, τη χαλαρότητα.

Ανοιχτά Μικρόφωνα

Το ντοκιμαντέρ του Νίκου Σκαρέντζου στρέφει το βλέμμα του στο χιπ χοπ και στον τρόπο που αυτό καταπιάνεται με σύγχρονα πολιτικά και κοινωνικά θέματα, μέσα από δυνατές και καυστικές ρίμες, κριτικάροντας έτσι τις εδραιωμένες νόρμες και τα κακώς κείμενα. Δυστυχώς η ταινία «πνίγεται» από τις απόψεις δημοσίων προσώπων που ελάχιστα σχετίζονται με το χιπ χοπ και από την παρουσίαση συγκροτημάτων και ομάδων.

Άναψέ με

Μια ρομαντική κομεντί νορβηγικής προέλευσης που δεν ακολουθεί τα χολιγουντιανά κλισέ. Η Άλμα είναι δεκαπέντε χρόνων και ζει σε μια ασήμαντη κωμόπολη, χαμένη στα φιόρδ της Νορβηγίας. Είναι ερωτευμένη με τον Άρτουρ, τον ωραίο του σχολείου και το μόνο που θέλει, είναι να κάνει σεξ, σεξ, σεξ. Περνάει ώρες τηλεφωνώντας σε ροζ γραμμές, φέρνοντας τη μητέρα της σε απελπισία. Σκηνοθεσία: Γιάνκε Σίσταντ Γιάκομπσεν. Πρωταγωνιστούν: Έλεν Μπέργκσχολμ, Μαλίν Μπιόρχοβντε.

Ο Άνθρωπος με την Κινηματογραφική Μηχανή

Το αριστούργημα του Τζίγκα Βερτόφ κυκλοφορεί σε επανέκδοση. Στην ταινία του 1929 μια κινηματογραφική μηχανή αποτυπώνει την καθημερινότητα δύο σοβιετικών μεγαλουπόλεων. Οι ονειρικές εικόνες και οι γωνίες λήψης θεωρήθηκαν πρωτοποριακές και δικαίως ανήγαγαν την ταινία σε μια από τις σπουδαιότερες του παγκόσμιου σινεμά.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Κοντά στο sold out η Φιορεντίνα για τον τελικό – Πόσα εισιτήρια απομένουν

Πολύ κοντά στο να εξαντλήσουν τα διαθέσιμα εισιτήρια για τον τελικό του Europa Conference League είναι οι οπαδοί της Φιορεντίνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024