Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Οι ταινίες της εβδομάδας από την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου

Οι ταινίες της εβδομάδας από την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου

Για άλλη μια εβδομάδα οι κινηματογραφικές αίθουσες «βρίθουν» ταινιών (οκτώ θα προβάλλονται από την Πέμπτη στις αίθουσες), προσφέροντας μεν πολλές επιλογές, αλλά δυσκολεύοντας τους σινεφίλ να επιλέξουν ποια από όλες τις ταινίες αξίζει να δουν. Αυτή την εβδομάδα, πάντως, ξεχωρίζει ο Δρόμος του Χρήματος με τους Κέβιν Σπέισι, Τζέρεμι Άιρονς και Ντέμι Μουρ μια ταινία που αναφέρεται στην υπόθεση Lehman Brothers, ενώ ο Τομ Κρουζ επιστρέφει σε νέες Επικίνδυνες Αποστολές.

Για άλλη μια εβδομάδα οι κινηματογραφικές αίθουσες «βρίθουν» ταινιών (οκτώ θα προβάλλονται από την Πέμπτη στις αίθουσες), προσφέροντας μεν πολλές επιλογές, αλλά δυσκολεύοντας τους σινεφίλ να επιλέξουν ποια από όλες τις ταινίες αξίζει να δουν. Αυτή την εβδομάδα, πάντως, ξεχωρίζει ο Δρόμος του Χρήματος με τους Κέβιν Σπέισι, Τζέρεμι Άιρονς και Ντέμι Μουρ μια ταινία που αναφέρεται στην υπόθεση Lehman Brothers, ενώ ο Τομ Κρουζ επιστρέφει σε νέες Επικίνδυνες Αποστολές.

Ο Δρόμος του Χρήματος

Ο Δρόμος του Χρήματος ήταν υποψήφια για Χρυσή Άρκτο στο Φεστιβάλ Βερολίνου του 2011. Η ταινία είναι ιδιαίτερα επίκαιρη, καθώς παρακολουθεί 24 δραματικές ώρες σε έναν αμερικανικό επενδυτικό κολοσσό στις αρχές της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, το 2008. Ένας νέος οικονομικός αναλυτής, υπάλληλος μιας αμερικάνικης εταιρίας επενδύσεων ανακαλύπτει ένα λάθος στην θεμελιώδη εξίσωση του συστήματος, οι επιπτώσεις του οποίου απειλούν με κατάρρευση όχι μόνο την εταιρία, αλλά και ολόκληρο το οικονομικό σύστημα του δυτικού κόσμου. Τα ανώτερα στελέχη της εταιρίας συνέρχονται με σκοπό να λάβουν αποφάσεις με οικονομικό αλλά και ηθικό αντίκτυπο στις ζωές τους. Μια ταινία που ξεχωρίζει για τις ερμηνείες της, ενώ σε αυτή πρωταγωνιστούν «μεγαθήρια» του σινεμά: Κέβιν Σπέισι, Τζέρεμι Άιρονς, Στάνλεϊ Τούτσι, Ντέμι Μουρ, Πολ Μπέτανι και Ζάκαρι Κουίντο. Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό σκηνοθετικό ντεμπούτο από τον Τζ. Τσάντορ που υπογράφει και το σενάριο.

Επικίνδυνη Αποστολή: Πρωτόκολλο Φάντασμα

Ο Τομ Κρουζ εμπλέκεται σε μία ακόμα Επικίνδυνη Αποστολή. Στο Πρωτόκολλο Φάντασμα, έχοντας κατηγορηθεί για μια βομβιστική, τρομοκρατική επίθεση στο Κρεμλίνο, ο πράκτορας της IMF Ίθαν Χαντ και η ομάδα του αποκηρύσσονται με τον πρόεδρο να θέτει σε εφαρμογή το Πρωτόκολλο Φάντασμα. Έτσι, ξεκινά μια προσπάθεια για την αποκατάσταση του ονόματος της ομάδας, έχοντας στο πλάι του άλλους αποκηρυγμένους πράκτορες, τα κίνητρα των οποίων δεν είναι προφανή. Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Μπραντ Μπερντ που περνά από τα animation (Ρατατούης, Οι Απίθανοι) στο live action.

Αλλάζουμε;

Για κάποιο λόγο, στους Αμερικανούς αρέσουν οι ταινίες όπου ένας χαρακτήρας μπαίνει στο σώμα ενός άλλου. Έχει γίνει σε πολλές εκδοχές: έφηβη σε σώμα ενήλικης, μεσήλικας σε σώμα του νεότερου εαυτού του, γυναίκα σε σώμα άνδρα κ.ο.κ. Αυτή τη φορά ένας οικογενειάρχης μπαίνει στο σώμα ενός σεξομανούς εργένη και δύο διάσημοι σταρ (ο Ράιαν Ρέινολντς και ο Τζέισον Μπέιτμαν). Του Ντέιβιντ Ντόμπκιν (Γαμομπελάδες).

Μίχαελ

Γνωστός από τις συνεργασίες του με τον Μίκαελ Χάνεκε και σίγουρα επηρεασμένος από το σινεμά του -ή τουλάχιστον προσπαθεί), ο Μάρκους Σλάιντσερ επέλεξε για το σκηνοθετικό του ντεμπούτο ένα θέμα που «καίει». Το Μίχαελ παρακολουθεί έναν παιδόφιλο που κρατά στο σπίτι του φυλακισμένο ένα μικρό αγόρι, το οποίο βιάζει επανειλημμένα. Την ίδια ώρα, συνεχίζει κανονικά τη δουλειά του και τις κοινωνικές του συναναστροφές. Ο σκηνοθέτης επιλέγει να προσεγγίσει το θέμα του με την παρατήρηση, χωρίς να λαμβάνει θέση υπέρ ή κατά των όσων βλέπουμε. Κατάφερε να φτιάξει έναν στιβαρό χαρακτήρα που δεν γίνεται καρικατούρα. Αλλά… μέχρι εκεί. Από την ταινία μοιάζει να λείπει το συναίσθημα και η ουσία. Δυστυχώς, από μόνο του το θέμα δεν αρκεί για να κάνει μια ταινία σπουδαία.

Η Όπερα της Πεντάρας

Η κινηματογραφική μεταφορά της Όπερας της Πεντάρας του Μπέρτολντ Μπρεχτ έρχεται στις αίθουσες αυτή την εβδομάδα, 80 χρόνια μετά την πρώτη προβολή της. Πρόκειται για την κλασική ταινία του Παμπστ που γυρίστηκε σε δύο εκδοχές (γαλλική και γερμανική). Σε αυτή κεντρικός «ήρωας» είναι ο Μακήθ Μέσερ, ένας απατεώνας που, στο Λονδίνο του 1900, παντρεύεται την κόρη του «βασιλιά των ζητιάνων», ξεκινώντας μια αντιπαράθεση.

Το καταφύγιο

Η ιστορία ενός νεαρού συζύγου και πατέρα, ο οποίος βασανίζεται από εφιάλτες και διοχετεύει την ανησυχία του στην κατασκευή ενός καταφυγίου για καταιγίδα. Ένα δίλημμα όμως γεννιέται μέσα του: να προστατεύσει την οικογένειά του από την επερχόμενη καταιγίδα ή από τον ίδιο του τον εαυτό; Στην ταινία του Τζεφ Νίκολς πρωταγωνιστεί η ανερχόμενη Τζέσικα Τσαστάιν και ο Μάικλ Σάνον.

Ο Άλβιν και η παρέα του 3

Συνέχεια της ταινίας κινουμένων σχεδίων με ήρωα τον Άλβιν. Σε αυτήν, ο Άλβιν, ο Σάιμον, ο Θίοντορ και οι Τσίπετς κάνουν διακοπές σε ένα πολυτελές κρουαζιερόπλοιο, που έχουν μετατρέψει σε προσωπικό τους παιδότοπο, όταν ναυαγούν σε ένα ερημονήσι. Ενώ ο Ντέιβ γίνεται πυρ και μανία, τα χαριτωμένα ζωάκια κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα: τραγουδούν, χορεύουν και γενικώς φέρνουν τα πάνω κάτω. Σύντομα όμως έρχονται αντιμέτωπα με μεγάλες εκπλήξεις και παίρνουν ένα μάθημα που θα τους μείνει αξέχαστο.

The Road to God Knows Where

Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ για την περιοδεία του Νικ Κέιβ και των Bad Seeds στις ΗΠΑ το 1989 που αφορά κυρίως τους θαυμαστές του Νικ Κέιβ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Κοντά στο sold out η Φιορεντίνα για τον τελικό – Πόσα εισιτήρια απομένουν

Πολύ κοντά στο να εξαντλήσουν τα διαθέσιμα εισιτήρια για τον τελικό του Europa Conference League είναι οι οπαδοί της Φιορεντίνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024