Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι ταινίες της εβδομάδας από την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου

Οι ταινίες της εβδομάδας από την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου

Ταινία της εβδομάδας είναι οι Απόγονοι του ελληνικής καταγωγής, Αλεξάντερ Πέιν, ταινία που έχει σαρώσει τα κινηματογραφικά βραβεία και είναι υποψήφιο για πέντε Όσκαρ (ταινίας, σκηνοθεσίας, σεναρίου, Α' ανδρικού ρόλου, μοντάζ).

Ταινία της εβδομάδας είναι οι Απόγονοι του ελληνικής καταγωγής, Αλεξάντερ Πέιν, ταινία που έχει σαρώσει τα κινηματογραφικά βραβεία και είναι υποψήφιο για πέντε Όσκαρ (ταινίας, σκηνοθεσίας, σεναρίου, Α’ ανδρικού ρόλου, μοντάζ).

Οι Απόγονοι

Ο Αλεξάντερ Πέιν αρέσκεται να λέει ιστορίες για μεσήλικες άνδρες σε περιόδους συναισθηματικής κρίσης (όπως τα Σχετικά με τον Σμιντ και Πλαγίως). Οι Απόγονοι δεν αποτελούν εξαίρεση. Η ταινία είναι μια τρυφερή και σκληρά αστεία καταγραφή της σχέσης ενός πατέρα με τις δύο κόρες του, όταν η μητέρα τους πέφτει σε κώμα. Την ίδια ώρα, εκείνος καλείται να λάβει μια απόφαση που θα αλλάξει το μέλλον μιας τεράστιας παρθένας έκτασης στη Χαβάη. Η ερμηνεία του Τζορτζ Κλούνεϊ έχει ήδη καταγραφεί ως μία από τις καλύτερες της καριέρας του, αλλά όλοι οι ρόλοι χτίζουν ένα έξυπνο δράμα χαρακτήρων που απέσπασε θετικά σχόλια από κοινό και κριτικούς.

Παράδεισος

Ο σκηνοθέτης Παναγιώτης Φαφούτης θέλησε να γυρίσει μια άκρως προσωπική ταινία. Ο Παράδεισος παρακολουθεί μια ομάδα ανθρώπων το τελευταίο Σαββατοκύριακο του καρναβαλιού στην Πάτρα. Έρωτες, επιθυμίες, απογοητεύσεις βρίσκονται στο επίκεντρο των ιστοριών του Φαφούτη. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες, ο σκηνοθέτης καταφέρνει απλά να κινηματογραφήσει με νεύρο και ενέργεια την καρναβαλική τρέλα, χωρίς όμως να καταφέρνει να δώσει ουσία και βάθος στους χαρακτήρες του. Πρωταγωνιστούν οι: Νατάσα Ζάγκα, Μιχάλης Φωτόπουλος, Ερρίκος Λίτσης, Χρήστος Λούλης, Όλια Λαζαρίδου, Μαρία Σκουλά.

Στενά Περιθώρια

Ένας άνδρας, μετά από ένα πολυτελές γεύμα σε ξενοδοχείο του Μανχάταν βγαίνει από το παράθυρο στο περβάζι, 30 ορόφους από το έδαφος και απειλεί να πέσει. Πρόκειται για έναν πρώην αστυνομικό και νυν κατάδικο που κατάφερε να δραπετεύσει. Η ταινία δεν άρεσε ιδιαίτερα στους κριτικούς και θεωρήθηκε ως μία άνευρη περιπέτεια της σειράς, παρά τα πρωτοκλασάτα ονόματα που διαθέτει (Σαμ Γουόρθινγκτον, Εντ Χάρις, Τζέιμι Μπελ, Ελίζαμπεθ Μπανκς, Έντουαρτ Μπερνς).

Champions: Μια αστεία ιστορία

Ξεκινώντας το 1950, από την εποχή του Σταυράκου, μέχρι τις μέρες μας, το ντοκιμαντέρ Champions: μια αστεία ιστορία του Γαβριήλ Τζάφκα επιχειρεί να διερευνήσει το ζήτημα της κινηματογραφικής παιδείας, μέσα από τον διάλογο μεταξύ ανθρώπων που ασχολήθηκαν και ασχολούνται με το θέμα. Ανάμεσά τους οι: Θόδωρος Αγγελόπουλος, Παντελής Βούλγαρης, Ντίνος Κατσουρίδης, Μιχάλης Κακογιάννης, Νίκος Κούνδουρος, Μάνος Ζαχαρίας, Βέρνερ Χέρτσογκ, Εμίρ Κουστουρίτσα, Φατίχ Ακίν.

Το κουτί της Πανδώρας

Επανέκδοση του κλασικού αριστουργήματος του Γκέοργκ Βίλχελμ Παμπστ που μετέτρεψε τη Λουίζ Μπρουκς σε icon τη δεκαετία του 1920 (την εποχή της τζαζ). Στο κουτί της Πανδώρας η Μπρουκς ερμηνεύει τη Λούλου, έναν ρόλο που την καθόρισε, την ηρωίδα δύο θεατρικών του Γερμανού συγγραφέα Φρανκ Βέντεκιντ.

Underworld: Η Αναγέννηση

Άλλη μία περιπέτεια Underworld έρχεται στις αίθουσες με ηρωίδα και πάλι τη Σελίν (Κέιτ Μπέκινσεϊλ). Στην νέα ταινία εχθροί των Λύκανς γίνονται εκτός από τα βαμπίρ και οι άνθρωποι. Η Σελίν ξυπνά σε έναν κόσμο που δεν αναγνωρίζει και καλείται να αντιμετωπίσει άγνωστους εχθρούς. Για τους φαν των ταινιών και μόνο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μοντέιρο – Τσιτσιπάς 2-0: Αντίο με το… καλημέρα στη Μαδρίτη

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχασε εύκολα με 2-0 σετ (6-4, 6-4) από τον Τιάγκο Μοντέιρο και αποκλείστηκε πρόωρα από το ATP Masters 1000 της Μαδρίτης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024