Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Με λευκώματα και μεταφρασμένα έργα συμμετέχει η Ελλάδα στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου

Με λευκώματα και μεταφρασμένα έργα συμμετέχει η Ελλάδα στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου

Στην ισλανδική λογοτεχνία στρέφει το βλέμμα της η διεθνής λογοτεχνική κοινότητα από την Τετάρτη, οπότε ξεκινά η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης, που φέτος έχει ως τιμώμενη χώρα την Ισλανδία. Η Ελλάδα, που συμμετέχει με δικό της περίπτερο στην έκθεση, θα παρουσιάσει δύο θεματικές ενότητες βιβλίου, λευκώματα και ελληνικά μεταφρασμένα έργα.

Στην ισλανδική λογοτεχνία στρέφει το βλέμμα της η διεθνής λογοτεχνική κοινότητα από την Τετάρτη, οπότε ξεκινά η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης, που φέτος έχει ως τιμώμενη χώρα την Ισλανδία.

Η Ελλάδα θα είναι και φέτος παρούσα με δικό της περίπτερο, που οργανώνει το υπουργείο Πολιτισμού σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) και την πολύτιμη συνεργασία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκδοτών Βιβλιοπωλών (ΠΟΕΒ), του Ιδρύματος Ελληνικού Πολιτισμού στο Βερολίνο και του ΕΟΤ.

Σε ενιαίο χώρο 160 τμ θα συμμετάσχουν 15 εκδότες με την πρόσφατη εκδοτική τους παραγωγή, καθώς επίσης το Ίδρυμα Ελληνικού Πολιτισμού – Παράρτημα Βερολίνου, και το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων (ΤΑΠ) του υπουργείου Πολιτισμού.

Δύο θεματικές ενότητες βιβλίου για τα λευκώματα και τα ελληνικά μεταφρασμένα έργα θα παρουσιάσει η Ελλάδα φέτος στην έκθεση της Φρανκφούρτης.

Τα λευκώματα είναι ένας από τους πιο δημιουργικούς τομείς του ελληνικού βιβλίου, με ιδιαίτερη δυναμική στην ξένη αγορά, όπου περιλαμβάνεται ένα ευρύ φάσμα θεματικών ενοτήτων: φωτογραφία, τέχνες, αρχαιολογία, αρχιτεκτονική, ιστορία, γεωγραφία, ταξιδιωτικά, λαογραφία. Την επιλογή των τίτλων έχει κάνει ο καθηγητής στη σχολή Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ και συγγραφέας Δημήτρης Φιλιππίδης.

Τα ελληνικά μεταφρασμένα έργα, με αφορμή το νέο πρόγραμμα στήριξης μεταφράσεων ΦΡΑΣΙΣ, θα δώσει ξανά στα χέρια των Ελλήνων εκδοτών ένα δυνατό «όπλο» για να προσεγγίσουν τις ξένες αγορές (το αρχείο του ΕΚΕΒΙ συμπεριλαμβάνει 16.600 μεταφρασμένους τίτλους σε 45 γλώσσες).

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδίας Ευρωπαίων Εκδοτών (FEP), η βιομηχανία του βιβλίου, με 515.000 νέους τίτλους, 135.000, περίπου, εργαζόμενους και 23 δισ. ευρώ κύκλο εργασιών, αποτελεί τη σημαντικότερη πολιτιστική βιομηχανία στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

Η έκθεση θα ολοκληρωθεί στις 16 Οκτωβρίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Κοντά στο sold out η Φιορεντίνα για τον τελικό – Πόσα εισιτήρια απομένουν

Πολύ κοντά στο να εξαντλήσουν τα διαθέσιμα εισιτήρια για τον τελικό του Europa Conference League είναι οι οπαδοί της Φιορεντίνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024