Τετάρτη 15 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Έκκληση για οικονομική στήριξη του Μουσείου Μπενάκη απευθύνει η πρόεδρός του

Έκκληση για οικονομική στήριξη του Μουσείου Μπενάκη απευθύνει η πρόεδρός του

Έκκληση στο κοινό του Μουσείου Μπενάκη προκειμένου να συμμετάσχει στο νέο εξειδικευμένο πρόγραμμα οικονομικής του στήριξης για να εξασφαλίσει τους αναγκαίους πρόσθετους πόρους μετά τη σημαντική περικοπή της κρατικής επιχορήγησής του απευθύνει η πρόεδρός του, Αιμιλία Γερουλάνου. Χαρακτήρισε, μάλιστα, θλιβερά τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι το Μουσείο Μπενάκη «πριμοδοτείται σκανδαλωδώς» λόγω του ότι η ίδια είναι μητέρα του Παύλου Γερουλάνου.

Έκκληση στο κοινό του Μουσείου Μπενάκη απηύθυνε η πρόεδρός του, Αιμιλία Γερουλάνου, προκειμένου να συμμετάσχει στο νέο, εξειδικευμένο πρόγραμμα οικονομικής στήριξής του που δημιούργησε το ίδιο το Μουσείο για να εξασφαλίσει τους αναγκαίους πρόσθετους πόρους μετά τη σημαντική περικοπή της κρατικής επιχορήγησής του.

Το νέο πρόγραμμα στήριξης περιλαμβάνει κατηγορίες μελών και τρόπους εξατομικευμένης συμβολής τους στο Μουσείο, διευρυμένους τρόπους χορηγίας με περισσότερα ανταποδοτικά προνόμια, δωρεές on line και άλλα προγράμματα.

Παράλληλα η κ.Γερουλάνου, σε συνέντευξη Τύπου απάντησε σε δημοσιεύματα μερίδας τού Τύπου, «περί προνομιακής μεταχείρισης του Μουσείου από το υπουργείο Πολιτισμού» εξαιτίας της συγγένειας του υπουργού Πολιτισμού με την πρόεδρο. Η ίδια δήλωσε σχετικά πως «είναι περίεργο και πολύ θλιβερό αλλά και πολύ σκληρό για όλους μας, πως μετά από τόσα χρόνια άριστης σχέσης και ένθερμης αναγνώρισης φτάσαμε σήμερα να αναφέρεται έστω και περιπτωσιακά, το Μουσείο Μπενάκη ως το Μουσείο της μαμάς του υπουργού, το οποίο δήθεν, πριμοδοτείται σκανδαλωδώς».

«Δεν θα απολογούμεθα για ένα μη διαπραχθέν έγκλημα» συμπλήρωσε ο διευθυντής του Μουσείου, Άγγελος Δεληβοριάς, αναφερόμενος συγκεκριμένα στην μελλοντική έκθεση «Η Ελλάδα του Βυζαντίου», που έχει εξαγγείλει το υπουργείο Πολιτισμού και θα πραγματοποιηθεί σε πρωτεύουσες του εξωτερικού, αναθέτοντας τον συντονισμό της διοργάνωσής της στο Μουσείο Μπενάκη, με το σκεπτικό ότι πρόκειται για φορέα πιο ευέλικτο φορέα συγκριτικά με την γραφειοκρατία του υπουργείου.

«Όταν δημοσιεύθηκε (σε μερίδα του τύπου) ότι ο ΟΠΑΠ θα διέθεσε το ποσό των 3,4 εκ. ευρώ (κόστος της έκθεσης) για να το διαχειριστεί το Μουσείο Μπενάκη, αντιδράσαμε» πρόσθεσε ο κ. Δεληβοριάς. «Δεν θελήσαμε να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι πρόκειται για κρατική επιχορήγηση προς το Μουσείο Μπενάκη».

Όσο για την κρατική επιχορήγηση του Μουσείου το 2009 ήταν 2 εκ. ευρώ ενώ το 2011 ήταν 700.000, ξεκαθάρισε ο ίδιος.

«Καταλαβαίνετε ότι τα χρήματα δεν επαρκούν ούτε για το προσωπικό, που μετά τις περικοπές αριθμεί 200 εργαζόμενους, ούτε για τα έξι παραρτήματα που διαθέτει το Μουσείο, ούτε για τις εκθέσεις από τις οποίες πολλές αναγκαστήκαμε φέτος να ακυρώσουμε. Γι’ αυτό και δημιουργήσαμε το πρόγραμμα στήριξης Μελών του Μουσείου Μπενάκη» συμπλήρωσαν οι δύο ομιλητές.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Εμφύλιος» με Κωνσταντίνου στον Παναθηναϊκό

Ο Βασίλης Κωνσταντίνου τα... ΄έχωσε στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός με αφορμή το φιάσκο του τελικού Κυπέλλου και προκάλεσε αντιδράσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 15 Μαϊου 2024