Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αυτές τις Χρυσές Σφαίρες ποιοι θα τις πάρουν; (infographic)

Αυτές τις Χρυσές Σφαίρες ποιοι θα τις πάρουν; (infographic)

Την Κυριακή διεξάγεται η τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών, του μεγάλου προάγγελου των Όσκαρ, όπως είναι γνωστά τα βραβεία. Διάσημοι σταρ θα βάλουν τα καλά τους, θα περπατήσουν στο κόκκινο χαλί που θα έχει στηθεί έξω από το ξενοδοχείο Beverly Hilton στο Λος Άντζελες, κι ύστερα θα καθίσουν στις θέσεις τους για να γίνουν ακόμα μία φορά στόχος του καυστικού Βρετανού κωμικού, Ρίκι Γκερβές. Τα βραβεία, όμως, ποιοι θα τα πάρουν; Το in.gr παρουσιάζει τις προβλέψεις και τις επιλογές του.

Την Κυριακή διεξάγεται η τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών, του μεγάλου προάγγελου των Όσκαρ, όπως είναι γνωστά τα βραβεία. Διάσημοι σταρ θα βάλουν τα καλά τους, θα περπατήσουν στο κόκκινο χαλί που θα έχει στηθεί έξω από το ξενοδοχείο Beverly Hilton στο Λος Άντζελες, κι ύστερα θα καθίσουν στις θέσεις τους για να γίνουν ακόμα μία φορά στόχος του καυστικού Βρετανού κωμικού, Ρίκι Γκερβές.

Ποιοι, όμως θα κερδίσουν τα βραβεία; Το in.gr παρουσιάζει τις προβλέψεις και τις επιλογές του. (Στο infographic μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις υποψηφιότητες)

  • Καλύτερη ταινία-Δράμα

Υποψήφιες ταινίες: Οι Απόγονοι του Αλεξάντερ Πέιν, Υπηρέτριες του Τέιτ Τέιλορ, Hugo του Μάρτιν Σκορσέζε, Moneyball του Μπένετ Μίλερ, War Horse του Στίβεν Σπίλμπεργκ.

Θα το πάρει: Οι Απόγονοι του Αλεξάντερ Πέιν. Αν και απειλείται από το Hugo και τις Υπηρέτριες, το πρώτο μάλλον θα πάρει βραβείο σκηνοθεσίας, ενώ το δεύτερο έχει σίγουρα τα βραβεία ερμηνείας.

Θέλουμε να το πάρει: Hugo του Μάρτιν Σκορσέζε. Φέτος είναι η χρονιά της μαγείας και του σινεμά. Και η ταινία του Σκορσέζε έχει και από τα δύο.

  • Καλύτερη Κωμωδία/Μιούζικαλ

Υποψήφιες ταινίες: 50/50 του Τζόναθαν Λεβίν, The Artist του Μισέλ Χαζαναβίσιους, Φιλενάδες του Πολ Φιγκ, Μεσάνυχτα στο Παρίσι του Γούντι Άλεν, Επτά Μέρες με τη Μέριλιν του Σάιμον Κέρτις.

Θα το πάρει: Εδώ τα πράγματα είναι μάλλον ξεκάθαρα. Το The Artist δεν χάνει με τίποτα. Η μόνη που μπορεί να τον απειλήσει (ελάχιστα) είναι η ταινία 50/50.

Θέλουμε να το πάρει: The Artist. Δεν γίνεται για το τίποτα τόσος χαμός. Η αισιοδοξία και η παλιομοδίτικη αισθητική της ταινίας αποτελεί έναν ύμνο στο ίδιο το σινεμά.

  • Καλύτερη ανδρική ερμηνεία-Δράμα

Υποψήφιοι: Τζορτζ Κλούνεϊ (Οι Απόγονοι), Λεονάρντο Ντι Κάπριο (J.Edgar), Μάικλ Φασμπέντερ (Shame), Ράιαν Γκόσλινγκ (Αι ειδοί του Μαρτίου), Μπραντ Πιτ (Moneyball)

Θα το πάρει: Τζορτζ Κλούνεϊ (Οι Απόγονοι). Η ερμηνεία του είναι εξαιρετική, έχει (και) φέτος την τιμητική του, μιας και σκηνοθέτησε (και πρωταγωνίστησε) στο επίσης πολύ καλό Αι Ειδοί του Μαρτίου. Ο μόνος που φαίνεται να τον απειλεί είναι ο φίλος του Μπραντ Πιτ, ο οποίος δίνει μια εξίσου πολύ καλή ερμηνεία στο Moneyball.

Θέλουμε να το πάρει: ο Μάικλ Φασμπέντερ (Shame) για την εξαιρετική του ερμηνεία στο Shame ως έναν άνδρα εξαρτημένο από το σεξ.

  • Καλύτερη γυναικεία ερμηνεία-Δράμα

Υποψήφιες: Γκλεν Κλόουζ (Albert Nobbs), Βαϊόλα Ντέιβις (Υπηρέτριες), Ρούνεϊ Μαρά (Το Κορίτσι με το Τατουάζ), Μέριλ Στριπ (Σιδηρά Κυρία), Τίλντα Σουίντον (Πρέπει να μιλήσουμε για τον Κέβιν)

Θα το πάρει: Βαϊόλα Ντέιβις (Υπηρέτριες). Η ερμηνεία της ως καταπιεσμένη υπηρέτρια έχει κερδίσει διθυραμβικές κριτικές και όλοι μιλούν γι’αυτήν. Η μόνη που την απειλεί είναι η Σιδηρά Κυρία, Μέριλ Στριπ, που όμως έχει πολλές υποψηφιότητες και νίκες στο ενεργητικό της.

Θέλουμε να το πάρει: Τίλντα Σουίντον (Πρέπει να Μιλήσουμε για τον Κέβιν). Για το ρίσκο να αναλάβει τον ρόλο μιας μητέρας που καλείται να αποδεχθεί την τερατώδη πράξη του γιου της. Και για το θάρρος με το οποίο μετέφερε όλο αυτό το δράμα στην οθόνη.

  • Καλύτερη ανδρική ερμηνεία-Κωμωδία

Υποψήφιοι: Ζαν Ντιζαρντέν (The Artist), Μπρένταν Γκλίσον (Εκτός Νόμου και Χρόνου), Τζόζεφ Γκόρντον-Λέβιτ (50/50), Ράιαν Γκόσλινγκ (Crazy, Stupid, Love), Όουεν Γουίλσον (Μεσάνυχτα στο Παρίσι).

Θα το πάρει: Ζαν Ντιζαρντέν. Είναι ο ηθοποιός που κατάφερε να «μαγέψει» ακόμα και τον Τζιμ Κάρεϊ και τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο. Συν όλο το κοινό που είδε το The Artist.

Θέλουμε να το πάρει: Ζαν Ντιζαρντέν. Επειδή «ξαναθυμήθηκε» τις μέρες του βωβού σινεμά και «έμαθε» να παίζει χωρίς φωνή.

  • Καλύτερη γυναικεία ερμηνεία-Κωμωδία

Υποψήφιες: Τζόντι Φόστερ (Ο θεός της σφαγής), Σαρλίζ Θέρον (Young Adult), Κρίστεν Ουίγκ (Φιλενάδες), Μισέλ Ουίλιαμς (Επτά Μέρες με τη Μέριλιν), Κέιτ Ουίνσλετ (Ο θεός της σφαγής).

Θα το πάρει: Μισέλ Ουίλιαμς (Επτά Μέρες με τη Μέριλιν). Η μόνη που μπορεί να την απειλήσει είναι η Σαρλίζ Θέρον. Εκτός και αν η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου έχει πολύ χιούμορ και το δώσει στην Κρίστεν Ουίγκ.

Θέλουμε να το πάρει: Μισέλ Ουίλιαμς. Γιατί έδωσε πνοή και ερμήνευσε καταπληκτικά τη βασανισμένη και χαριτωμένη Μέριλιν.

  • Β’ Ανδρικός ρόλος

Υποψήφιοι: Κένεθ Μπράνα (Επτά Μέρες με τη Μέριλιν), Άλμπερτ Μπρουκς (Drive), Τζόνα Χιλ (Moneyball), Βίγκο Μόρτενσεν (Μια επικίνδυνη μέθοδος), Κρίστοφερ Πλάμερ (Οι Πρωτάρηδες).

Θα το πάρει: Ο Κρίστοφερ Πλάμερ που ερμηνεύει έναν άνδρα που όταν πεθαίνει η γυναίκα του ανακαλύπτει ότι είναι ομοφυλόφιλος. Αν και δουλεύει εδώ και δεκαετίες, ο Πλάμερ έλαβε μόλις το 2010 την πρώτη του υποψηφιότητα για Όσκαρ για τον Τελευταίο Σταθμό. Οπότε, μάλλον ήρθε η ώρα της δικαίωσης.

Θέλουμε να το πάρει: Άλμπερτ Μπρουκς. Για τον ρόλο του ως… ευγενικού, αλλά άκρως επικίνδυνου γκάνγκστερ στο Drive.

  • Β’ γυναικείος ρόλος

Υποψήφιες: Μπερενίς Μπεζό (The Artist), Τζέσικα Τσαστέιν (Υπηρέτριες), Τζάνετ ΜακΤίερ (Albert Nobbs), Οκτάβια Σπένσερ (Υπηρέτριες), Σαϊλίν Γούντλεϊ (Οι Απόγονοι).

Θα το πάρει: Σαϊλίν Γούντλεϊ. Με την Μελίσα ΜακΚάρθι (Οι Φιλενάδες) να έχει μείνει εκτός υποψηφιοτήτων, η Σαϊλίν Γούντλεϊ μπορεί να θεωρείται φαβορί, μιας κατηγορίας που προσφέρεται για εκπλήξεις. Εκτός και αν η Οκτάβια Σπένσερ της «κλέψει» το βραβείο μέσα από τα χέρια.

Θέλουμε να το πάρει: Σαϊλίν Γούντλεϊ.

  • Καλύτερη σκηνοθεσία

Υποψήφιοι: Γούντι Άλεν (Μεσάνυχτα στο Παρίσι), Τζορτζ Κλούνεϊ (Αι Ειδοί του Μαρτίου), Μισέλ Χαζαναβίσιους (The Artist), Αλεξάντερ Πέιν (Οι Απόγονοι), Μάρτιν Σκορσέζε (Hugo).

Θα το πάρει: Μάρτιν Σκορσέζε (Hugo). Ή Μισέλ Χαζαναβίσιους (The Artist). Δύο σκηνοθέτες που μιλούν για την ίδια τη μαγεία του σινεμά θα «κονταροχτυπηθούν» για το βραβείο.

Θέλουμε να το πάρει: Μάρτιν Σκορσέζε. Γιατί έφτιαξε την πρώτη του παραμυθένια ταινία. Για το μαγικό ταξίδι που είναι το Hugo.

  • Καλύτερο σενάριο

Υποψήφιοι: Γούντι Άλεν (Μεσάνυχτα στο Παρίσι), Τζορτζ Κλούνεϊ, Γκραντ Χέσλοβ, Μπο Ουίλμον (Αι Ειδοί του Μαρτίου), Μισέλ Χαζαναβίσιους (The Artist), Αλεξάντερ Πέιν, Ναντ Φάξον, Τζιμ Ρας (Οι Απόγονοι), Στιβ Ζαΐλιαν, Άαρον Σόρκιν (Moneyball).

Θα το πάρει: Αλεξάντερ Πέιν, Ναντ Φάξον, Τζιμ Ρας (Οι Απόγονοι). Δεν θα πρέπει να αποκλείουμε, βέβαια, να κάνει την έκπληξη ο Γούντι Άλεν.

Θέλουμε να το πάρει: Άαρον Σόρκιν, Στιβ Ζαΐλιαν (Moneyball). Η περσινή νίκη του Σόρκιν για το Social Network μάλλον θα του στερήσει το βραβείο. Αν και το σενάριο του Moneyball είναι εξαιρετικό.

  • Καλύτερη animated ταινία:

Υποψήφιες ταινίες: Οι περιπέτειες του Τεν Τεν, Arthur Christmas, Cars 2, Γάτος Σπιρουνάτος, Rango

Θα το πάρει: Οι περιπέτειες του Τεν Τεν

Θέλουμε να το πάρει: το Rango του Γκορ Βερμπίνσκι

Καλύτερη ξενόγλωσση ταινία: The flowers of war του Ζανγκ Γιμού, In the land of blood and honey της Αντζελίνα Τζολί, Το παιδί με το ποδήλατο των Ζαν-Πιερ και Λικ Νταρντέν, Ένας Χωρισμός του Ασγκάρ Φαρχάντι, Το Δέρμα που Κατοικώ του Πέδρο Αλμοδόβαρ.

Θα το πάρει: Ένας Χωρισμός. Έχει σαρώσει τα βραβεία και είναι απλά εξαιρετικό. Εκτός και αν η Ένωση Ξένων Κριτικών έχει τρελαθεί και θέλει να δώσει το βραβείο στην Αντζελίνα.

Θέλουμε να το πάρει: Ένας χωρισμός. Για τις λεπτές συναισθηματικές αποχρώσεις που καταφέρνουν να περάσουν στη μεγάλη οθόνη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024