Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Οι ταινίες της εβδομάδας από την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου

Οι ταινίες της εβδομάδας από την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου

Ωραίος μήνας για σινεμά ο Φεβρουάριος, καθώς κουβαλά μαζί του πολλές «οσκαρικές» ταινίες. Από τις ταινίες αυτής της εβδομάδας ξεχωρίζει το Κι ο κλήρος έπεσε στον Σμάιλι (που όμως είναι ταινία της επόμενης εβδομάδας, απλά ξεκινά να προβάλλεται από αυτήν σε αρκετά σινεμά) και το Shame. Και τα δύο διαθέτουν εξαιρετικές ερμηνείες από τους βασικούς πρωταγωνιστές τους (στην πρώτη περίπτωση ο Γκάρι Όλντμαν, στη δεύτερη ο Μάικλ Φασμπέντερ) και πολύ ενδιαφέροουσα σκηνοθετική ματιά.

Ωραίος μήνας για σινεμά ο Φεβρουάριος, καθώς κουβαλά μαζί του πολλές «οσκαρικές» ταινίες. Από τις ταινίες αυτής της εβδομάδας ξεχωρίζει το Κι ο κλήρος έπεσε στον Σμάιλι (που όμως είναι ταινία της επόμενης εβδομάδας, απλά ξεκινά να προβάλλεται από αυτήν σε αρκετά σινεμά) και το Shame. Και τα δύο διαθέτουν εξαιρετικές ερμηνείες από τους βασικούς πρωταγωνιστές τους (στην πρώτη περίπτωση ο Γκάρι Όλντμαν, στη δεύτερη ο Μάικλ Φασμπέντερ) και πολύ ενδιαφέροουσα σκηνοθετική ματιά.

Κι ο κλήρος έπεσε στον Σμάιλι

Ο Τόμας Άλφρεντσον (σκηνοθέτης του σουηδικού Άσε το Κακό να Μπει) κατασκευάσει ένα πολυεπίπεδο και σκοτεινό κατασκοπευτικό φιλμ νουάρ. Ο Σμάιλι (Γκάρι Όλντμαν) καλείται να βρει τον «τυφλοπόντικα» (δηλαδή τον διπλό πράκτορα) στους κόλπους της βρετανικής ΜΙ6. Εξαιρετική ατμόσφαιρα σε ένα κατασκοπικό παιχνίδι ενηλίκων που σκανδαλωδώς αγνοήθηκε στα Όσκαρ (είναι υποψήφιο μόνο για τρία). Εξαιρετική η ερμηνεία του Γκάρι Όλντμαν. Ο ελληνικός τίτλος αποτελεί αναφορά στο γνωστό παιδικό τραγουδάκι και μια προσπάθεια να μεταφερθεί το κλίμα του ξένου τίτλου (που αναφέρεται σε αγγλικό παιδικό τραγουδάκι). Μπορεί η ταινία να έχει ημερομηνία εξόδου 16 Φεβρουαρίου, ωστόσο, οι θεατές θα μπορούν να την παρακολουθήσουν σε ορισμένες αίθουσες σε έξτρα προβολές ήδη από αυτή την εβδομάδα (συνήθης τακτική των εταιριών διανομής)

Shame

Μία ιστορία σεξουαλικού εθισμού φέρνει στη μεγάλη οθόνη ο σκηνοθέτης Στιβ ΜακΚουίν. Η ερμηνεία του Μάικλ Φασμπέντερ ως εξαρτημένου από το σεξ –αλλά κατά βάθος μοναχικού- Μπράντον έχει αποσπάσει πλήθος βραβείων. Ο Μπράντον του Φασμπέντερ καλείται να αναθεωρήσει τον τρόπο ζωής του, όταν τον επισκέπτεται η εξίσου προβληματική αδελφή του. Το δίδυμο ΜακΚουίν-Φασμπέντερ είχε συνεργαστεί ξανά και στο Hunger, με πολύ καλά αποτελέσματα.

Albert Nobbs

Ο Άλμπερτ Νομπς υπήρξε ρόλος ζωής για τη Γκλεν Κλόουζ. Το 1982 τον ερμήνευε στο θεατρικό σανίδι και από τότε προσπαθούσε να τον μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη. Στην ταινία παρακολουθούμε την ιστορία μιας γυναίκας, η οποία ζει σαν άντρας στο Δουβλίνο του 19ου αιώνα, δουλεύοντας ως υπάλληλος ξενοδοχείου. Η συνάντηση του Άλμπερτ με μια άλλη γυναίκα που ζει ως άντρας και μάλιστα παντρεμένος με άλλη γυναίκα, θα τον κάνει να αναζητήσει τις επιθυμίες του. Η ερμηνεία της Γκλεν Κλόουζ είναι αριστοτεχνική, ισορροπώντας σε χαμηλούς τόνους, αλλά η ταινία είναι αρκετά αδιάφορη, τόσο στον τρόπο που αντιμετωπίζει το θέμα της, όσο και σκηνοθετικά (σκηνοθέτης είναι ο Ροντρίγκο Γκαρσία).

Η Γυναίκα με τα Μαύρα

Ο Χάρι Πότερ αποφάσισε να ενηλικιωθεί, παίζοντας σε μια… κλασική ιστορία φαντασμάτων. Ένας νεαρός δικηγόρος (ο Ντάνιελ Ράντκλιφ προσπαθεί να βρει τη θέση και το στυλ του στη μετά Χάρι Πότερ εποχή) φθάνει σε μια εγκαταλειμμένη έπαυλη. Κάποια στιγμή εμφανίζεται η μαυροντυμένη μορφή μιας μυστηριώδους γυναίκας. Οι ξένοι κριτικοί κάνουν λόγο για μια στο μεγαλύτερο μέρος της προβλέψιμη ιστορία. Η σκηνοθεσία είναι του Τζέιμς Γουάτκινς.

Ο Κύκλος του Έρωτα

Επανέκδοση της ταινίας του Μαξ Οφιλς του 1950, ο Κύκλος του Έρωτα ασχολείται με αυτό που… λέει ο τίτλος. Δέκα επικαλυπτόμενες ερωτικές ιστορίες στην Βιέννη των τελών του 19ου αιώνα συνθέτουν μια ανάλαφρη και έξυπνη ταινία. Με τους Άντον Γουόλμπρουκ, Σερζ Ρετζιανί, Σιμόν Σιμόν.

Star Wars, Επεισόδιο 1: Η Αόρατη Απειλή (3D)

Η πρώτη ταινία της δεύτερης τριλογίας του Star Wars επιστρέφει ως επανέκδοση σε 3D (μάλλον για λόγους εμπορικούς). Το φαντασμαγορικό υπερθέαμα αναδεικνύεται στην τρισδιάστατη εκδοχή. Για όσους δεν την είδαν το 1999 που πρωτοκυκλοφόρησε είναι μια καλή ευκαιρία να διασκεδάσουν (αν και παραμένει άγνωστο κατά πόσο θα ευχαριστηθούν με την παρουσία του αχώνευτου Τζαρ Τζαρ Μπινκς). Φυσικά δεν διαθέτει την αθωότητα και την εξυπνάδα της αρχικής τριλογίας.

One for the Money

Η Κάθριν Χέιγκλ έχει αναδειχθεί η νέα «βασίλισσα» της αμερικανικής κομεντί, παίζοντας κυρίως σε αδιάφορες ταινίες. Το One for the money δεν φαίνεται να αποτελεί εξαίρεση. Η Στεφάνι Πλαμ (Χέιγκλ) πιάνει δουλειά ως κυνηγός φυγόποινων. Πρώτη της δουλειά να φέρει ενώπιον της δικαιοσύνης τον παιδικό της έρωτα.

Jack and Jill

Ο Άνταμ Σάντλερ ερμηνεύει και τον Τζακ και τη Τζιλ, δύο δίδυμα αδέλφια που δεν μοιάζουν να χωνεύουν το ένα το άλλο. Και, όπως αναφέρουν οι ξένοι κριτικοί, επιδίδεται ξανά σε μία σειρά ανεγκέφαλων αστεϊσμών. Στην ταινία συμμετέχει μάλιστα και ο Αλ Πατσίνο ως ο… εαυτός του που είναι ερωτευμένος με την Τζιλ (δηλαδή τον Σάντλερ). Του Ντένις Ντούγκαν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Βαριά «καμπάνα» από την UEFA στον ΠΑΟΚ!

Η UEFA έριξε βαρύ χρηματικό πρόστιμο στον ΠΑΟΚ αλλά και ποινή μετακίνησης των φιλάθλων του στο πρώτο εκτός έδρας ευρωπαϊκό παιχνίδι της νέας σεζόν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024