Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τζέσε Ουίλιαμς: ο σταρ του Grey’s Anatomy μιλά στο in.gr

Τζέσε Ουίλιαμς: ο σταρ του Grey’s Anatomy μιλά στο in.gr

Τα πάντα σχετικά με τον Τζέσε Ουίλιαμς «φωνάζουν» ότι δεν είναι απλά ένα ωραίο πρόσωπο. Ο Αμερικανός ηθοποιός ήρθε στην επιτυχημένη αμερικανική σειρά Grey’s Anatomy, φόρεσε την ιατρική ρόμπα για να κλέψει -στον ρόλο του Τζάκσον Έιβορι- με τα πράσινα μάτια του τις κοριτσίστικες καρδιές. Ωστόσο, όλη η πορεία του δείχνει ότι η προσωπικότητά του είναι το ίδιο ενδιαφέρουσα με το παρουσιαστικό του. To in.gr μίλησε μαζί του τηλεφωνικά, με αφορμή τη νέα του ταινία (την κωμωδία τρόμου Το Μικρό Σπίτι στο Δάσος).

Τα πάντα σχετικά με τον Τζέσε Ουίλιαμς «φωνάζουν» ότι δεν είναι απλά ένα ωραίο πρόσωπο. Ο Αμερικανός ηθοποιός ήρθε στην επιτυχημένη αμερικανική σειρά Grey’s Anatomy, φόρεσε την ιατρική ρόμπα για να κλέψει -στον ρόλο του Τζάκσον Έιβορι- με τα πράσινα μάτια του τις κοριτσίστικες καρδιές. Ωστόσο, όλη η πορεία του δείχνει ότι η προσωπικότητά του είναι το ίδιο ενδιαφέρουσα με το παρουσιαστικό του. To in.gr μίλησε μαζί του τηλεφωνικά, με αφορμή τη νέα του ταινία (την κωμωδία τρόμου Το Μικρό Σπίτι στο Δάσος).

Στο τηλέφωνο ακούστηκε αγουροξυπνημένος (ήταν πολύ πρωί ακόμα στο Λος Άντζελες όταν πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη). Δεν δίστασε, πάντως, να μιλήσει για τη νέα του ταινία, Το Μικρό Σπίτι στο Δάσος «που είναι και κωμωδία και θρίλερ» όπως λέει ο ίδιος. «Στην πραγματικότητα είναι πολλές ταινίες σε μία».

Το Μικρό Σπίτι στο Δάσος περιστρέφεται γύρω από μία παρέα νεαρών που πηγαίνει εκδρομή σε ένα δάσος και με ένα παράξενο πείραμα που υποβάλλει τους νεαρούς σε διάφορες τρομακτικές εμπειρίες. Η ταινία παίζει με τους κανόνες του θρίλερ, όπως μερικά χρόνια νωρίτερα έπαιζε το Scream. Κανιβαλίζει όλα όσα περιμένεις από μια ταινία τρόμου και διαθέτει ειρωνεία και χιούμορ. «Έχει τόσο αίμα και είναι τόσο τρομακτική, αλλά κυρίως αστεία και πολύ, πολύ έξυπνη. Δεν θα αρέσει μόνο στους θαυμαστές των ταινιών τρόμου» λέει ο ηθοποιός.

Τι διαφορετικό έχει όμως αυτή η ταινία σε σχέση με άλλες ταινίες τρόμου; «Σήμερα οι περισσότερες από αυτές τις ταινίες αφορούν το μαρτύριο, το αίμα και τον πόνο. Αυτή κοιτάζει πίσω από την κουρτίνα και από το τι πολλές φορές μας επιβάλλεται να σκεφτόμαστε και να μας αρέσει» τονίζει.

Ποιοι από τους εφιάλτες και τους φόβους που παρουσιάζει η ταινία είναι αυτοί που τρομάζουν περισσότερο τον 30χρονο ηθοποιό; «Δεν μπορώ να πω ότι με φόβιζε ποτέ το σκοτάδι, ή τα ύψη, ή κάποιο τέρας. Οι εφιάλτες μου ήταν πάντα πιο αφηρημένοι: το να μεγαλώνω, να ωριμάζω, η απώλεια, το να πρέπει να λάβω σημαντικές αποφάσεις» λέει.

Η επιλογή του για τον ρόλο του Χόλντεν στην ταινία μοιάζει παράξενη. Κι αυτό γιατί ερμηνεύει τον «έξυπνο» της παρέας. Ο σκηνοθέτης Ντριού Γκοντάρντ (είχε γράψει το σενάριο στο Cloverfield, ενώ είχε ασχοληθεί με την παραγωγή και το σενάριο του Lost) τον επέλεξε ακριβώς εξαιτίας της εμφάνισής του. «Θέλαμε να παίξει κόντρα ρόλο, να καταργήσει τα κλισέ που συναντάμε σε αυτού του τύπου τις ταινίες. Όταν φοράει τα γυαλιά του για να παίξει τον σπασίκλα εαυτό του, ο Τζέσε μεταμορφώνεται εντελώς» λέει ο σκηνοθέτης της ταινίας Το Μικρό Σπίτι στο Δάσος.

Αυτή η δυνατότητα είναι που κρατάει τον θεατή στην οθόνη. Κάπως έτσι έγινε και με την επιτυχημένη σειρά του ABC, Grey’s Anatomy. Ο ηθοποιός ήρθε στη σειρά στην 6η σεζόν (τώρα προβάλλεται η 8η) για μόνο τρία επεισόδια. «Ήθελα να βγάλω κάποια χρήματα και ήταν μια καλή ευκαιρία να παίξω σε μια τόσο επιτυχημένη σειρά» λέει ο ίδιος. Μόνο που η Σόντα Ράιμς, η δημιουργός του Grey’s Anatomy, είχε άλλη γνώμη. «Περνάει η τρίτη εβδομάδα και μου λένε: θέλεις να έρθεις να κάνεις άλλο ένα επεισόδιο; Και έπειτα και άλλο ένα και άλλο ένα. Και στο τέλος εκείνης της σεζόν με ρώτησαν αν ήθελα να γίνω μόνιμος στο σίριαλ. Φυσικά, δέχθηκα» δηλώνει.

Πώς είναι να πρωταγωνιστεί σε μία τόσο δημοφιλή σειρά; «Είναι τρομερά συναρπαστικό. Είναι σχεδόν τρελό. Πριν από δύο χρόνια δεν περίμενα ότι θα είχα φτάσει εδώ που είμαι».

Η δουλειά του, όμως, δεν είναι μόνο να υποδυθεί έναν ρόλο. Το καστ του Grey’s Anatomy πρέπει να κάθεται ξανά συχνά στα θρανία για να μαθαίνει τους ιατρικούς όρους που χρησιμοποιούνται στη σειρά.

«Στο σετ υπάρχουν πάρα πολλοί γιατροί που μας εξηγούν ακριβώς τι κάνουμε. Ξέρεις, όλα είναι πραγματικά. Χρησιμοποιούμε πραγματικές καρδιές και πραγματικούς πνεύμονες. Ευτυχώς, λοιπόν, που -όπως σου είπα πιο πάνω- δεν φοβάμαι εύκολα» λέει γελώντας.

Μιλά με ενθουσιασμό για το πρότζεκτ Question Bridge που έχει αναλάβει η εταιρεία παραγωγής του farWord, προσπαθεί να εξηγήσει τι είναι και γιατί είναι τόσο σημαντικό. Ο εκπαιδευτικός του ρόλος (πριν γίνει ηθοποιός ο Τζέσε είχε εργαστεί σαν δάσκαλος, ενώ και οι δύο γονείς του είναι δάσκαλοι), βγαίνει στην επιφάνεια: «Η εταιρεία παραγωγής ιδρύθηκε πέρυσι. Προς το παρόν έχουμε ετοιμάσει το Question Bridge: Black Males. Είναι μια βίντεο-εγκατάσταση όπου Αφροαμερικανοί άνδρες θέτουν ερωτήσεις και απαντούν ο ένας στον άλλο. Πρόκειται ουσιαστικά για πολύ προσωπικές συζητήσεις που μπορεί κανείς να τις παρακολουθήσει δημόσια».

Το θέμα αφορά τον ηθοποιό άμεσα. Η καταγωγή του (μισός Σουηδός –από την πλευρά της μητέρας του- και μισός Αφροαμερικανός –από την πλευρά του πατέρα του-) δείχνει ότι τα προβλήματα της αφροαμερικανικής κοινότητας δεν του είναι άγνωστα. «Το πρότζεκτ αυτό δείχνει ότι δεν είμαστε μονολιθικοί. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Υπάρχει διαφοροποίηση ανάμεσά μας. Διαφωνούμε με την πολιτική των μέσων ενημέρωσης που μας κάνει να φαινόμαστε όλοι ίδιοι. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι!» επιμένει.

Η ενασχόληση με το πρότζεκτ του έδωσε τη δυνατότητα να θυμηθεί την εμπειρία του να διδάσκει. «Δεν ήταν εύκολο για μένα να εγκαταλείψω τη διδασκαλία γιατί την αγαπώ πάρα πολύ. Ήθελα, όμως, να διοχετεύσω την δημιουργική μου ενέργεια και κάπου αλλού. Και τώρα αποφάσισα να χρησιμοποιήσω την δουλειά που κάνω μπροστά στην οθόνη για να επιστρέψω στην τάξη, να δείξω αυτά που με απασχολούν» λέει.

Το Question Bridge πρότζεκτ συμμετείχε στο Φεστιβάλ του Σάντανς, προβάλλεται σε οθόνες, φεστιβάλ, γκαλερί και μουσεία στις ΗΠΑ, σύντομα θα φτιαχτεί και ένα application για i-pad, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλα πρότζεκτ Question Bridge που θα επικεντρώνονται σε άλλα κοινωνικά θέματα.

Δεν θα αφήσει, σύντομα, τη δουλειά του ως ηθοποιού. «Η εταιρεία παραγωγής μου ετοιμάζει και μια ταινία. Πρόκειται για τη βιογραφία του Ντομ Πράντομ, ενός πολύ διάσημου Αμερικανού οδηγού ταχύτητας της δεκαετίας του 1970».

Σε λίγους μήνες διεξάγονται και οι προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ. Δεδομένου του δηλωμένου ενδιαφέροντός του για την πολιτική, ποιο πιστεύει ότι θα είναι το αποτέλεσμα και πώς κρίνει την μέχρι τώρα θητεία του Μπαράκ Ομπάμα;

«Θα νικήσει και του αξίζει να νικήσει. Οι Ρεπουμπλικάνοι δεν πρέπει να κερδίσουν. Φαίνεται ξεκάθαρα ότι χρειάζονται απεγνωσμένα έναν υποψήφιο και δεν έχουν κάποιον. Ο Μπαράκ Ομπάμα έκανε εξαιρετική δουλειά. Και ας μην ξεχνάμε σε τι κατάσταση ήταν η χώρα που παρέλαβε» λέει.

Η αποφασιστικότητά του δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνεία: ο Τζέσε Ουίλιαμς δεν θα μπορούσε να είναι απλά ένα ωραίο πρόσωπο.

* «Το Μικρό Σπίτι στο Δάσος» θα προβάλλεται στις κινηματογραφικές αίθουσες από την Κυριακή του Πάσχα, 15 Απριλίου, σε διανομή Feelgood.

Αγγελική Στελλάκη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Κυκλοφορούν και εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι την Μεγάλη Δευτέρα (29/4) θα τεθούν στην διάθεση του κόσμου τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα (2/5, 19:45).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024