Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η μεγάλη πόλη και η Αθήνα στην Γκαλερί Ζουμπουλάκη

Η μεγάλη πόλη και η Αθήνα στην Γκαλερί Ζουμπουλάκη

Μικρές ή μεγάλες πόλεις, φανταστικές ή πραγματικές, η Αθήνα αποτελούν θέμα της έκθεσης «Μεγάλη Πόλη» που πραγματοποιείται στην Γκαλερί Ζουμπουλάκη. Η έκθεση που διαρκεί έως τις 10 Μαρτίου παρουσιάζει μορφές του αστικού χώρου όπως τον φαντάζονται ή τον βιώνουν οι καλλιτέχνες που δημιουργούν με διαφορετικά μέσα.

Μικρές ή μεγάλες πόλεις, φανταστικές ή πραγματικές, η Αθήνα αποτελούν θέμα της έκθεσης «Μεγάλη Πόλη» που πραγματοποιείται στην Γκαλερί Ζουμπουλάκη.

Η έκθεση παρουσιάζει μορφές του αστικού χώρου όπως τον φαντάζονται ή τον βιώνουν οι καλλιτέχνες που δημιουργούν με διαφορετικά μέσα.

Μέσα σ’έναν χώρο, της Αθήνας ή της Γκαλερί, παρουσιάζονται πραγματικά ή φανταστικά τοπία, που ακολουθούν, προβληματίζουν, κινητοποιούν τους πολίτες.

Σύμφωνα με την γκαλερί, η έκθεση δεν έχει ρόλο αφιερώματος. Επιχειρεί να επανεφεύρει δημιουργικά το αστικό τοπίο και να επαναδιαπραγματευτεί τη σχέση των κατοίκων με τον χώρο γύρω τους.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Διαμαντής Αϊδίνης, Γιάννης Γκανάς, ΚΑ-ΚΟ Project (Άρης Κατσιλάκης & Χάρης Κοντοσφύρης), Νίκος Λαγός, Μυρτώ Σταμπούλου, Κώστας Χριστόπουλος και Ντάνιελ Εγκνέους.

Η έκθεση περιλαμβάνει «ζωγραφικό κείμενο» του Γιάννη Νένε, ο οποίος περιγράφει έξι ιστορίες αγάπης με διαφορετικό χρώμα στους δρόμους της Αθήνας.

Παρακάτω ακολουθεί το κείμενο για το μπλε: «Τα στένσιλ της Μαντόνα, στους τοίχους ψεκασμένα της εφιαλτικής Ασκληπιού, τρέχουν ρυάκια τα πιο αληθινά μπλε δάκρυα που είδε ποτέ αυτός ο δρόμος».

Η έκθεση διαρκεί έως τις 10 Μαρτίου 2012. Γκαλερί Ζουμπουλάκη, Πλ. Κολωνακίου 20, τηλ. 2103608278.

Ώρες λειτουργίας: Τρ. – Παρ. 11.00 -15.00 και 17.00–21.00, Σάβ. 11.00 –14.00, Κυριακή και Δευτέρα κλειστά.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Ντέρμπι «αιωνίων» με στόχο την Ευρώπη

Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός κοντράρονται στην τελευταία αγωνιστική των play off, με φόντο την τρίτη θέση και την έξοδο στην Ευρώπη, λίγες μέρες πριν τους δύο τελικούς που έχουν…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024