Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Από τη Ρωσία με αγάπη» το κυριακάτικο πρωινό της 16ης Οκτωβρίου στο Μέγαρο

«Από τη Ρωσία με αγάπη» το κυριακάτικο πρωινό της 16ης Οκτωβρίου στο Μέγαρο

Σε μια πρώτη γνωριμία με τον γοητευτικό κόσμο της ρώσικης μουσικής προσκαλεί το νεανικό κοινό του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, η Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων (ΑΣΟΝ). Το μουσικό οδοιπορικό στη Ρωσία θα παρουσιαστεί την Κυριακή 16 Οκτωβρίου, στις 11:30 το πρωί, στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης.

Σε μια πρώτη γνωριμία με τον γοητευτικό κόσμο της ρώσικης μουσικής προσκαλεί το νεανικό κοινό του Μεγάρου, η Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων (ΑΣΟΝ), την Κυριακή 16 Οκτωβρίου, στις 11:30 το πρωί, στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης.

Την εκδήλωση -που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Σειράς Κυριακή Πρωί στο Μέγαρο- επιμελείται και παρουσιάζει η έμπειρη μουσικολόγος Έφη Αβέρωφ-Μιχαηλίδου.

Θα παρουσιαστούν έργα-σταθμοί του κλασικού ρεπερτορίου, αναγνωρισμένα παγκοσμίως ως παραδείγματα συνθετικής ευφυΐας και ρηξικέλευθων πρακτικών, με την υπογραφή των Αλεξάντερ Μποροντίν, Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι, Μόντεστ Μουσόργκσκι, Σεργκέι Προκόφιεφ, Ιγκόρ Στραβίνσκι και Ντμίτρι Σοστακόβιτς.

Τα κομμάτια που η ΑΣΟΝ θα ερμηνεύσει -από το πρωτότυπο ή σε διασκευή- υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού της, Παύλου Σεργίου, αφορούν σε συνθέσεις που οι συγκεκριμένοι, μεγάλοι Ρώσοι δημιουργοί του 19ου και 20ού αιώνα εμπνεύστηκαν από την πλούσια ιστορία και τις λαϊκές παραδόσεις της πατρίδας τους καθώς και το καλλιτεχνικό γίγνεσθαι της εποχής τους.

Το μουσικό οδοιπορικό στη Ρωσία θα κλείσει με την εκπληκτική μουσική που έντυσε την ταινία «Δόκτωρ Ζιβάγκο» και χάρισε το Όσκαρ στον Γάλλο συνθέτη Μωρίς Ζαρ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Φοβερό comeback και πρόκριση στους τελικούς της Δύσης για τους Μάβερικς (117-116)

Οι Ντάλας Μάβερικς με φοβερό comeback νίκησαν με σκορ 117-116 σε ματς θρίλερ τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, πήραν τη σειρά με 4-2 και προκρίθηκαν στους τελικούς της Δύσης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024